Dedra - Strasznie dymi

adinek007
Dopiero zaczyna na naszym forum

Dedra - Strasznie dymi

Post autor: adinek007 » 02 gru 2009, 16:45

Posiadam Lancie Dedre 1.8 w gazie Miałem wode zamiast płynu chłodniczego i dzisiaj wlałem normalny płyn zimowy. Odkręciłem gumową rure tą co idzie do chłodnicy i spusciłem wode Po zalaniu płynu chłodniczego samochód zaczoł dymic Strasznie dymic Zimny diesel tak nie dymi jak mój teraz I czy jest zimny czy gorący to i tak dymi na gazie i na benzynie CO mogło sie stac? prosze o szybką odpowiedz Zalezy mi bardzo na czasie Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mac1us
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Maciek

Odp: Dedra - Strasznie dymi

Post autor: mac1us » 02 gru 2009, 17:14

Uszczelka pod głowicą, sprzwdz czy Ci udywa płynu, czy w zbiorniczku tuż po odpaleniu widac bąbelki(spaliny), czy na korku osadza się "masełko", czy kolor oleju nie zmienił barwy na "kawowy".

adinek007

Post autor: adinek007 » 02 gru 2009, 17:18

ale mogło sie to stac z dnia na dzien? Dzisiaj normalnie jezdził Nie dymił ani nic Pieknie chodził Dopiero jak wymieniłem płyn chłodniczy to od razu zaczoł strasznie dymic Bombelków nie widac Masełka nie ma olej normalny Zadnych wycieków z pod głowicy tez nie widac

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 02 gru 2009, 18:20

Może panikujesz a to tylko para , zobacz czy po nagrzaniu i przejechaniu kilkunastu kilometrów dalej bedzie się tak działo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”