Kappa - Lancia Code

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 31 sie 2005, 8:11

Witajcie,
mam Kappe z 99 roku i niestety bez code karty i z jednym kluczem,
jeździć nią moge ale słyszałem że jak akumulator siądzie to mogę mieć problemy. Do radia też niemam karty. W niemczech gdzie mieszkam chcą mi immobilizer wymienić i wszystkie zamki, macie jakąś porade. Dopiero ją kupiłem a tu takie wiadomości.
Pozdrawiam, Grzegorz :cry:

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Re: Immobilizer

Post autor: tomek » 31 sie 2005, 9:24

Co prawda mam karte kodowa ale na szczescie nigdy nie musialem jej uzyc ;).
Rowniez mialem tylko jeden klucz i dorobilem sobie drugi, klucz dorobia Ci zapewne w wieszkosci duzych firm tym sie zajmujacych (prgramuja specjalny chip do immobilizera).
Nie daj sie naciagnac na wymiane - to zawsze zdazysz zrobic!!!
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Kappa - Lancia Code

Post autor: Torell007 » 31 sie 2005, 9:29

W roku 1998 definitywnie zrezygnowano z 5 kluczyków i 2 kart kodowych na rzecz systemu takiego jak w Alfie Romeo tzn. 1 kluczyk matka, 2 normalne oraz brak kart kodowych ;)
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 31 sie 2005, 10:17

Hallo, w moim aucie standartowo jest masterklucz, 2 normalne, codekarte, i codekarte do radia+navi. Tyle wyczytałem w instrukcji. Jak odłącze akumulator to radio nie znając kodu nie będzie działć, zgadza się?
Pozdrawiam, Grzegorz

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Kappa - Lancia Code

Post autor: Torell007 » 31 sie 2005, 10:22

"Grzegorz" pisze:Hallo, w moim aucie standartowo jest masterklucz, 2 normalne, codekarte, i codekarte do radia+navi. Tyle wyczytałem w instrukcji. Jak odłącze akumulator to radio nie znając kodu nie będzie działć, zgadza się?
Pozdrawiam, Grzegorz
Tak radio nie będzie działać, a code karte masz po to żeby móc dorabiać klucze w ASO ;)

Obrazek

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 31 sie 2005, 10:30

jest na te radio jakaś rada?
Pozdrawiam, Grzegorz

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Kappa - Lancia Code

Post autor: Torell007 » 31 sie 2005, 10:36

"Grzegorz" pisze:jest na te radio jakaś rada?
Pozdrawiam, Grzegorz
Rozkodować ;)

Obrazek

Kazik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - Lancia Code

Post autor: Kazik » 01 wrz 2005, 6:21

Może wymiana wkładki w stacyjce i komplet kluczy + karta kodowa Cię zainteresują *nie wiem czy pasują do Lanci ? podejrzewam że tak)? podaję link

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61773660

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Kappa - Lancia Code

Post autor: Torell007 » 01 wrz 2005, 8:46

"Kazik" pisze:Może wymiana wkładki w stacyjce i komplet kluczy + karta kodowa Cię zainteresują *nie wiem czy pasują do Lanci ? podejrzewam że tak)? podaję link

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61773660
to nic nie da, karty kodowe są do komputera immobilisera ... wymiana tego wsystkiego co trzeba wynosi ~8.000 zł (zamki, stacyjka, Lancia Code, komplet kluczy etc ... ) a ta karta kodowa z kluczmi na allegro nic nie da ...

Obrazek

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 01 wrz 2005, 15:51

hyba masz racje, wpakowałem się w niezł koszty bo trzeba też wymienić immobilizer.
Dziękuje za porady.
Grzegorz

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Kappa - Lancia Code

Post autor: tomek » 01 wrz 2005, 15:59

"Grzegorz" pisze:hyba masz racje, wpakowałem się w niezł koszty bo trzeba też wymienić immobilizer.
Ale czy samochod nie odpala? Dziala czy nie?
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Anonymous

Kappa - Lancia Code

Post autor: Anonymous » 01 wrz 2005, 16:17

na razie działa tylko jak słyszałem jak przyjdą problemy z elektronikąto leże.

Kazik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa - Lancia Code

Post autor: Kazik » 01 wrz 2005, 22:53

Torell chyba ma rację ? niestety ? wymiana samej wkładki z kompletem kluczy może zakończyć się niepowodzeniem... czytałem dzisiaj o ALFA ROMEO CODE (w Lanciach chyba jest podobnie?) i nie do końca rozumiem co tam piszą :) System ma się składać z CCM i CCE. CCE jest to ?centralka? odbierająca i zarządzająca kodami, ale gdzie jest CCM tego nie mogę znaleźć ? podejrzewam że jest to transponder w kluczyku lub ?antenka? przy stacyjce. W opisie jest procedura zmiany jednego z komponentów CCM lub CCE (też nie jest jasna) , czyli możliwa by była wymiana tylko stacyjki wraz z nowym zestawem kluczy...

Do kompletu brakuje mi klucza master i stąd moje pytanie : czy możliwe jest dorobienie klucza master tylko na podstawie karty Lancia Code i ew. ile to kosztuje?

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP

Kappa - Lancia Code

Post autor: Torell007 » 01 wrz 2005, 23:41

"Kazik" pisze:Do kompletu brakuje mi klucza master i stąd moje pytanie : czy możliwe jest dorobienie klucza master tylko na podstawie karty Lancia Code i ew. ile to kosztuje?
na podstawie Karty kodowej dorabia się klucze, teoretycznie idzie dorobić 'klucz matkę' w praktyce zaś zależy od 'szpeców' i specjalistów z ASO :)

Obrazek

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Kappa - Lancia Code

Post autor: tomek » 02 wrz 2005, 7:53

"Grzegorz" pisze:na razie działa tylko jak słyszałem jak przyjdą problemy z elektronikąto leże.
Jezdze z jednym orygialym kluczem juz 3 lata. Przede mna w PL gosc jezdzil kilka m-cy, wiec mamy juz 4 lata i... nic. Z jakich powodow immobilizer mialby zeswirowac?
Mam dorobiony kluczyk i tego uzywam na codzien. Kilka lat temu moze byl problem z dorobienie kluczy z immobilizerem ale aktualnie nie ma zadnych! Wymienic caly uklad zawsze zdazysz!!!
Tomek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”