Lancia Lybra - jak przekonać żonę do tego trójkąta?

Moderator: stabraf

Anonymous

Jak przekonać Żonę do Lybry SW 2.4 JTD ???

Post autor: Anonymous » 04 mar 2007, 19:22

Z Lancia Team podoba mi się ZETA którą widzę już sprzedano.
Czy jest ktoś z Lancia Team na forum z kim można pogadac na temat cen terminów itp ?
K.

Awatar użytkownika
trigo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigo » 04 mar 2007, 19:47

Prezes tel. 603 96 95 95 Reprezentant LKP w Centrum

poszukaj wśród użytkowników jego posty
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą

masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 05 mar 2007, 20:56

Chodzi o tą czerwoną? Ciekawy kolor.
To teraz zety będziesz szukał? Tyle przekonywania forumowiczów do lybry na nic? :wink:
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)

Awatar użytkownika
Wiech
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: Wiech » 06 mar 2007, 9:11

Moja żona z poczatku (jeszcze przed kupnem) podchodziła do Lyberki jak do jeża. Ale jak już wsiadła i pojeździła i do tego zobaczyła że autko podoba się innym ludkom....tak teraz moge jedynie pojechać je umyć....podładowac akumulator....przesmarować zamki.... :D :D :D Rozumiesz...Także różnie bywa...
Pozdrowionka...i powodzenia w poszukiwaniach
Wiech
Lancia Lybra 1,6 / 01.2000r

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marcin

Post autor: NajMlodszyM » 06 mar 2007, 9:56

"Guliver" pisze:o wlaśnie właśnie. Uczulona na piękno.. :D

Razem z żoną jesteśmy muzykami a więc artystami, uczymy w szkołach muzycznych, koncertujemy, i wiemy co jest ladne a co nie. Lancia jest ladna i to stwierdziliśmy razem a więc coś w tym musi być... i dziwię się Beksińskiemu że jedyny samochód jaki namalował to byl Ford Sierra MKI a nie lancia :D
Guliver...jesteście z wykształcenia muzykami ??
Na jakich instrumentach gracie ?:twisted:
Ja w tym roku zdaję do II stopnia :) na skrzypcach oczywiście... :P

pozdrawiam
Obrazek

Guliver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: Guliver » 06 mar 2007, 10:44

Taaaa, uczymy w szkołach muzycznych. Ja oboju a żonka fortepianu. No i oprócz tego oczywiście chałturki ambitniejsze i mniej ambitne :D
Lancia Kappa 2,4 T.DS sedan blękitnosqry :)

www.czardasz.org

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marcin

Post autor: NajMlodszyM » 06 mar 2007, 10:45

"Guliver" pisze:Taaaa, uczymy w szkołach muzycznych. Ja oboju a żonka fortepianu. No i oprócz tego oczywiście chałturki ambitniejsze i mniej ambitne :D
Hehe..jesteście z Łańcuta... :twisted: Moje ulubiuone kursy muzyczne się tam odbywają, jestesm tam co rok a w tym roku zajadę tam Lancią : yesyes :
Obrazek

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 06 mar 2007, 11:43

"Zygi" pisze:Chodzi o tą czerwoną? Ciekawy kolor.
To teraz zety będziesz szukał? Tyle przekonywania forumowiczów do lybry na nic? :wink:
zeta : ok2 :

Tomecki
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Tomecki » 06 mar 2007, 12:44

"NajMlodszyM" pisze: Hehe..jesteście z Łańcuta... :twisted: Moje ulubiuone kursy muzyczne się tam odbywają, jestesm tam co rok a w tym roku zajadę tam Lancią : yesyes :
Z Łańcuta to ja jestem, a właściwie pochodzę.... :) ale z muzyką to mam tyle do czynienia że ją lubie słuchać.[/quote]
Pozdrawia Was Tomecki oraz
Lybra SW 1.8 w czarnej perle

Fugaz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Fugaz » 10 kwie 2008, 13:27

Witam, wszystkich szcześliwych posiadaczy i posiadaczki swoich włoszek. Od kilku tygodni przeglądam rózne oferty kupna samochodów z silnikiem diesla do około 22-23 tys PLN Kilka dni temu miałem okazję oglądać Lancię Lybrę niestety przyjechałem o godzinę za późno i była sprzedana, ale zrobiła na mnie duże wrażenie. Teraz pojawia sie problem żony, która niestety czasem będzie zostawać z włoszką sam na sam ( głównie zakupy ewentualnie jakiś basen) ja natomiast będę spędzał resztę czasu z nią czyli jakieś 1500 km/m-c. Moja druga połowa obawia się, że sie z nią nie dogada kiedy trzeba będzie parkować ( do tej pory parkowała fiata 125 oraz fabie i nawet nie drasneła drzwi jak wysiadałą) po prostu brakuje jej wiary we własne umiejętności. Powiedziałem, że założe jej czujnik parkowania ale jak jej powiedziałem, że taki czujnik piszczy w zależności od odległości to była bardziej przerażona niż zachwycona nowym pomysłem. Jak macie jakieś sugestie to proszę o pomoc. Mieszkam w Tychach koło katowic więc jak zobaczycie gdzieś jakąś Lyberkę na sprzedaż to proszę dać znać choć wstępnie myślę żeby się oddać w ręce chłopakom z łodzi gdzie wszystko sprawdzą i wymienią co trzeba, a mi pozostanie tylko rejestracja.

Kończąc dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że wkrótce będę mógł się pochwalić zdjęciem mojej włoszki.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła

Awatar użytkownika
trigo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigo » 10 kwie 2008, 13:38

skocz tu kiedyś był podobny temat :wink:
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą

hamberg
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Lancia Lybra - jak przekonać żonę do tego trójkąta?

Post autor: hamberg » 10 kwie 2008, 13:38

obecnie 95% dostepnych w sprzedazy czujnikow parkowania podaje odleglosc od przeszkody z dokladnoscia do 10cm :)

Poza tym bez przesady - lybra nie jest takim duzym autem zeby sie bac.

Dodam od siebie jeszcze jedna ciekawostke - co prawda nie dotyczy lybry ale kappy - jest bardziej zwrotna od duzo mniejszego fiata tipo :)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, 14:38 przez hamberg, łącznie zmieniany 1 raz.
Kappa JTD
Tipo 1.9TD

Fugaz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Fugaz » 10 kwie 2008, 13:49

Dzięki właśnie przeglądam link który mi podesłałeś. Aha nie wspomniałem wcześniej nad czym się zastanawiam, a więc do tej pory wybór był taki Focus, Astra lub Vectra od kilku dni tylko Lybra, coś mi sięzdaję, że żonka mnie przejrzała bo mówie tylko o włoszce, może to tylko zazdrość?

Dobra przeczytałem ten temat i mam kilka ciekawych argumentów dla żony za tym żeby ją kupić.

Dzięki za pomoc, widzę, że nie tylko ja mam taki problem z żonką :)

Awatar użytkownika
trigo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigo » 10 kwie 2008, 14:04

powiem szczerze : nie zastanawiałbym się nad zakupem Lybry z motorem 2,4 jtd SW dłużej niż czas potrzebny do przeliczenia gotówki

Fugaz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Fugaz » 10 kwie 2008, 14:40

Mnie Kombi podoba sięniesamowicie, nie wiem czemu wcześniej nie zwracałem na lancie uwagi! Byłem zachwycony swoją fabią 1,9 TDI którą ktoś sobie pożyczył i nie oddał, ożeby mu hamulce nie zadziałały jadąc z górki przed zakrętem 90 stopni. Ale tu się pojawia moja żona, która uważa że kombi nam nie jest potrzebne, a jej drugi argument to to że wtedy auto jest większe i jak ona nim zaparkuje! Chyba będę musiał podjąć decyzję o zakupie tak jak zrobiłem poprzednio pojechałem zobaczyłem sprawdziłem kupiłem potem tydzień wojny w domu, a następnie fabia najlepszym przyjacielem rodziny była przez 1,5 roku. Może jak kupie i poświęce tydzień na małe zgrzyty w domu to potem już będzie Lybra najlepszym przyjacielem rodziny i mam nadzieję, że ich nie kradną jak grupy VW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lybra/Lybra SW”