Lybra - wariator w 1,6?
Lybra - wariator w 1,6?
Witam wszystkich tak szukam i nic nie widzę na ten temat, a dokładniej mówiąc chodzi mi o to czy w silniku 1.6 benzyna występuje ten cały wariat(or)
Pozdrawiam i dzięki za udzielone informacje
Pozdrawiam i dzięki za udzielone informacje
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Lybra 1.6 benzynka a wariator ???
A co juz daje o sobie znac
W alfie 156 1.6 tez jest wariator i powoli zaczyna chodzic jak klekocik 

jeszcze nie ale mam zamiar zmieniać rozrząd, mam już pasek, rolke i napinacz a wariata nie bo nie wiedziałem że w tym silniku jest, ale skoro jest to cza sie rozglądaćza nim
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Nie, w 1,6 nie ma wariatora.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Na 99% nie ma wariata w tym silniku.
W alfie wkladano dwa silniki 105ps i 120ps. W mocniejszej wersji jest wlasnie wariat i jest tam zupelnie inna glowica niz u ciebie w lybrze.
Podobna sytuacja jest w moim silniku. Bez zmiennych faz rozrzadu jest 113ps a ze zmiennymi 131ps
W alfie wkladano dwa silniki 105ps i 120ps. W mocniejszej wersji jest wlasnie wariat i jest tam zupelnie inna glowica niz u ciebie w lybrze.
Podobna sytuacja jest w moim silniku. Bez zmiennych faz rozrzadu jest 113ps a ze zmiennymi 131ps
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
- aro
- Klubowicz
Ale pamietam że kiedyś ktoś z forum miał własnie problemy z wariatem w Lybrze 1.6, tylko niepamiętam kto
dziwne???

Byc moze sie myle choc wydaje sie byc to logiczne.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
kurcze a gdzie on powinien być może sam sprawdze, wiem mniejwięcej jak to wygląda bo widziałem na allegro może to coś poznam jak nie jest gdzieś schowane bo teraz to juz sam nie wiem czy on jest czy nie oby nie zawsze to mniejsze koszty 

"lukas810" pisze:kurcze a gdzie on powinien być może sam sprawdze, wiem mniejwięcej jak to wygląda bo widziałem na allegro może to coś poznam jak nie jest gdzieś schowane bo teraz to juz sam nie wiem czy on jest czy nie oby nie zawsze to mniejsze koszty
pisząc to miałem na myśli wariator a nie gościa

Znalazłem odpowiedź na moje pytanie nie ma wariata w silniku 1.6 benzyna. Znalazłem schematy rozrządu silników benzynowych w Lybrach. W 1.8 i 2.0 litry wariaty występują mam te schematy ale nie umiem ich wstawić do tego postu. Jak ktoś chce zobaczyć to musi mi napisać jak to tu wkleić.
- aro
- Klubowicz
No to nawet dobrze że niemasz tego wariata w swoim silniczku. Zawsze to mniejszy koszt
Ale koników mniej. Mógłbym wkleic te schematy, ale czy to zgodne z prawami autorskimi jesli takie wogóle są
Jak co to daj znac.

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Same schematy możesz wkleić.
Pozdrawiam
Nat
Nat

no tak ale nie wiem jak, kopiuje z mojego pliku zapisane mam to w offisie i nie da sie tego wkleic tutaj napiszcie jak mam to zrobic bo nie wiem
juz kilka razy próbowałem
Mogę wysłać je komuś i niech ktoś je później po oględzinach wystawi jeśli uzna ze warto
Czekam na zainteresowanych

Mogę wysłać je komuś i niech ktoś je później po oględzinach wystawi jeśli uzna ze warto
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
==>kliknij tutaj <== by dowiedzieć się, jak to zrobić."lukas810" pisze:no tak ale nie wiem jak, kopiuje z mojego pliku zapisane mam to w offisie i nie da sie tego wkleic tutaj napiszcie jak mam to zrobic bo nie wiemjuz kilka razy próbowałem
A co do silnika 1,6 16V to trzeba będzie sprawdzić, czy wszystkie nie miały zmiennych faz rozrządu, czy były dwie wersje...
Niestety na stronie www.lancialybra.com przy silniku 1,6 jest błąd, gdyż opis dio niego dotyczy silnika 2,0 20V
Pozdrawiam
Nat
Nat

Może mi się uda
silnik 1.6

silnik 1.8

silnik 2.0

mam nadzieje że zobaczycie
numer 17 w fotce z silnikiem 1.8 to wariat
numer 16 w fotce z silnikiem 2.0 to wariat
silnik 1.6

silnik 1.8

silnik 2.0

mam nadzieje że zobaczycie
numer 17 w fotce z silnikiem 1.8 to wariat
numer 16 w fotce z silnikiem 2.0 to wariat
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 15:25 przez Nat, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem fotki ;)
Powód: poprawiłem fotki ;)