Kappa JTD - akumulator
Kappa JTD - akumulator
W rozmiarze akumulatora do Kappy JTD można spotkać
takie z pojemnością 60 - 80 Ah i prądzie rozruchowym od 600 - 760.
Warto wziąść te z max. pojemnością i prądem rozruchu ?
Jakie znaczenie ma prąd rozruchowy ?
Jakie polecacie aku, myślę o Centra Futura, Moll M3 lub Banner UniBull?
takie z pojemnością 60 - 80 Ah i prądzie rozruchowym od 600 - 760.
Warto wziąść te z max. pojemnością i prądem rozruchu ?
Jakie znaczenie ma prąd rozruchowy ?
Jakie polecacie aku, myślę o Centra Futura, Moll M3 lub Banner UniBull?
Kappa - Akumulator
Roger,
bierz te o dużym prądzie rozruchowym ale niekoniecznie o dużej pojemności - ewentualne ładowanie tego akumulatora przy dużej pojemności może być dłuuugie...
bierz te o dużym prądzie rozruchowym ale niekoniecznie o dużej pojemności - ewentualne ładowanie tego akumulatora przy dużej pojemności może być dłuuugie...
była LANCIA MUSA:((
nowe cavallino rampante:)))) tylko w innym opakowaniu:)))
tel. 504 279 488
tel. 504 279 488
Kappa - Akumulator
Im większy prąd rozruchowy tym mocniej kręci, pojemność dłużej kręci. Im wyższy prąd rozruchu tym lepiej.
Ja mam Centrę i nie narzekam.
Ja mam Centrę i nie narzekam.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Re: Kappa - Akumulator
takie które mają lepsze i pewniejsze warunki gwarancji - nie ma dużych różnic przy markowych akumulatorach ..."Roger7" pisze:Jakie polecacie aku, myślę o Centra Futura, Moll M3 lub Banner UniBull?
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Kappa - Akumulator
Dzięki chłopaki za odpowiedzi.
Chyba przed zimą zdecyduję się na zakup Centry Futura (75Ah, prąd 760). Dają na nią 3 lata gwarancji + 2 lata assistance. Dodatkowo w Yak we wrocku na Przyjaźni są 4 przeglądy akumulatora w ciągu 2 lat gratis przy zakupie u nich
Chyba przed zimą zdecyduję się na zakup Centry Futura (75Ah, prąd 760). Dają na nią 3 lata gwarancji + 2 lata assistance. Dodatkowo w Yak we wrocku na Przyjaźni są 4 przeglądy akumulatora w ciągu 2 lat gratis przy zakupie u nich
Kappa - Akumulator
hehe,
to pod twoim domem...
to pod twoim domem...

była LANCIA MUSA:((
tel. 504 279 488
tel. 504 279 488
Kappa - Akumulator
He, he - najciemniej pod latarnią"Orsya" pisze:hehe,
to pod twoim domem...

Kappa - Akumulator
Pociągnę temat, jako że zima idzie....
Lepiej wziąć do Kappy 60Ah czy 75Ah? wersja 2.0T 16V, zdaje się że standardowo było 60Ah, ale może trochę więcej to lepiej?
Lepiej wziąć do Kappy 60Ah czy 75Ah? wersja 2.0T 16V, zdaje się że standardowo było 60Ah, ale może trochę więcej to lepiej?
******* KJ ******
takie z pojemnością 60 - 80 Ah i prądzie rozruchowym od 600 - 760
do Kappy JTD, gdzie w wawie i okolicy można kupić z dobrą gwarancją i ceną
przy temp poniżej -12 już bywają problemy po nocy, niby nie długo gdyż trzecia zima z tym aku u mnie, ale są problemy
pozdrawiam
do Kappy JTD, gdzie w wawie i okolicy można kupić z dobrą gwarancją i ceną
przy temp poniżej -12 już bywają problemy po nocy, niby nie długo gdyż trzecia zima z tym aku u mnie, ale są problemy
pozdrawiam

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
większa pojemność to i większy margines bezpieczeństwa, gdy używamy urządzeń elektrycznych na pokładzie bez równoczesnego ładowania akumulatora.
Alternator w Kappie 'daje radę', więc ja bym mniej, niż 70Ah nie brał, ja mam popularne 74.
Zdecydowanie polecam Centre Future.
Alternator w Kappie 'daje radę', więc ja bym mniej, niż 70Ah nie brał, ja mam popularne 74.
Zdecydowanie polecam Centre Future.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Ja tak samo mam duży 74Ah 680A. Taki miałem przy zakupie i taki został. Jedynie przed zimą doładowałem i przez cały rok żadnych problemów. Nie jeżdżę dużo a jednak akumulator ciągle jest doładowany. W kappie dla każdego silnika benzynowego jest 1,4 kw na alternatorze wiec moc jest z nami 

Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 22:30 przez samuel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Co do pojemności bierz tak jak koledzy piszą - do JTD musi być duuuży akumulator na polskie warunki.
I bierz Centre Future. U mnie czwarta zima, bez doładowywania i kręci od pierwszego bez zająknięcia nawet poniżej -10. A poprzedniej zimy bywało i po -27-28.
I bierz Centre Future. U mnie czwarta zima, bez doładowywania i kręci od pierwszego bez zająknięcia nawet poniżej -10. A poprzedniej zimy bywało i po -27-28.
...74Ah 680A Centra taki mam, przeszłą zimę bez problemów palił pod chmurką, jednak teraz.....może ma jedną zimę więcejDudi pisze:Co do pojemności bierz tak jak koledzy piszą - do JTD musi być duuuży akumulator na polskie warunki.

dzięki wszystkim

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
- annubis17
- Forumowicz/ka
- Imię: Damian
Re: Kappa JTD - akumulator
Mam Centre Future 72Ah i w Cytrynie na dużym mrozie dawał radę odpalić dobity silnik kręcąc go wielokrotnie bez skutku, więc bardzo bardzo polecam Centre 

Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS