Delta vs Superb
Delta vs Superb
nową ?? (delte)
bo gdybym miał 125000 to normalnie nie wiem czy kupiłbym deltę , bo w tej cenie mam również wypasiona skodziankę , w dieslu (delta najwyższa opcja z najmocniejszym dieslem , skodzianka równiez ) jak nie lubie skody tak przestronność superba i wyposażenie daje wiele do myślenia
temat Aniowego samochodu obrał nowa droge dlatego powtórnie został zmoderowany gdzie pozwoliłem sobie na porównanie tych dwóch aut
bo gdybym miał 125000 to normalnie nie wiem czy kupiłbym deltę , bo w tej cenie mam również wypasiona skodziankę , w dieslu (delta najwyższa opcja z najmocniejszym dieslem , skodzianka równiez ) jak nie lubie skody tak przestronność superba i wyposażenie daje wiele do myślenia
temat Aniowego samochodu obrał nowa droge dlatego powtórnie został zmoderowany gdzie pozwoliłem sobie na porównanie tych dwóch aut
Odp: Ania i jej wóz z południa
W sklepie kupujesz parówki produkt własny Tesco bo tańszy a robisz to pomijając kwestie smaku?Blash pisze:nową ?? (delte)
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Ale Skoda Superb jest strasznie brzydka,niestety Skoda im młodsza tym brzydsza....bez urazy....Blash pisze:nową ?? (delte)

Sprostowanie za 115.000 miałbyś podstawe.Blash pisze:nową ?? (delte)
Za porównywalne wyposażenie w superbie trzeba wyłożyć ponad 140.000 no i silnik ma trochę gorsze osiągi.
Jedyny plus skody to pewnie wyższa cena na rynku wtórnym przy odsprzedaży.
605-365-315 od świtu do zmierzchu 

SUPERBbobby123 pisze:Sprostowanie za 115.000 miałbyś podstawe.Blash pisze:nową ?? (delte)
Za porównywalne wyposażenie w superbie trzeba wyłożyć ponad 140.000 no i silnik ma trochę gorsze osiągi.
WERSJA WYPOSA?ENIA Platinum
SILNIK diesel 2,0 TDI CR DPF / 125 kW (170 KM)
Parametry:
Predkosc max: 222 km/h
Przysp. od 0 do 100 km/h: 8,8 s
Zu?ycie paliwa (l/100km)*:
- warunki miejskie: 7,7
- warunki pozamiejskie: 4,8
- wartosc usredniona: 5,8
Emisja CO2 (g/km): 153
*) Pomiary zu?ycia paliwa oraz emisji CO2 zostały wykonane zgodnie z dyrektywa 80/1268/EWG*1999/100/WE
(80/1268/EWG*2004/3/WE).
TAPICERKA Emory (ivory/czarny-ivory/czarny)
KOLOR Czern Black Magic perłowy 1Z1Z dopłata 2 100,00 zł
WYPOSA?ENIE STANDARDOWE AUDIO I KOMUNIKACJA
Instalacja radiowa (8 głosników, 2 anteny)
Radioodtwarzacz BOLERO CD MP3, zintegrowana zmieniarka CD (2 DIN)
Gniazdo AUX IN w podłokietniku Jumbo Box
PO PIERWSZE FUNKCJONALNOSC
Bi-ksenonowe reflektory przednie z funkcja adaptacji swiateł AFS
Spryskiwacze reflektorów przednich
Light Assistant
Przednie swiatła przeciwmgielne z funkcja Corner
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
TWINDOOR - system zmiennego otwierania pokrywy baga?nika
Softtouch - elektromechaniczny system otwierania pokrywy baga?nika
Wyswietlacz Maxi-DOT
Podłokietnik Jumbo Box z wyswietlaczem temperatury i zegarem
Siatka na konsoli centralnej po stronie pasa?era
Schowki za nadkolami tylnymi z pokrywa
Uchwyt na kubek z przodu z roleta oraz uchwyt na kubek w tylnym podłokietniku
Schowek na okulary
Schowek na parasol (z parasolem)
Pokrowiec na narty w oparciu siedzen tylnych
Asymetrycznie dzielona kanapa tylna
Roleta przciwsłoneczna szyby pokrywy baga?nika
Rolety przeciwsłoneczne bocznych szyb z tyłu
Dwa gniazda 12V w konsoli srodkowej i gniazdo 12V w komorze baga?nika
Zestaw siatek w baga?niku
Dodatkowa nagrzewnica dla silników diesla
PODRÓ?UJ BEZPIECZNIE
Poduszka powietrzna dla kierowcy i pasa?era
Dezaktywacja czołowej i bocznej poduszki powietrznej pasa?era
Boczne poduszki powietrzne z przodu
Niniejsza konfiguracja nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Ma jedynie charakter pogladowy. Szczegóły u dealera.
Samochód spełnia wymogi dotyczace poziomu odzysku i recyklingu pojazdów okreslone w ustawie z dnia 20 stycznia 2005r. o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji.
data przygotowania 2009-05-31 g.09:33 strona 1/2
Boczne poduszki powietrzne z tyłu
Kurtyny powietrzne
Poduszka chroniaca kolana kierowcy
Trzypunktowe pasy bezpieczenstwa z przodu z regulacja wysokosci mocowania i pirotechnicznymi napinaczami
Trzypunktowe pasy bezpieczenstwa z tyłu
Zagłówki przednie typu WOKS
Trzy zagłówki z tyłu z regulacja wysokosci
Uchwyty ISOFIX na zewnetrznych miejscach tylnej kanapy
ESP + ABS + ASR + MSR + HBA + EBV + EDL + DSR + ACS
HHC - system wspomagania ruszania pod wzniesienia dla systemu ESP
TPM - system kontroli cisnienia w ogumieniu
Blokada przeciwuruchomieniowa (immobiliser)
PODRÓ?UJ KOMFORTOWO
Zdalnie sterowany centralny zamek
Czujnik parkowania - tył
Czujnik parkowania - przód
Asystent parkowania
Climatronic - dwustrefowa automatyczna klimatyzacja
Tempomat
Czujnik deszczu
Elektrycznie sterowane szyby z przodu i z tyłu z systemem zabezpieczajacym przed przytrzasnieciem
Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane, automatycznie sciemniajace sie lusterka boczne z funkcja pamieci i
oswietleniem wokół drzwi
Automatycznie sciemniajace sie lusterko wewnetrzne
Elektrycznie sterowany fotel kierowcy z pamiecia ustawien, elektrycznie sterowany fotel pasa?era, oswietlenie
przestrzeni wokół nóg z tyłu
4-ramienna skórzana kierownica wielofunkcyjna (radio)
Fotele przednie - regulacja pod ledzwie oraz regulacja wysokosci
Podgrzewane fotele przednie i zewnetrzne miejsca tylnej kanapy
Oswietlenie wnetrza (2 lampki z przodu, 2 lampki do czytania z tyłu)
Oswietlenie przestrzeni wokół nóg z przodu
Dywaniki Loungestep
Filtr przeciwpyłkowy
STYLISTYKA
Obrecze kół ze stopów lekkich VENUS 7J x 17"
Zestaw naprawczy do kół
Chromowane listwy wokół szyb bocznych
Chromowane listwy na zderzaku przednim i pokrywie baga?nika
Chromowane listwy boczne
Ozdobna koncówka układu wydechowego
Pakiet chromowany we wnetrzu
Inkrustacja wnetrza w kolorze drewna NOBLESSE
PODSUMOWANIE
cena samochodu 127 100,00 zł
(z uwzglednieniem dopłat i wyposa?enia opcjonalnego)
Niniejsza konfiguracja nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Ma jedynie charakter pogladowy. Szczegóły u dealera.
Samochód spełnia wymogi dotyczace poziomu odzysku i recyklingu pojazdów okreslone w ustawie z dnia 20 stycznia 2005r. o recyklingu pojazdów wycofanych z eksploatacji.
data przygotowania 2009-05-31 g.09:33 strona 2/2
Kolor nadwozia:
B-COLORE BORDOWY TRAMONTO
Wnętrze:
SKÓRA I ALCANTARA CZARNA
Felgi:
Model:
LANCIA DELTA 1.9 16V TWINTURBO M-JET 190KM PLATINO Cena z VAT: 134 340,00 PLN
WYPOSAŻENIE DODATKOWE
- PAKIET TECHNO - CZUJNIK ZMIERZCHU + CZUJNIK DESZCZU + SAMOŚCIEMNIAJACE LUSTERKO + TEMPOMAT 2 500,00
- ELEKTRYCZNIE REGULOWANE I OGRZEWANE FOTELE PRZEDNIE 6 500,00
- ZAPASOWY PILOT WIELOFUNKCYJNY DO ZAMKA CENTRALNEGO 250,00
- DYWANIKI PODŁOGOWE 500,00
- GNIAZDKO 12V NA TUNELU ŚRODKOWYM 500,00
- REFLEKTORY PRZEDNIE BIKSENONOWE ADAPTACYJNE 3 000,00
- SPRYSKIWACZE REFLEKTORÓW PRZEDNICH 1 000,00
- SYSTEM TPMS - KONTROLI CIŚNIENIA POWIETRZA W OPONACH 1 200,00
- AUTOALARM 1 000,00
- CZUJNIKI PARKOWANIA TYLNE 1 000,00
- DODATKOWE OGRZEWANIE DLA SAMOCHODÓW Z SILNIKIEM DIESLA 900,00
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
Pakiety
PAKIET COMFORT A (070+275+441) - PRZYCIEMNIANE SZYBY W CZĘŚCI TYLNEJ SAMOCHODU + PODŁOKIETNIK CENTRALNY NA TYLNEJ KANAPIE + LUSTERKA ZEWNĘTRZNE SKŁADANE ELEKTRYCZNIE
Komfort / Funkcjonalność
CENTRALNY PODŁOKIETNIK PRZEDNI Z CHŁODZONYM SCHOWKIEM
BOCZNE SIATKI NA DROBNE PRZEDMIOTY W BAGAŻNIKU
SCHOWEK PO STRONIE PASAŻERA OŚWIETLONY I ZAMYKANY
REGULOWANA WYSOKOŚĆ FOTELA PASAŻERA
REGULOWANA WYSOKOŚĆ FOTELA KIEROWCY
REGULOWANA PRĘDKOŚĆ PRACY WYCIERACZEK
REGULACJA ODCINKA LĘDŹWIOWEGO W FOTELU KIEROWCY
PRZEDNIE LAMPKI SUFITOWE PUNKTOWE
PODŚWIETLANE LUSTERKO W OSŁONIE PRZECIWSŁONECZNEJ PO STRONIE KIEROWCY I PASAŻERA
OŚWIETLENIE PRZESTRZENI BAGAŻOWEJ
OŚWIETLENIE CENTRALNE KABINY PASAŻERSKIEJ
NAWIEW POWIETRZA NA TYLNĄ KANAPĘ
KOMPUTER POKŁADOWY ZE WSKAŻNIKIEM TEMPERATURY ZEWNĘTRZNEJ
KIESZEŃ W OPARCIACH FOTELI PRZEDNICH
KIEROWNICA REGULOWANA W DWÓCH PŁASZCZYZNACH
GNIAZDKO 12V W BAGAŻNIKU
ELEKTRYCZNIE STEROWANE SZYBY PRZEDNIE
ELEKTRYCZNIE OTWIERANY WLEW PALIWA
ELEKTRYCZNIE OTWIERANE DRZWI BAGAŻNIKA
ELEKTRYCZNE WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICZEGO DUALDRIVE
UCHWYTY NA NAPOJE
TAPICERKA SIEDZEŃ ZE SKÓRY I ALCANTARY
Nadwozie i styl
CHROMOWANE GÓRNE RAMKI SZYB
SPOILER Z TRZECIM ŚWIATŁEM STOP
PRZEDNIE ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ W TECHNOLOGII LED
KLAMKI WEWNĘTRZNE PODŚWIETLANE ORAZ OŚWIETLENIE SUFITOWE Z EFEKTEM NIGHT DESIGN
KLAMKI DRZWI CHROMOWANE
TYLNE LAMPY I KIERUNKOWSKAZY WYKONANE W TECHNOLOGII LED
Bezpieczeństwo
AUTOMATYCZNE WŁĄCZANIE ŚWIATEŁ AWARYJNYCH
AKTYWNE ZAGŁÓWKI PRZEDNIE Z SYSTEMEM ANTIWHIPLASH
REFLEKTORY PRZEDNIE Z FUNKCJĄ FOLLOW ME HOME
PODUSZKI POWIETRZNE KIEROWCY I PASAŻERA
PASY BEZPIECZEŃSTWA Z NAPINACZAMI I OGRANICZNIKAMI SIŁY NAPIĘCIA
IMMOBILIZER
CZUJNIK OBECNOŚCI PASAŻERA
ZAMEK CENTRALNY
Audio - Telematyka
RADIO CD / MP3
Pakiety
PAKIET LOOK (435+947) - FELGI ALUMINIOWE 225/40 R18 + PODWÓJNA CHROMOWANA KOŃCÓWKA RURY WYDECHOWEJ
Komfort / Funkcjonalność
SZYBY TYLNE STEROWANE ELEKTRYCZNIE
KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA DWUSTREFOWA
Felgi i opony
FELGI ALUMINIOWE 225/40 R18 - 4 SZT.
Wyposażenie wewnętrzne
KANAPA TYLNA PRZESUWANA / DZIELONA 40:60 / SKŁADANA / Z REGULOWANYM POCHYLENIEM OPARCIA
ZESTAW DLA PALĄCYCH
Nadwozie i styl
ELEKTRYCZNIE OTWIERANY DACH PANORAMICZNY GRAND LUCE
NADWOZIE W KOLORZE DWUTONOWYM B-COLORE
LUSTERKA ZEWNĘTRZNE LAKIEROWANE
Bezpieczeństwo
DEZAKTYWACJA PODUSZKI POWIETRZNEJ PRZEDNIEJ PO STRONIE PASAŻERA
PRZEDNIE LAMPY PRZECIWMGIELNE Z FUNKCJĄ DOŚWIETLANIA ZAKRĘTÓW
PODUSZKA POWIETRZNA KOLANOWA KIEROWCY
ABSOLUTE HANDLING SYSTEM - SYSTEM KONTROLI DYNAMIKI JAZDY ESP, HILL HOLDER
PODUSZKI POWIETRZNE BOCZNE
PODUSZKI POWIETRZNE KURTYNOWE
SYSTEM MOCOWANIA FOTELIKÓW DZIECIĘCYCH ISOFIX
Audio - Telematyka
STEROWANIE SYSTEMEM AUDIO Z KOŁA KIEROWNICY
Różne
WYSWIETLACZ WIELOFUNKCYJNY
CHROMOWANA KOŃCÓWKA RURY WYDECHOWEJ
CENTRALNY ZAMEK Z PILOTEM
to tak na szybko jak widać za mnóstwo rzeczy u lancii trzeba zapłacić extra
- Torell007
- Założyciel LKP
- Imię: Michał
Ania i jej wóz z południa
czuje sie prawnie jak na jakims forum skody:)
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie 

Michale spokojnie , to takie bezstronne porównanie 

mi tu raczej chodzi o pokazanie polityki cenowej oraz funkcjonalności lancii i skody przy założeniu że jakość jest taka sama

grzole pisze:W sklepie kupujesz parówki produkt własny Tesco bo tańszy a robisz to pomijając kwestie smaku?Blash pisze:nową ?? (delte)
mi tu raczej chodzi o pokazanie polityki cenowej oraz funkcjonalności lancii i skody przy założeniu że jakość jest taka sama
Jednak zwróć uwagę na pozycjonowanie marek Skoda i Lancia. Skodovka to low-end w VW-Audi Group zaś Lancia to lkasa premium w koncernie Fiata. Lepsze porównanie dla Skody to Fiat (w ramach naszego koncernu), co zresztą ma odniesienie i w postrzeganiu tej marki przez społeczeństwo.Blash pisze:mi tu raczej chodzi o pokazanie polityki cenowej oraz funkcjonalności lancii i skody przy założeniu że jakość jest taka sama
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Odp: delta vs superb
Zgadzam się. Nie można porównywać obu marek. Zobacz ile kosztuje Fiat Croma w najbogatszej wersji lub jak trzymamy się porównywalnej płyty do Delty Bravo.
Pozostaje jeszcze kwestia smaku.
Pozostaje jeszcze kwestia smaku.

Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Też się bawiłem konfiguratorem Skody, dlatego jak sobie będziesz sobie robił jeszcze raz sprawdź dokładnie wyposażenie , żeby było takie samo. Wychodzi ok. 140.000Blash pisze:SUPERBbobby123 pisze:Sprostowanie za 115.000 miałbyś podstawe.Blash pisze:nową ?? (delte)
WERSJA WYPOSA?ENIA Platinum
SILNIK diesel 2,0 TDI CR DPF / 125 kW (170 KM)
Parametry:
Predkosc max: 222 km/h
.
.
.
konfiguracja
.
.
.
CENTRALNY ZAMEK Z PILOTEM
to tak na szybko jak widać za mnóstwo rzeczy u lancii trzeba zapłacić extra
BTW doliczyłeś w Skodzie "pakiet dla palących" za 100 PLN - bo w aucie za ponad 100.000 nie dostaniesz popielniczki i zapalniczki

Jak kupowaliśmy auta do firmy tylko Skoda przesyłała konfiguracje na 5 stron, bo w Skodzie, wszystko co w normalnym samochodzie po prostu jest, stanowi extra wypas. Niedługo pewnie napiszą, super w skład pakietu "podróżuj komfortowo"naszego auta wchodzi kierownica, możesz sam wybrać kierunek jazdy

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Uważam to porównanie za mało trafione.
Auta są zupełnie innych klas, rozmiarow itp.
To, że cena jest podobna- niewiele zmienia. Chyba auto kupuje się przede wszystkim według potrzeb? Jak ktoś potrzebuje nowe auto tanie, ale wielką krowę to superb może być dobrą propozycją. Jesli prestiżowy i niebanalny kompakt to Delta.
Poza tym najdroższa Delta to dwustukonny diesel twinturbo z 400 niutonometrami pod maska, a więc prawie rajdówka
Auta są zupełnie innych klas, rozmiarow itp.
To, że cena jest podobna- niewiele zmienia. Chyba auto kupuje się przede wszystkim według potrzeb? Jak ktoś potrzebuje nowe auto tanie, ale wielką krowę to superb może być dobrą propozycją. Jesli prestiżowy i niebanalny kompakt to Delta.
Poza tym najdroższa Delta to dwustukonny diesel twinturbo z 400 niutonometrami pod maska, a więc prawie rajdówka

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- michał_kappa
- Klubowicz
nie masz racji Kolegobobby123 pisze:
BTW doliczyłeś w Skodzie "pakiet dla palących" za 100 PLN - bo w aucie za ponad 100.000 nie dostaniesz popielniczki i zapalniczki![]()
Jak kupowaliśmy auta do firmy tylko Skoda przesyłała konfiguracje na 5 stron, bo w Skodzie, wszystko co w normalnym samochodzie po prostu jest, stanowi extra wypas. Niedługo pewnie napiszą, super w skład pakietu "podróżuj komfortowo"naszego auta wchodzi kierownica, możesz sam wybrać kierunek jazdy![]()
w porównywanych klasach wyposażenie jest na całkiem porządnym poziomie i zdecydowanie nie zaniża ogólnie przyjętych standardów, a pokusiłbym się o stwierdzenie, że w wielu przypadkach jest wyższe
przesadzasz także z tym extra wypasem, a że konfiguracja jest szczegółowa to w moim mniemaniu plus
co do pakietu dla palących - we wszystkich występuje 12 V gniazdo podłączeniowe "zapalniczkowe" z tym, że zamiast wkładu zpalniczki (tego żarnika do odpalania peta) jest zatyczka - maskownica, jeśli chodzi o popielniczkę to octavia i superb mają w tym miejscu poręczny schowek wyściełany materiałem, który uniemożliwa gaszenie owego peta i strząsanie popiołu, w przypadku fabii i roomstera to dodatkowy pojemnik z przykrywką wstawiany w miejsce wytłoczek pod napoje na dole deski rozdzielczej - z mojego użytkowego punktu widzenia wolę takie rozwiązanie niż posiadanie popielniczki do niczego mi nie służącej
zgadzam się z Nat-em to dwa diametralnie różne samochody dla których wspólnym mianownikiem jest wyłącznie cena
pozdrawiam
Mnie to już Michale pominąłeś...michał_kappa pisze:(...)zgadzam się z Nat-em to dwa diametralnie różne samochody dla których wspólnym mianownikiem jest wyłącznie cena

tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
Za 115 tys wybralbym...Honde Accord...zdecydowanie...
Aczkolwiek jesli pojawi sie jaki model godny codziennej jazdy to moze bede myslal inaczej...

Aczkolwiek jesli pojawi sie jaki model godny codziennej jazdy to moze bede myslal inaczej...

Giulietta Veloce 2016r
Napisz mi jeszcze gdzie nie mam racji, bo potwierdziłeś dokładnie to co napisałemmichał_kappa pisze:nie masz racji Kolegobobby123 pisze:
BTW doliczyłeś w Skodzie "pakiet dla palących" za 100 PLN - bo w aucie za ponad 100.000 nie dostaniesz popielniczki i zapalniczki![]()
Jak kupowaliśmy auta do firmy tylko Skoda przesyłała konfiguracje na 5 stron, bo w Skodzie, wszystko co w normalnym samochodzie po prostu jest, stanowi extra wypas. Niedługo pewnie napiszą, super w skład pakietu "podróżuj komfortowo"naszego auta wchodzi kierownica, możesz sam wybrać kierunek jazdy![]()
w porównywanych klasach wyposażenie jest na całkiem porządnym poziomie i zdecydowanie nie zaniża ogólnie przyjętych standardów, a pokusiłbym się o stwierdzenie, że w wielu przypadkach jest wyższe
przesadzasz także z tym extra wypasem, a że konfiguracja jest szczegółowa to w moim mniemaniu plus
co do pakietu dla palących - we wszystkich występuje 12 V gniazdo podłączeniowe "zapalniczkowe" z tym, że zamiast wkładu zpalniczki (tego żarnika do odpalania peta) jest zatyczka - maskownica, jeśli chodzi o popielniczkę to octavia i superb mają w tym miejscu poręczny schowek wyściełany materiałem, który uniemożliwa gaszenie owego peta i strząsanie popiołu, w przypadku fabii i roomstera to dodatkowy pojemnik z przykrywką wstawiany w miejsce wytłoczek pod napoje na dole deski rozdzielczej - z mojego użytkowego punktu widzenia wolę takie rozwiązanie niż posiadanie popielniczki do niczego mi nie służącej
zgadzam się z Nat-em to dwa diametralnie różne samochody dla których wspólnym mianownikiem jest wyłącznie cena
pozdrawiam

Powiedz jeszcze jak do tego poręcznego schowka wyściełanego materiałem wyrzucić np. ogryzek jabłka??
Popielniczka niekoniecznie służy do gaszenia petów

Ale jak jej nie ma to jebudu wszystkie śmieci za okno