https://www.facebook.com/niesamowitefil ... 7/?fref=nf
jeśli cię to nie śmieszy no to trudno... widać masz inne poczucie humoru... ale zawsze możesz oglądać i wklejać Wolniewicza robić smutną minę i zastanawiać się nad upadkiem cywilizacjiHobbysta pisze:Witam!
Zastanawiające jest to, co właściwie was śmieszy? Np. Dudi wkleił filmik z 14.11.1984r., tzw. dziennik TV. "Zatroskany" redaktorzyna przedstawia pijaństwo w Polsce, ale nie mówi o tym, że rozpicie było celowym elementem polityki długofalowego niszczenia polskiego narodu prze komunistów zainstalowanych w Polsce przez Sowietów. Czas i temat dziennika jest też ważny z innego jeszcze powodu. 19.10.1984r. (ta data nie jest jednak pewna) został zamordowany bł. ks. Jerzy Popiełuszko, a ludzi, podobnie jak dzisiaj, karmiono tematami zastępczymi. Ten czas pamiętam jak wczorajszy dzień i oglądanie takich obrazów jest dla mnie przypomnieniem koszmarów tamtych czasów - jeżeli śmiech, to tylko przez łzy.
Pozdrawiam
Niestety nie śmieszy mnie to zupełnie i nie powinno się z koszmaru tamtych tragicznych czasów robić sielanki.bassooner pisze: jeśli cię to nie śmieszy no to trudno... widać masz inne poczucie humoru...
...oglądamy film tu i teraz bez politycznych kontekstów....
Nikt nie tęskni jak mówisz ,ale często wspomina ,że nie było takim bezprawiem jak jest teraz ,nie było afer ................. i reszty tego gówna ,które ma miejsce obecnie a z czego podobno mamy być dumni . Czasy minione były i wesołe i chwilami tragiczneBorek pisze:Próbują chyba tylko ci mówiący, że wtedy było lepiej. Nie ma ich w tych filmach, więc myślę że przesadzasz szukając tego zagadnienia akurat tutaj. Wyluzuj troszkę, myślę że nikt z obecnych za tamtymi czasami nie tęskni.