Delta vs Superb

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Odp: delta vs superb

Post autor: Nat » 31 maja 2009, 23:19

Duch-Dziadka pisze:Za 115 tys wybralbym...Honde Accord...zdecydowanie... :D
Aczkolwiek jesli pojawi sie jaki model godny codziennej jazdy to moze bede myslal inaczej... :D
Za te pieniądze to ciekawszym (oczywiście jak dla kogo) rozwiązaniem jest Insignia 2,0 turbo 220 KM 4X4 w full wypasie.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Post autor: Torell007 » 01 cze 2009, 0:02

a ja za takie siano kupilbym TO i jeszcze zostaloby mi na waciki :lol: :lol: :lol:
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 01 cze 2009, 0:57

Torell007 pisze:a ja za takie siano kupilbym TO i jeszcze zostaloby mi na waciki :lol: :lol: :lol:
Fura zacna, tylko ta skóra jako żywo chyba zdarta z albinosowatego skandynawa... Jakaś taka... nie jest za bardzo blado-różowa? ;)
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 01 cze 2009, 3:05

Torell007 pisze:a ja za takie siano kupilbym TO i jeszcze zostaloby mi na waciki :lol: :lol: :lol:
nareszcie rozsądna ocena
jak porównywać kurę do Delty?

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Post autor: paśny » 01 cze 2009, 7:57

Jak miałem Kappę to mi szwagier powiedział: "Nie obraź się, ale ten przód z daleka to wygląda jak od octavii". A na poważnie: porównywanie przerośniętego kompaktu z przerośniętym segmentem D jest nie na miejscu. A tyle miejsca w środku co Czesi to nie jest w stanie wyczarować nikt.

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 01 cze 2009, 8:47

widzę ze dyskusja sie rozwinęła , prawidłowo toż to forum samochodowe , i najważniejsze każdy ma rację (no może poza tą popielniczką na ogryzki) ;)

simon_says
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: simon_says » 01 cze 2009, 15:10

Jeśli nowe to faktycznie Insygnia jest rewelacyjna w kombiaku zwłaszcza przepastnym. Chociaż maseratti równiez nieźle się prezentuje. Dla mnie wydanie ponad 100 tys zł na auto to przesada. Za połowe, 1/3 a nawet 1/4 można mieć genialne samochody gdzie przykładów można mnożyć i mnożyć. Niezależnie od segmentu.

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 01 cze 2009, 15:12

Blash pisze:nową ?? (delte)
Teoretyzujecie a ja mialem przeciez taki dylemat. Najpierw SuperB pozniej zostala Delta i Passat. Niestety czesto ekonomia wygrywa z sercem i mam Passata :(
Passat wygral z Delta cena (porownywalna) i skrzynia DSG.
Poza przepieknym 'dizajnem' i mocniejszym silnikiem Delta przegrywala we wszystkich elementach :(
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 01 cze 2009, 15:14

Wybaczcie ale porównanie Superb z Deltą to się nadaję na wątek roku w kategorii humor.
Niektórzy posiadając 125tys zł woleliby jeść przez kilka lat albo kupić kilka wypasionych rowerów albo dwa motory.
I może im nie przyznamy racji ?

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 01 cze 2009, 15:19

Wezcie pod uwage, ze wydajac 100 tys. zl. na auto najczesciej nie zostaje ci 100 czy 500 tys. na koncie. Auto czesto kupuje sie za 'maksimum swoich mozliwosci', wiec w praktyce jest inaczej niz w teorii.
Gdybym mial luzne 200-300 tys. - nie szukalbym auta za 100 tys.
Torell - gdybys mial TYLKO 100 tys. to mocno bys sie zastanowil nad Maserati - a czy bedzie Cie stac na serwis, ubezpieczenie, paliwo...
Wezcie pod uwage swoje zakupy, gdy kupowaliscie auto za 5, 10, 30 czy 50 tys.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 01 cze 2009, 15:54

psadow2 pisze:Jak miałem Kappę to mi szwagier powiedział: "Nie obraź się, ale ten przód z daleka to wygląda jak od octavii". A na poważnie: porównywanie przerośniętego kompaktu z przerośniętym segmentem D jest nie na miejscu. A tyle miejsca w środku co Czesi to nie jest w stanie wyczarować nikt.
Moje Lancie mylono z Volvem, Roverem ale ze Skodą?
Co do "przeroślaka" w segmencie C to zgoda ale nie zapominaj o starszych Seatach: pierwsze Toledo na bazie starego VW Jetta to był kawał wozu a pierwsza Cordoba na bazie Polo sedan zaskoczyła mnie swoim bagażnikiem nie mniej niż szmat czasu temu Wartburg (jak porównałem z PF125p).
A że Czesi potrafią czarować... Takiego bajkowe kina jak ich produkcji to nie ma co szukać w żadnym innym KDL'u. Wystarczy zobaczyć produkcje z udziałem Vladimíra Menšíka.
BTW Uwielbiam filmy z jego udziałem.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 01 cze 2009, 16:23

tomek pisze:Wezcie pod uwage, ze wydajac 100 tys. zl. na auto najczesciej nie zostaje ci 100 czy 500 tys. na koncie. Auto czesto kupuje sie za 'maksimum swoich mozliwosci', wiec w praktyce jest inaczej niz w teorii.
Gdybym mial luzne 200-300 tys. - nie szukalbym auta za 100 tys.

Ja mam inne podejście- kupując auto - drugie tyle zostawiam w portfelu/banku. Pewnie dlatego jeździłem ośmioletnią Lybrą, ale czy to źle?

Kupowanie auta na maksimum swoich mozliwości powoduje często katastrofy typu drutowanie i jeżdżenie niesprawnym pojazdem z pustym bakiem..
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 01 cze 2009, 17:05

kaeres pisze:Wybaczcie ale porównanie Superb z Deltą to się nadaję na wątek roku w kategorii humor.
Niektórzy posiadając 125tys zł woleliby jeść przez kilka lat albo kupić kilka wypasionych rowerów albo dwa motory.
ale dlaczego zaraz humor
owszem są to auta z innego segmentu ale w podobnych pieniądzach i niestety delta mimo klasy niżej jest droższa i gorzej wyposażona i o to głównie mi chodziło , kwestie wyglądu pozostawiłem do indywidualnego rozpatrzenia
chociaż wewnątrz skoda jest ciekawa

Awatar użytkownika
kaeres
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kaeres » 01 cze 2009, 19:52

Blash pisze:
kaeres pisze:Wybaczcie ale porównanie Superb z Deltą to się nadaję na wątek roku w kategorii humor.
ale dlaczego zaraz humor
owszem są to auta z innego segmentu ale w podobnych pieniądzach i niestety delta mimo klasy niżej jest droższa i gorzej wyposażona i o to głównie mi chodziło , kwestie wyglądu pozostawiłem do indywidualnego rozpatrzenia
chociaż wewnątrz skoda jest ciekawa
Nie drąż tematu bo na prawdę jest bezsensowny.
Myślę, że zacytowanym przez Ciebie moim poście ująłem sprawę dość gładko.

PS. I ten i ten samochód mi się podoba ale mając 125 tys zł musiałbym mieć rozdwojenie jaźni aby wybierać między nimi :)

Kondziu
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał

Post autor: Kondziu » 01 cze 2009, 20:38

grzole pisze:Moje Lancie mylono z Volvem, Roverem ale ze Skodą?
W weekend sąsiad zapytał mnie "co to za Dacia?" mowa oczywiście o Y
Fiat Linea 1.4 + Niewiadów N126E

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”