Lancia Lybra - jak przekonać żonę do tego trójkąta?
Moderator: stabraf
Jak przekonać Żonę do Lybry SW 2.4 JTD ???
Z Lancia Team podoba mi się ZETA którą widzę już sprzedano.
Czy jest ktoś z Lancia Team na forum z kim można pogadac na temat cen terminów itp ?
K.
Czy jest ktoś z Lancia Team na forum z kim można pogadac na temat cen terminów itp ?
K.
Prezes tel. 603 96 95 95 Reprezentant LKP w Centrum
poszukaj wśród użytkowników jego posty
poszukaj wśród użytkowników jego posty
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą
masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598
Chodzi o tą czerwoną? Ciekawy kolor.
To teraz zety będziesz szukał? Tyle przekonywania forumowiczów do lybry na nic?

Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)
A na własność Kelly's MAGIC black;)
- Wiech
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Moja żona z poczatku (jeszcze przed kupnem) podchodziła do Lyberki jak do jeża. Ale jak już wsiadła i pojeździła i do tego zobaczyła że autko podoba się innym ludkom....tak teraz moge jedynie pojechać je umyć....podładowac akumulator....przesmarować zamki....
Rozumiesz...Także różnie bywa...
Pozdrowionka...i powodzenia w poszukiwaniach
Wiech

Pozdrowionka...i powodzenia w poszukiwaniach
Wiech
Lancia Lybra 1,6 / 01.2000r
- NajMlodszyM
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Guliver...jesteście z wykształcenia muzykami ??"Guliver" pisze:o wlaśnie właśnie. Uczulona na piękno..
Razem z żoną jesteśmy muzykami a więc artystami, uczymy w szkołach muzycznych, koncertujemy, i wiemy co jest ladne a co nie. Lancia jest ladna i to stwierdziliśmy razem a więc coś w tym musi być... i dziwię się Beksińskiemu że jedyny samochód jaki namalował to byl Ford Sierra MKI a nie lancia
Na jakich instrumentach gracie ?:twisted:
Ja w tym roku zdaję do II stopnia

pozdrawiam
Taaaa, uczymy w szkołach muzycznych. Ja oboju a żonka fortepianu. No i oprócz tego oczywiście chałturki ambitniejsze i mniej ambitne 

- NajMlodszyM
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Hehe..jesteście z Łańcuta..."Guliver" pisze:Taaaa, uczymy w szkołach muzycznych. Ja oboju a żonka fortepianu. No i oprócz tego oczywiście chałturki ambitniejsze i mniej ambitne

zeta"Zygi" pisze:Chodzi o tą czerwoną? Ciekawy kolor.

Z Łańcuta to ja jestem, a właściwie pochodzę...."NajMlodszyM" pisze: Hehe..jesteście z Łańcuta...Moje ulubiuone kursy muzyczne się tam odbywają, jestesm tam co rok a w tym roku zajadę tam Lancią

Pozdrawia Was Tomecki oraz
Lybra SW 1.8 w czarnej perle
Lybra SW 1.8 w czarnej perle
Witam, wszystkich szcześliwych posiadaczy i posiadaczki swoich włoszek. Od kilku tygodni przeglądam rózne oferty kupna samochodów z silnikiem diesla do około 22-23 tys PLN Kilka dni temu miałem okazję oglądać Lancię Lybrę niestety przyjechałem o godzinę za późno i była sprzedana, ale zrobiła na mnie duże wrażenie. Teraz pojawia sie problem żony, która niestety czasem będzie zostawać z włoszką sam na sam ( głównie zakupy ewentualnie jakiś basen) ja natomiast będę spędzał resztę czasu z nią czyli jakieś 1500 km/m-c. Moja druga połowa obawia się, że sie z nią nie dogada kiedy trzeba będzie parkować ( do tej pory parkowała fiata 125 oraz fabie i nawet nie drasneła drzwi jak wysiadałą) po prostu brakuje jej wiary we własne umiejętności. Powiedziałem, że założe jej czujnik parkowania ale jak jej powiedziałem, że taki czujnik piszczy w zależności od odległości to była bardziej przerażona niż zachwycona nowym pomysłem. Jak macie jakieś sugestie to proszę o pomoc. Mieszkam w Tychach koło katowic więc jak zobaczycie gdzieś jakąś Lyberkę na sprzedaż to proszę dać znać choć wstępnie myślę żeby się oddać w ręce chłopakom z łodzi gdzie wszystko sprawdzą i wymienią co trzeba, a mi pozostanie tylko rejestracja.
Kończąc dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że wkrótce będę mógł się pochwalić zdjęciem mojej włoszki.
Kończąc dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że wkrótce będę mógł się pochwalić zdjęciem mojej włoszki.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
skocz tu kiedyś był podobny temat 

pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą
Re: Lancia Lybra - jak przekonać żonę do tego trójkąta?
obecnie 95% dostepnych w sprzedazy czujnikow parkowania podaje odleglosc od przeszkody z dokladnoscia do 10cm 
Poza tym bez przesady - lybra nie jest takim duzym autem zeby sie bac.
Dodam od siebie jeszcze jedna ciekawostke - co prawda nie dotyczy lybry ale kappy - jest bardziej zwrotna od duzo mniejszego fiata tipo

Poza tym bez przesady - lybra nie jest takim duzym autem zeby sie bac.
Dodam od siebie jeszcze jedna ciekawostke - co prawda nie dotyczy lybry ale kappy - jest bardziej zwrotna od duzo mniejszego fiata tipo

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, 14:38 przez hamberg, łącznie zmieniany 1 raz.
Kappa JTD
Tipo 1.9TD
Tipo 1.9TD
Dzięki właśnie przeglądam link który mi podesłałeś. Aha nie wspomniałem wcześniej nad czym się zastanawiam, a więc do tej pory wybór był taki Focus, Astra lub Vectra od kilku dni tylko Lybra, coś mi sięzdaję, że żonka mnie przejrzała bo mówie tylko o włoszce, może to tylko zazdrość?
Dobra przeczytałem ten temat i mam kilka ciekawych argumentów dla żony za tym żeby ją kupić.
Dzięki za pomoc, widzę, że nie tylko ja mam taki problem z żonką
Dobra przeczytałem ten temat i mam kilka ciekawych argumentów dla żony za tym żeby ją kupić.
Dzięki za pomoc, widzę, że nie tylko ja mam taki problem z żonką

powiem szczerze : nie zastanawiałbym się nad zakupem Lybry z motorem 2,4 jtd SW dłużej niż czas potrzebny do przeliczenia gotówki
Mnie Kombi podoba sięniesamowicie, nie wiem czemu wcześniej nie zwracałem na lancie uwagi! Byłem zachwycony swoją fabią 1,9 TDI którą ktoś sobie pożyczył i nie oddał, ożeby mu hamulce nie zadziałały jadąc z górki przed zakrętem 90 stopni. Ale tu się pojawia moja żona, która uważa że kombi nam nie jest potrzebne, a jej drugi argument to to że wtedy auto jest większe i jak ona nim zaparkuje! Chyba będę musiał podjąć decyzję o zakupie tak jak zrobiłem poprzednio pojechałem zobaczyłem sprawdziłem kupiłem potem tydzień wojny w domu, a następnie fabia najlepszym przyjacielem rodziny była przez 1,5 roku. Może jak kupie i poświęce tydzień na małe zgrzyty w domu to potem już będzie Lybra najlepszym przyjacielem rodziny i mam nadzieję, że ich nie kradną jak grupy VW