Hej,
tak się składa,że kilka dni temu zakupiłem kompletne i też będę montował.Mam też BW 50,więc sprawa raczej prosta.
W schematy jeszcze się nie zagłębiałem a pewnie nie wypowie się nikt kto podpinał Webasto bo też podpytywałem parę osób które miały te auta z ogrzewaniem postojowym i niestety same tego nie robiły a aut już nie mają.
Ale na szybko,w kappie w głównym gnieździe bezpieczników pod kierownicą jest bezpiecznik(nie pamiętam n-ru)ale jest on przyporządkowany tylko do klimatronika.Wydaje mi się ,że to tam trzeba próbować.
Ja mam ogrzewanie z jakiegoś Audi A6,a w zestawie jest taka wpinka w bezpieczniki(widać ją na zdjęciu,opisałem każde)
chłopak który to wyjmował mówił że to było wpięte właśnie w takie miejsce.I to było główne zasilanie załączające nawiewy.
Więc myślę też tak spróbować.
Dodatkowo , jak możesz zerknij na pozostałe zdjęcia i podpowiedz mi w kwestii tego dodatkowego grubego kabla z wsuwką okrągłą,chłopak mówił że to było wpięte w kabel dmuchawy ale nie przecięty ale jako dodatkowy.Nie wiem po co?
Jeszcze od czego ta mała wtyczka z webasto i ta kostka do niej?
Czy te dwie rzeczy to są od tego dodatkowego działania webasto jako przewietrzania w lecie???
Zamieszczam link do albumu :
Webasto
Inną sprawą jest samo umiejscowienie Webasto,jak się przyjrzałem będzie ciężko ,bo samo w sobie małe nie jest.A w kappie trochę ciasnawo w komorze.Chyba jedyna szansa gdzieś z lewej strony nadkola,dobrze byłoby nie z przodu bo szkoda żeby odpukać z byle kolizji rozwalić sobie to.
Jest trochę miejsca od strony grodzi ale chyba nie ma tam stabilnie jak go zamocować.
Czytałem ,że montaż dopuszczony jest również w pionie??
Jeśli będziesz robił pierwszy rób manual i zdjęcia i opisuj.Ja na pewno zrobię jak już będę działał.
Znalazłem dwa sporo wnoszące do sprawy tematy:
Pierwszy
Drugi
Trzeci jeszcze