Lybra - przepalona żarówka
Lybra - przepalona żarówka
no i jeszcze jedna mam pytanko..kontrolka od przepalonej zarowki postojowych mi sie pali..ale swiatelka dzialaja jak nalezy!czy musze jechac na komputer ja zgasic?czy zgasnie moze sama?(no w sumie tego to nikt nie wie,hehe)-juz tak mialem z tym recznym..zgasl po prostu..moze sama sie naprawia ta moja cudna Lyberka?! 

ZTCW kontrolka jest od wiekszosci zarowek jednoczesnie - nie tylko od postojowych. Nie obejmuje na pewno swiatel mijania (nikt nie wie czemu) i pewnie takze dlugich i przeciwmgielnych (ale tu nie jestem pewien).
No i wykrywane sa zarowki nie tylko przepalone, ale takze takie o zlej mocy. Zatem zeby miec pewnosc - ponowne ogledziny wszystkich swiatel z przodu i tylu, a jesli to nie pomoze, to demontaz tylnych swiatel i kontrola czy wlozone sa poprawne zarowki.
PS. Koloru zarowek kierunkowskazow chyba tez nie wykrywa
Pozdrawiam,
/muha/
No i wykrywane sa zarowki nie tylko przepalone, ale takze takie o zlej mocy. Zatem zeby miec pewnosc - ponowne ogledziny wszystkich swiatel z przodu i tylu, a jesli to nie pomoze, to demontaz tylnych swiatel i kontrola czy wlozone sa poprawne zarowki.
PS. Koloru zarowek kierunkowskazow chyba tez nie wykrywa

Pozdrawiam,
/muha/
/muha/
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Re: przepalona żarówka??(Lybra)
Obejrzyj dokładnie światełka. Może jeden z dwóch zwojów w którejś z żarówek się przepalił?"gramer" pisze:no i jeszcze jedna mam pytanko..kontrolka od przepalonej zarowki postojowych mi sie pali..ale swiatelka dzialaja jak nalezy!czy musze jechac na komputer ja zgasic?czy zgasnie moze sama?!
Mi sie przepaliła żarówka pozycyjnych, a ikonka świeciła się również przy światłach mijania...
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

przepalona żarówka??(Lybra)
ok,dzieki..sprawdze przeciwmgielne(bo chyba je odpuscilem)-reszta dziala!,moze jednak to od nich kontrolka..wiem ze od stopu jest inna bo zapala sie po przekreceniu kluczyka,ale gasnie po chwili..
pozdrawiam,
pozdrawiam,
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Odp: Lybra - przepalona żarówka
odgrzany temat
i co z tymi żarówkami ja mam to samo - świeci się kontrolka przepalonej postojówki a wszystkie żarówki sprawne. 

- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Dzięki, tylna prawa żarówka podświetlenia tablicy
, sorki za zamieszanie
, ale byłem przekonany że ta kontrolka dotyczy tylko postojówek.

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam
Ja mam tak samo u mnie też świeci kontrolka żarówek tylko że jak mi się mijania żarówka przepaliła to ta kontrolka nie świeciła teraz już wiem że to kontrolka przepalonych żarówek postojowych-pozycyjnych tylko w Lancii Lybra ta pierdzielona żarówka kosztuje 10 złotych a przepalają się jakoś szybko w moim autku i teraz stwierdziłem jak już trzy wymieniłem raz jedna raz druga że nie wymieniam bo znowu się spaliła a kontrolka świeci, troszkę mnie to denerwuje ale jak wymienię to zrobię 500 km i znowu się przepali chyba że mam coś z zasilaniem, może ktoś napisze jaka żywotność tych żarówek?
Ja mam tak samo u mnie też świeci kontrolka żarówek tylko że jak mi się mijania żarówka przepaliła to ta kontrolka nie świeciła teraz już wiem że to kontrolka przepalonych żarówek postojowych-pozycyjnych tylko w Lancii Lybra ta pierdzielona żarówka kosztuje 10 złotych a przepalają się jakoś szybko w moim autku i teraz stwierdziłem jak już trzy wymieniłem raz jedna raz druga że nie wymieniam bo znowu się spaliła a kontrolka świeci, troszkę mnie to denerwuje ale jak wymienię to zrobię 500 km i znowu się przepali chyba że mam coś z zasilaniem, może ktoś napisze jaka żywotność tych żarówek?

Nie Ty jeden masz taki problemczerwony3248 pisze:Witam

Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
O tych żarówkach w Lybrze to można by książkę napisać. Niemniej jednak jeśli przepala ją co 500km coś jest nie tak. Ja wymieniam średnio raz na 5-6 miesięcy, w czasie których przejeżdżam jakieś 17-18 tys. km więc nie jest źle.
Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale po liftingu w 2001 roku zmieniły się żarówki pozycyjne i dostęp do nich. W mojej są żarówki H6W (i wyciągnąć do wymiany łatwiej, bo jest specjalny motylek, za który można chwycić obudowę żarówki). Natomiast przed liftingiem były żarówki W5W wciskane i ich wymiana to jest mała makabra, aż się zdziwiłem, że w ogóle w pierwszych Lybrach coś takiego montowali
Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale po liftingu w 2001 roku zmieniły się żarówki pozycyjne i dostęp do nich. W mojej są żarówki H6W (i wyciągnąć do wymiany łatwiej, bo jest specjalny motylek, za który można chwycić obudowę żarówki). Natomiast przed liftingiem były żarówki W5W wciskane i ich wymiana to jest mała makabra, aż się zdziwiłem, że w ogóle w pierwszych Lybrach coś takiego montowali

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Od 2005 roku dwa razy wymieniana żarówka. Nie najgorszy wynik. Zawsze lewa (ta gdzie dostęp jest najgorszy), zawsze na mrozie w zimie, zawsze jedynie zwój świateł pozycyjnych, ale mnie ta kontrolka wkurzała, taki ładny zegar analogowy jest na wyświetlaczu w lybrach bez navi. 
P.S. Zawsze wymieniam na zarówki standardowe bez + 30% itp.

P.S. Zawsze wymieniam na zarówki standardowe bez + 30% itp.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

Ja mam motylek to postojówek a Lybra z 1999 - czyli pierwsza. Ktoś rzeźbił?Dudi pisze:Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale po liftingu w 2001 roku zmieniły się żarówki pozycyjne i dostęp do nich. W mojej są żarówki H6W (i wyciągnąć do wymiany łatwiej, bo jest specjalny motylek, za który można chwycić obudowę żarówki). Natomiast przed liftingiem były żarówki W5W wciskane i ich wymiana to jest mała makabra, aż się zdziwiłem, że w ogóle w pierwszych Lybrach coś takiego montowali
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
O proszę no i kolejna niewiadomaSharuga pisze:Ja mam motylek to postojówek a Lybra z 1999 - czyli pierwsza. Ktoś rzeźbił?Dudi pisze:Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale po liftingu w 2001 roku zmieniły się żarówki pozycyjne i dostęp do nich. W mojej są żarówki H6W (i wyciągnąć do wymiany łatwiej, bo jest specjalny motylek, za który można chwycić obudowę żarówki). Natomiast przed liftingiem były żarówki W5W wciskane i ich wymiana to jest mała makabra, aż się zdziwiłem, że w ogóle w pierwszych Lybrach coś takiego montowali

A może w Twojej są założone nowsze lampy

- Krissu1980
- Klubowicz
11/2000 też z motylkiemDudi pisze:O proszę no i kolejna niewiadomaSharuga pisze:Ja mam motylek to postojówek a Lybra z 1999 - czyli pierwsza. Ktoś rzeźbił?Dudi pisze:Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale po liftingu w 2001 roku zmieniły się żarówki pozycyjne i dostęp do nich. W mojej są żarówki H6W (i wyciągnąć do wymiany łatwiej, bo jest specjalny motylek, za który można chwycić obudowę żarówki). Natomiast przed liftingiem były żarówki W5W wciskane i ich wymiana to jest mała makabra, aż się zdziwiłem, że w ogóle w pierwszych Lybrach coś takiego montowali![]()
Ale być może ktoś właśnie przerobił po to żeby się nie przepalała???
![]()
A może w Twojej są założone nowsze lampy![]()
![]()
Witam,
moja z polowy 2000 roku tez ma motylki
Moja propozycja na zarowki to zakupic w markecie T4W, sa slabsze, troche krotsze, ale swieca, ikonka spalonej zarowki nie wyswietla sie, a co najlepsze, 2 zarowki kosztuja 2,99zl
pozdr.
moja z polowy 2000 roku tez ma motylki

Moja propozycja na zarowki to zakupic w markecie T4W, sa slabsze, troche krotsze, ale swieca, ikonka spalonej zarowki nie wyswietla sie, a co najlepsze, 2 zarowki kosztuja 2,99zl

pozdr.
Jest
Volvo s60 2,4 Pb 170KM
Było
Lybra 2,4jtd 136KM
Volvo s60 2,4 Pb 170KM
Było
Lybra 2,4jtd 136KM