Kappa 2.4 tds-padła elektryka
Kappa 2.4 tds-padła elektryka
No to tak wczoraj wywaliłem fotel by go przejrzec w kwesti grzania foteli,jak sprawdzałem spirale na krótko prąd brałem z wtyczki pod fotelem od sterowania foteli.
do tego wczesaniej grzebałem przy stacyjce bo naprawiałem jej spręzyne odbijajacą co sie udało.
auto zostawiłem w garazu,rano chcę jechac -aku puste,no to podładowałem i jedziemy
Wróciłem do domu chce jechać-aku znowu puste-roczne aku sprawne
Więc znowu podładowałem ale jaki zonk,przy przeręceniu kluczyka ładowanie najpierw pokazuje prawie pół skali po czym zaraz spada do zera-tak jakby coś gdzies prąd zapierdzielało,podłaczonyprostownik w momencie próby rozruchu ewidentnie pokazuje puste ako,gdy cofniemy kluczyk stan pokazuje naładowany do połowy
Co najlepsze po paru próbach uruchomienia licnzik prędkości zwariował i sie przekręcił-bez klucyzka stoi pionowo w dół w czasie grzania świec pokazuje 190km/h,z komory silnika słuchac cykanie z trj puszki od świec co jest na grodzi,kontrolki w rytm cykania mrugają
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone gdzie mi prad spindala i co jest wogóle ciete,szału dostaje bo elektryk dopiero w przyszłym tygodniu może zajrzeć a mnie juz kappa wkurza jak diabli
macie jakieś pomysły,sugestie co mogło paść-przyjechałem było w porzo i nagle taki zonk
do tego wczesaniej grzebałem przy stacyjce bo naprawiałem jej spręzyne odbijajacą co sie udało.
auto zostawiłem w garazu,rano chcę jechac -aku puste,no to podładowałem i jedziemy
Wróciłem do domu chce jechać-aku znowu puste-roczne aku sprawne
Więc znowu podładowałem ale jaki zonk,przy przeręceniu kluczyka ładowanie najpierw pokazuje prawie pół skali po czym zaraz spada do zera-tak jakby coś gdzies prąd zapierdzielało,podłaczonyprostownik w momencie próby rozruchu ewidentnie pokazuje puste ako,gdy cofniemy kluczyk stan pokazuje naładowany do połowy
Co najlepsze po paru próbach uruchomienia licnzik prędkości zwariował i sie przekręcił-bez klucyzka stoi pionowo w dół w czasie grzania świec pokazuje 190km/h,z komory silnika słuchac cykanie z trj puszki od świec co jest na grodzi,kontrolki w rytm cykania mrugają
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone gdzie mi prad spindala i co jest wogóle ciete,szału dostaje bo elektryk dopiero w przyszłym tygodniu może zajrzeć a mnie juz kappa wkurza jak diabli
macie jakieś pomysły,sugestie co mogło paść-przyjechałem było w porzo i nagle taki zonk
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Volvo xc 90- wół roboczy
Re: Kappa 2.4 tds-padła elektryka
gdzieś może masę wsiorbało,ja bym szukał w miejscach gdzie było grzebane.Nie ma skutku bez przyczyny...możeś coś źle złożył?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Na początek sprawdź tam, gdzie grzebałeś - stacyjka, czy coś gdzieś do masy nie dołazi, może nawet kawałeczek drucika Ci wpadł, no i pod fotelem. Aku wyciągnij i porządnie naładuj długo małym prądem.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
LICZNIK I OBROTOMIERZ BĘDZIE W Kappie pokazywał bzdury gdy spada po niżej 9volt i takie cuda sie dzieją Przemek załuz drugi akumulator

Gros pisze:LICZNIK I OBROTOMIERZ BĘDZIE W Kappie pokazywał bzdury gdy spada po niżej 9volt i takie cuda sie dzieją Przemek załuz drugi akumulator
Tak ale próba odpalenia na kable rozruchowe też nic nie dała,przełaczenie kluczyka w pozycje zapalenia sie kontrolek-napiećie prawie w połowie i zaraz na poniżej 9v,odpalic sie nie udało zero reakcji
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
jak masz rozładowany akumulator to kable rozruchowe i tak Cie wiele pomogą. Odepnij akumulator i podłącz do ładowania, w między czasie sprawdź stacyjkę czy wszystko odpowiednio poskładałeś
pozdrawiam

pozdrawiam
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
bargaw3181 pisze:jak masz rozładowany akumulator to kable rozruchowe i tak Cie wiele pomogą. Odepnij akumulator i podłącz do ładowania, w między czasie sprawdź stacyjkę czy wszystko odpowiednio poskładałeś![]()
pozdrawiam
Zaraz bedzie pomoc dzwoniłem po kumpla wpadnie vectrą w deselu i przeloże od niego aku i zobaczymy co sie wtedy stanie
W stacyjce nie ma na czym chyba sie walnąć-masz jedna główną wtyczke od spodu i małą od góry ale mam to rozebrane ,sprawdzalem wszystko niby oki,poczekam zobacze co z tym akumulatorem za godzine dam znac co i jak
dzieki za szybki odzew
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
No raczej to nie jest wina Kappy, że przy grzebaniu w stacyjce i przy elektryce foteli coś zostało zepsuteprzemas81 pisze:No to tak wczoraj wywaliłem fotel by go przejrzec w kwesti grzania foteli,jak sprawdzałem spirale na krótko prąd brałem z wtyczki pod fotelem od sterowania foteli.
(...),szału dostaje bo elektryk dopiero w przyszłym tygodniu może zajrzeć a mnie juz kappa wkurza jak diabli

Tradycyjnie sprawdź wszystkie masy, mogła się któraś naderwać itp., może coś robić w stacyjce zwarcie i to rozładowuje akumulator. Odłącz bezpiecznik foteli (rozłącz obwód) i zobacz, czy to coś zmienia. Zdejmij obudowę plastikową kierownicy i przeglądnij, czy wszystko wpięte i czy coś nie robi zwarcia.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
po wsadzeniu innego aka kappa zagadała naładuje ako i zobacze czy bedzie trzymało jak nie to na gwarancję,cholera nie raz juz miałem rozładowane ako ale takiej choinki jeszcze nigdy nie widzaiłem
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
No dobra ,ale na tym innym aku jak przekręcisz zapłon to już trzyma na wskaźniku napięcie i nie spada zaraz???
może po prostu taki niefart...że aku padło w tym czasie?
marceli pisze:No dobra ,ale na tym innym aku jak przekręcisz zapłon to już trzyma na wskaźniku napięcie i nie spada zaraz???
ano nie spada czyli prąd nigdzie nie spindala-chyba ako jest w d.....
cholera ale to jest roczne aku giga Wata więc nie badziew z Tesco
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Oberwała się pewnie cela i ma zwarcie wewnętrzne.przemas81 pisze:ano nie spada czyli prąd nigdzie nie spindala-chyba ako jest w d.....
Akurat ja do tego giga watta nie mam przekonania....
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
Przemas przecie mówiłem drugi akumulator
i żebyś
nie szukał dziury w całym -słuchaj czasem niesfornego Grosa