[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 03 maja 2016, 21:06

bassooner pisze:
darbo pisze:
bassooner pisze:lider opozycji to to nie jest... jak na razie nie ma a jeśli to na emigracji ;-)
I niech tam zostanie. Życzę mu dalszej fantastycznej kariery w strukturach europejskich. ;)

ciekawe co by było jakby wrócił do polityki... takie otwarte pytanie... obstawiam komentarze w stylu - powrót żydo - kaszubsko - niemieckiej - masonerii, chcą nas wykupić i wcisnąć z milion arabów... ;-)

p.s. widzę że darbo się wypowiedział... nie oceniałbym tak szybko obecnej i niedoszłej władzy... co nagle to po diable darbuś... lepiej oceniać z perspektywy czasu niż teraz oceniać teraźniejszość ;-)
Jeżeli już chcesz mojej oceny to mam następującą:

Obecną władzę mamy chu : cenzura : wą lecz opozycję po stokroć chu : cenzura : wszą : gafa :

Dla mnie wybór jest prosty. Debil, który uważa, że obowiązuje nas konstytucja 3-go maja nie powinien mieć na nic wpływu w tym kraju. To już wolę zoofila bliźniaka, który nie ma prawa jazdy, lecz odróżnia Piłsudskiego od Dmowskiego. :D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 03 maja 2016, 21:17

ale słów hymnu nie zna... ;-)

jeśli bawimy się w przytyki... ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 maja 2016, 21:19

bassooner pisze:ale słów hymnu nie zna... ;-)

Kaczyński? :D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 03 maja 2016, 21:32

darbo pisze:

no

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 maja 2016, 21:36

bassooner pisze:
darbo pisze:

no
No tak, znalazłem. Pop : cenzura : y mu się słowa z wrażenia. No i słuchu muzycznego to on nie ma wcale.

Trudno to porównać do serii wpadek Petru ale niech Ci będzie: SZEŚĆ DO JEDNEGO :lol:

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 03 maja 2016, 21:49

Mu tu ktoś coś do Kaszubów? Będę bić ;)
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 maja 2016, 21:51

Art92 pisze:Mu tu ktoś coś do Kaszubów? Będę bić ;)
Bassoner coś ma... nie ja : gafa : :lol: ;)

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 03 maja 2016, 21:53

darbo pisze:
Art92 pisze:Mu tu ktoś coś do Kaszubów? Będę bić ;)
Bassoner coś ma... nie ja : gafa : :lol: ;)
Jesteś bezpieczny :pifko: , Bassoner musimy porozmawiać :lol:
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 03 maja 2016, 21:54

darbo pisze:
bassooner pisze:
darbo pisze:

no
No tak, znalazłem. Pop : cenzura : y mu się słowa z wrażenia. No i słuchu muzycznego to on nie ma wcale.

Trudno to porównać do serii wpadek Petru ale niech Ci będzie: SZEŚĆ DO JEDNEGO :lol:
Jak mój brat będzie prezydentem ja nie będę premierem jakoś tak chyba to było.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 04 maja 2016, 7:59

darbo pisze:
bassooner pisze:
darbo pisze:

no

Typowa pisowska retoryka ( jak my to dobrze, jak oni to źle ) a przecież mówisz że władza wujowa jest - swoją drogą przez ostatnie 200 stron klepiesz posty, które gloryfikują najjaśniejszą nam władzę.
Powiem ci jak nie rozumiesz, że wstydzić powinieneś się właśnie teraz za swój pislamabad, w którym obłąkany człowiek jest Ministrem Obrony Narodowej, w której prezydent i premier kłaniają się i chodzą nocami na audiencję do prezesa partii, w której nie szanują drugiego człowieka - myślącego inaczej, w której przez pół roku można wywrócić całą praworządność z TK na czele, w której zagranica zaczyna na nas zwracać uwagę podobnie jak zwraca uwagę na Rosję, w której wegetarianie, rowerzyści itd. są złem koniecznym, w której faszystowskie organizacje mogą liczyć na świetne traktowanie, łącznie z uniewinnianiem, w której można ręcznie sterować prokuratorami a niedługo sędziami, w której prezydent doktor prawa, łamie je w fundamentalnych i prostych sprawach, dalej.... Tych argumentów nie przeskoczysz.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 04 maja 2016, 9:31

Do Tuska nic nie mam, zresztą pisałem wcześniej. To jedyny facet (z jajami) który potrafiłby zagrozić obecnej konfiguracji politycznej. i jeśli za jego kadencji było kolesiostwo to pisiory biją ich tutaj na łeb...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 04 maja 2016, 13:11

luka pisze:Typowa pisowska retoryka ( jak my to dobrze, jak oni to źle ) a przecież mówisz że władza wujowa jest - swoją drogą przez ostatnie 200 stron klepiesz posty, które gloryfikują najjaśniejszą nam władzę.
Powiem ci jak nie rozumiesz, że wstydzić powinieneś się właśnie teraz za swój pislamabad, w którym obłąkany człowiek jest Ministrem Obrony Narodowej, w której prezydent i premier kłaniają się i chodzą nocami na audiencję do prezesa partii, w której nie szanują drugiego człowieka - myślącego inaczej, w której przez pół roku można wywrócić całą praworządność z TK na czele, w której zagranica zaczyna na nas zwracać uwagę podobnie jak zwraca uwagę na Rosję, w której wegetarianie, rowerzyści itd. są złem koniecznym, w której faszystowskie organizacje mogą liczyć na świetne traktowanie, łącznie z uniewinnianiem, w której można ręcznie sterować prokuratorami a niedługo sędziami, w której prezydent doktor prawa, łamie je w fundamentalnych i prostych sprawach, dalej.... Tych argumentów nie przeskoczysz.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś zauważył, że nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem obecnej władzy. Ale do tego to byś się musiał unieść ponad emocje, których doświadczasz na marszach i pikietach KOD-u. :D

Nie byłeś w stanie zrozumieć istoty podatku VAT (jakby co to służę cytatami - nie moimi i nie Twoimi) i nie łapiesz moich poglądów na rzeczywistość, których chwilową emanacją było głosowanie na PIS oraz wciąż jet wspieranie tego rządu. Trudno.
Jak uznam, że obecny rząd i formacja, która za nim stoi są szkodliwe dla Polski to po prostu zmienię preferencje partyjne albo nawet wyjdę na ulicę ;) . Natomiast Twoja umysłowość - mimo początkowego mylnego wrażenia - wydaje mi się mocno zawężona, co powoduje, że jesteś i będziesz dozgonnym więźniem własnych przekonań.

Ale trudno. Ja już nic na to nie poradzę. ;)

Niech Pan ma Cię w swojej opiece :pocieszanie:

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 04 maja 2016, 14:34

darbo pisze:
luka pisze:Typowa pisowska retoryka ( jak my to dobrze, jak oni to źle ) a przecież mówisz że władza wujowa jest - swoją drogą przez ostatnie 200 stron klepiesz posty, które gloryfikują najjaśniejszą nam władzę.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś zauważył, że nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem obecnej władzy. Ale do tego to byś się musiał unieść ponad emocje, których doświadczasz na marszach i pikietach KOD-u. :D

Nie byłeś w stanie zrozumieć istoty podatku VAT (jakby co to służę cytatami - nie moimi i nie Twoimi) i nie łapiesz moich poglądów na rzeczywistość, których chwilową emanacją było głosowanie na PIS oraz wciąż jet wspieranie tego rządu. Trudno.
Jak uznam, że obecny rząd i formacja, która za nim stoi są szkodliwe dla Polski to po prostu zmienię preferencje partyjne albo nawet wyjdę na ulicę ;) . Natomiast Twoja umysłowość - mimo początkowego mylnego wrażenia - wydaje mi się mocno zawężona, co powoduje, że jesteś i będziesz dozgonnym więźniem własnych przekonań.

Ale trudno. Ja już nic na to nie poradzę. ;)

Niech Pan ma Cię w swojej opiece :pocieszanie:
Znowu o mnie... masz kompleksy chyba, po drugie nie zrozumiałeś istoty zmian w VAT, które proponowałem, a to różnica ( swoją drogą podobne zmiany są właśnie omawiane w UE :D ), po trzecie zajmij się rozliczaniem swojej władzy, bo jak tak dalej pójdzie, to faktycznie staniesz się uwielbianym przez ciebie oszołomem kodowskim. : yesyes :

Masz jakieś rozdwojenie jaźni, najpierw władza jest zajebista potem wujowa, czyli jak ci pasuje jest zajebista, a jak ci krew zalewa od ich durnowatych pomysłów to jest wujowa. Jednym słowem nie chcesz ale musisz, bo jest ci głupio po wpisaniu tryliona pozytywnych postów na temat najjaśniejszej nam panującej władzy.
Tak na koniec to powiem ci szczerze, że wolę mieć zawężoną umysłowość - jak to nazwałeś, niż być chorągiewką, która tak zmienia swoje poglądy, żeby zawsze było jej dobrze i pędzić z wiatrem. Czyli jest ci dobrze i władza robi ci dobrze po trzykroć, za rok będziesz z KOD-em, albo nawet z lewakami : yesyes : :lol:

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 04 maja 2016, 16:59

Czy musicie walić takie piętrowe cytaty?
Nie szkoda miejsca na serwerze, zwłaszcza w takim temacie :lol:
Pewnie jak by wyciął te cytaty cytatów to z 200 stron zrobiło by się 100 i może znalazłby się ktoś kto jeszcze ogarnąłby o co tu chodzi :gazeta:
KAPPA TDS & JTD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 04 maja 2016, 17:07

prawda! ja staram się (jeśli w ogóle) to zacytować tylko newralgiczny fragment, a nie wklejać całość, bo to zaciemnia kontekst.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”