luka pisze:Typowa pisowska retoryka ( jak my to dobrze, jak oni to źle ) a przecież mówisz że władza wujowa jest - swoją drogą przez ostatnie 200 stron klepiesz posty, które gloryfikują najjaśniejszą nam władzę.
Powiem ci jak nie rozumiesz, że wstydzić powinieneś się właśnie teraz za swój pislamabad, w którym obłąkany człowiek jest Ministrem Obrony Narodowej, w której prezydent i premier kłaniają się i chodzą nocami na audiencję do prezesa partii, w której nie szanują drugiego człowieka - myślącego inaczej, w której przez pół roku można wywrócić całą praworządność z TK na czele, w której zagranica zaczyna na nas zwracać uwagę podobnie jak zwraca uwagę na Rosję, w której wegetarianie, rowerzyści itd. są złem koniecznym, w której faszystowskie organizacje mogą liczyć na świetne traktowanie, łącznie z uniewinnianiem, w której można ręcznie sterować prokuratorami a niedługo sędziami, w której prezydent doktor prawa, łamie je w fundamentalnych i prostych sprawach, dalej.... Tych argumentów nie przeskoczysz.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś zauważył, że nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem obecnej władzy. Ale do tego to byś się musiał unieść ponad emocje, których doświadczasz na marszach i pikietach KOD-u.
Nie byłeś w stanie zrozumieć istoty podatku VAT (jakby co to służę cytatami - nie moimi i nie Twoimi) i nie łapiesz moich poglądów na rzeczywistość, których chwilową emanacją było głosowanie na PIS oraz wciąż jet wspieranie tego rządu. Trudno.
Jak uznam, że obecny rząd i formacja, która za nim stoi są szkodliwe dla Polski to po prostu zmienię preferencje partyjne albo nawet wyjdę na ulicę

. Natomiast Twoja umysłowość - mimo początkowego mylnego wrażenia - wydaje mi się mocno zawężona, co powoduje, że jesteś i będziesz dozgonnym więźniem własnych przekonań.
Ale trudno. Ja już nic na to nie poradzę.
Niech Pan ma Cię w swojej opiece

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD