Błąd ten (motor-steueranlage defekt) pokazuję mi się przy każdym odpaleniu silnika (cały czas pali się CHECK) i byłem z tym problemem w serwisie Fiata (mają tam komputer z oprogramowaniem do Lancii) i po podłączeniu oświadczyli mi, że nie usuną mi tego błędu z komputera i że muszę oddać komputer do przeprogramowania-naprawy do jakiegoś specjalnego serwisu, co ma mnie kosztować około 400zł (mam wrażenie, że będzie drożej).
Ponadto licznik przebiegu kilometrów po przekręceniu kluczyka pokazuję zawsze to samo, a wskazówka stanu paliwa pokazuję co chcę przyczym potrafi pokazać, że jest full jak jest może 20 litrów, albo połowę gdy nie ma nic w baku.
Czy może mi ktoś wskazać jakieś rozwiązanie tego problemu.
Poza tym wszystko w miarę działa, a samochód jeździ.
Kappa - uszkodzenie silnika
ZAPRASZAM DO DZIAŁU" POWITANIA"
p.s. Miło powitać nowego forumowicza

p.s. Miło powitać nowego forumowicza

kiedyś Kappa Blue Lady - obecnie Coupe 20VT 

- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Odp: Mam błąd: uszkodzone sterowanie silnikiem
Taki blad czesto wystepuje przy odlaczonym przeplywomierzu, sprawdz polaczenia czujnikow w tym elemencie."strider" pisze:Błąd ten (motor-steueranlage defekt) pokazuję mi się przy każdym odpaleniu silnika (cały czas pali się CHECK) i byłem z tym problemem w serwisie Fiata (mają tam komputer z oprogramowaniem do Lancii) i po podłączeniu oświadczyli mi, że nie usuną mi tego błędu z komputera i że muszę oddać komputer do przeprogramowania-naprawy do jakiegoś specjalnego serwisu, co ma mnie kosztować około 400zł (mam wrażenie, że będzie drożej).
Poza tym, nikt tak 'na odleglosc' nic Ci nie pomoze. Mozemy jedynie polecic sprawdzone serwisy, kotre moga potwierdzic badz zadac klam opini serwisu Fiata.
Wszystko jest podłączone jak należy, byłem przed chwilą jeszcze się upewnić. Może ktoś zna jakieś dobre serwisy w Pomorskim np. w Trójmieście albo ewentualnie w Bydgoszczy lub Toruniu.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
u mnie jest to samo w kappie 3.0 - ten sam komunikat, też pali się check
tylko ciekawe jest że wspomniana kappa jest taka słabiutka że przegrywa ostro z themą 3.0 (oba automaty), także zdecydowanie coś jest nie tak...
we fiacie powiedzieli że to od gazu a gaziarz powiedział, że mechaniczna kwestia
i bądź tu człowieku mądry
pozdr
tylko ciekawe jest że wspomniana kappa jest taka słabiutka że przegrywa ostro z themą 3.0 (oba automaty), także zdecydowanie coś jest nie tak...
we fiacie powiedzieli że to od gazu a gaziarz powiedział, że mechaniczna kwestia
i bądź tu człowieku mądry

pozdr