Kappa - świece zapłonowe
Kappa - świece zapłonowe
Iskra fe85prs 0,9 mm. wcześniej miałem jakieś NGK dwuelektrodowe.
- Torell007
- Założyciel LKP
- Imię: Michał
Kappa - świece zapłonowe
Generalnie do Kappiszona 2.0-2.4 zalecane są przez fabryke Championy RC7BMC ; dla 2.0T Bosch WR6DTC ; 3.0 NGK PFR6B"Tomasz" pisze:miałem NGK a teraz mam Champion
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie 

Kappa - świece zapłonowe
Więc mam odpowiednie świece :happyjump:"Torell007" pisze:Generalnie do Kappiszona 2.0-2.4 zalecane są przez fabryke Championy RC7BMC ; dla 2.0T Bosch WR6DTC ; 3.0 NGK PFR6B"Tomasz" pisze:miałem NGK a teraz mam Champion
Kappa - świece zapłonowe
ja też mam świece ale ŻAROWE 

Kappa - świece zapłonowe
A spróbuj dostać WR6DTC"Torell007" pisze:Generalnie do Kappiszona 2.0-2.4 zalecane są przez fabryke Championy RC7BMC ; dla 2.0T Bosch WR6DTC ; 3.0 NGK PFR6B"Tomasz" pisze:miałem NGK a teraz mam Champion

******* KJ ******
- Torell007
- Założyciel LKP
Kappa - świece zapłonowe
Jak coś są zamienniki - Brisk LR14TC ( nazwa handlowa grupy - Brisk Extra <= cena: 9.50 zł w tym sklepie )"KJ" pisze:A spróbuj dostać WR6DTC"Torell007" pisze:Generalnie do Kappiszona 2.0-2.4 zalecane są przez fabryke Championy RC7BMC ; dla 2.0T Bosch WR6DTC ; 3.0 NGK PFR6B"Tomasz" pisze:miałem NGK a teraz mam Champion
Na upartego możesz też uderzyć na to forum i napisać do Pawła ( pawpod@interia.pl )

Kappa - świece zapłonowe
Jak bede wymieniał, to pewnie napisze 
Co do Brisków (teraz u mnie są LR14YS), to raczej trudno uznać je za dobre świece.... (mimo mitycznych możliwości "tjuningowych" jakie ponoć maja....)
Wiem, że jeszcze mogą być NGK BP6ET i takie pewnie u mnie bedą po wymianie.

Co do Brisków (teraz u mnie są LR14YS), to raczej trudno uznać je za dobre świece.... (mimo mitycznych możliwości "tjuningowych" jakie ponoć maja....)
Wiem, że jeszcze mogą być NGK BP6ET i takie pewnie u mnie bedą po wymianie.
******* KJ ******
- Torell007
- Założyciel LKP
Kappa - świece zapłonowe
Ja bym proponował odezwać się do tego Pawła, jednak co Bosch to BoschPanowie z 16V Turbo - wiem gdzie kupić świece Bosch WR6DTC (zaleca fabryka) za 14 zł/szt

Kappa - świece zapłonowe
No to pewnie się odezwę, chociaż ten temat pochodził z 2002 roku, więc mam pewne wątpliwości co do aktualności tych informacji"Torell007" pisze:Ja bym proponował odezwać się do tego Pawła, jednak co Bosch to BoschPanowie z 16V Turbo - wiem gdzie kupić świece Bosch WR6DTC (zaleca fabryka) za 14 zł/szt

******* KJ ******
- Torell007
- Założyciel LKP
Kappa - świece zapłonowe
Wiesz, masz zupełnie inną serię ( BRISK Silver - LR14YS) - do aut z gazem, Brisk Extra- LR14TC jest katalogowym odpowiednikiem Bosch - WR6DTC. Brisk-i zawsze można sprawdzić 10 zł za świecę to nie majątek"KJ" pisze:Co do Brisków (teraz u mnie są LR14YS), to raczej trudno uznać je za dobre świece.... (mimo mitycznych możliwości "tjuningowych" jakie ponoć maja....)

Mail jest, a sklep jak istnieje nadal to i świece powinien mieć"KJ" pisze:No to pewnie się odezwę, chociaż ten temat pochodził z 2002 roku, więc mam pewne wątpliwości co do aktualności tych informacji

Natomiast NGK produkuje też świece w polsce - jest właścicielem fabryki ISKRA

Kappa - świece zapłonowe
Karol - dla Ciebie po starej znajomości :
NGK BP6ET lub Bosch WR6DTC po 14,5 za sztuke.
Moim zdaniem zdecydowanie NGK! bo moge załatwic w tej samej cenie.
Z jakości Boscha pozostał tylko mit. Zakładaliśmy nowe świeczki i auto nie gadało ale jak chcesz.
Telefon masz
Pozdrawiam
NGK BP6ET lub Bosch WR6DTC po 14,5 za sztuke.
Moim zdaniem zdecydowanie NGK! bo moge załatwic w tej samej cenie.
Z jakości Boscha pozostał tylko mit. Zakładaliśmy nowe świeczki i auto nie gadało ale jak chcesz.
Telefon masz

Pozdrawiam
Kappa - świece zapłonowe
Wiem, że to inne serie, ale w katalogu Briska obydwie pasują do 2.0T."Torell007" pisze:Wiesz, masz zupełnie inną serię ( BRISK Silver - LR14YS) - do aut z gazem, Brisk Extra- LR14TC jest katalogowym odpowiednikiem Bosch - WR6DTC. Brisk-i zawsze można sprawdzić 10 zł za świecę to nie majątek"KJ" pisze:Co do Brisków (teraz u mnie są LR14YS), to raczej trudno uznać je za dobre świece.... (mimo mitycznych możliwości "tjuningowych" jakie ponoć maja....)![]()
A, to tego nie wiedziałem - dzieki za info."Torell007" pisze:Mail jest, a sklep jak istnieje nadal to i świece powinien mieć"KJ" pisze:No to pewnie się odezwę, chociaż ten temat pochodził z 2002 roku, więc mam pewne wątpliwości co do aktualności tych informacji
Natomiast NGK produkuje też świece w polsce - jest właścicielem fabryki ISKRAi też produkują zamiennik dla Bosch - WR6DTC jego oznaczenie to Iskra - FE85PTRS
Ale jak będę zmieniał, to raczej bez kombinowania i albo na BOSCHA albo NGK (do których zresztą mam największe zaufanie

******* KJ ******
- Torell007
- Założyciel LKP
Kappa - świece zapłonowe
Pasować pasują tylko jedna seria jest dedykowana do zgazowanych silników druga natomiast do tych zasilanych benzyną, te Briski które Ty posiadasz producent zaleca wymieniać co 20 000 natomiast Brisk Extra co 60 000. Jeśli Twój kapiszon specjalnie się nie zachowuje, to nie masz co się dziwić (świece do zgazowanej - a gazu nie posiadasz)."KJ" pisze:Wiem, że to inne serie, ale w katalogu Briska obydwie pasują do 2.0T."Torell007" pisze:Wiesz, masz zupełnie inną serię ( BRISK Silver - LR14YS) - do aut z gazem, Brisk Extra- LR14TC jest katalogowym odpowiednikiem Bosch - WR6DTC. Brisk-i zawsze można sprawdzić 10 zł za świecę to nie majątek"KJ" pisze:Co do Brisków (teraz u mnie są LR14YS), to raczej trudno uznać je za dobre świece.... (mimo mitycznych możliwości "tjuningowych" jakie ponoć maja....)![]()