Dedra - Strasznie dymi
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra - Strasznie dymi
Posiadam Lancie Dedre 1.8 w gazie Miałem wode zamiast płynu chłodniczego i dzisiaj wlałem normalny płyn zimowy. Odkręciłem gumową rure tą co idzie do chłodnicy i spusciłem wode Po zalaniu płynu chłodniczego samochód zaczoł dymic Strasznie dymic Zimny diesel tak nie dymi jak mój teraz I czy jest zimny czy gorący to i tak dymi na gazie i na benzynie CO mogło sie stac? prosze o szybką odpowiedz Zalezy mi bardzo na czasie Pozdrawiam
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Odp: Dedra - Strasznie dymi
Uszczelka pod głowicą, sprzwdz czy Ci udywa płynu, czy w zbiorniczku tuż po odpaleniu widac bąbelki(spaliny), czy na korku osadza się "masełko", czy kolor oleju nie zmienił barwy na "kawowy".
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
ale mogło sie to stac z dnia na dzien? Dzisiaj normalnie jezdził Nie dymił ani nic Pieknie chodził Dopiero jak wymieniłem płyn chłodniczy to od razu zaczoł strasznie dymic Bombelków nie widac Masełka nie ma olej normalny Zadnych wycieków z pod głowicy tez nie widac
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Może panikujesz a to tylko para , zobacz czy po nagrzaniu i przejechaniu kilkunastu kilometrów dalej bedzie się tak działo.