Czeka mnie wymina poduszki silnika prawej tylnej mam kilka pytan:
-Silnik trzeba uniesc, ale co zdemontowac aby uniesc slinik do wyminay poduszki ? ( wydech, rury chlodzenia ?, polosie ? )
-Czy regenerowane poduszki sa cos warte ?
-Poleca ktos jakies konkretne zrodlo ?
K 3.0 wymina poduszki silnika
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marek
Re: K 3.0 wymina poduszki silnika
Witam. Nie wiem co trzeba zdemontować żeby wymienić u ciebie poduszkę (chyba półosie to nie)wiem tylko że regenerowane to strata czasu. Wymieniałem niedawno w swojej Delcie poduszkę od strony rozrządu . Jeżeli masz kanał klucze i nie korzystasz zawsze z usług mechanika to zapewne dasz radę. W Delcie nie było problemu a efekt jest bo drgania ustały , koszt poduszki oryginalnej 350 zł. i dwie godziny roboty Pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Re: K 3.0 wymina poduszki silnika
Kilka poduszek regenerowałem w Olkuszu, Deuter bodajże się firma nazywa. Poduszka działała dobrze natomiast z jakością i dokładnością bywało różnie. Ostatnio zastanawiałem się że kolejną poduszkę zregeneruję samodzielnie, poliuretan można kupić.letki2 pisze: ↑16 paź 2024, 22:18 Czeka mnie wymina poduszki silnika prawej tylnej mam kilka pytan:
-Silnik trzeba uniesc, ale co zdemontowac aby uniesc slinik do wyminay poduszki ? ( wydech, rury chlodzenia ?, polosie ? )
-Czy regenerowane poduszki sa cos warte ?
-Poleca ktos jakies konkretne zrodlo ?