Kappa - Lancia Code

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 02 wrz 2005, 17:18

No z tym kluczem niema takiego strasznego problemu też słszałm że można sklonować tylko jak sie elektryka zablokuje to trzeba masterklucz a tego niemam. A jak chodzi o radio, wie ktoś może jak to rozkodować albo gdzie, bo do radia niestety niemam codekarty. Ma ktoś jakiś pomysł?.
Dziękuje za odpowiedzi.
Grzegorz

Kazik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - Lancia Code

Post autor: Kazik » 03 wrz 2005, 7:22

Często spotykam się z opinią, że odpinając akumulator można mieć problem z uruchomieniem samochodu ? zaprogramowane kluczyki mogą przestać działać - należy wtedy za pomocą mastera wpisać je ponownie do centralki immobilizera. Wymieniałem swój akumulator, serwis kilka razy odpinał mi akumulator i klucze ciągle są wprogramowane ? klucze są moim zdaniem pamiętane w pamięci FLASH , a nie w RAM-ie podtrzymywanym bateryjnie. Klucz MASTER według noty ALFA ROMEO CODE jest pamiętany we FLASH-u (?ROM-ie?), niestety nie znalazłem informacji, że pozostałe też ale wydaje mi się to oczywiste.
PS.
Ciekawą opcją ALFA ROMEO CODE jest procedura wpisywanie kodu mastera za pomocą pedału gazu ? można uruchomić w ten sposób zablokowany immobilizer tylko na podstawie kodu z karty- mam nadzieję, że w Lanci też tak jest :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”