Kappa - ciekawostka nielelektryczna

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 17 mar 2004, 10:04

Nie pisalem, wam bo i po co, ze moja zona wygrala Seicento ;). Z tego powodu musze stawiac lancie na podjezdzie do garazu, a jest on pod pewnym nachyleniem. Jak pamietacie wymienialem niedawno pompe paliwa. Ta poprzednia po zalaczeniu zaplonu dawala wyrazne 'bzzzzzzz' -tej nowej nie slychac.
Wczora jak codzien od 2 tyg. zaparkowalem auto. Dzis wsiadam, przekrecam zaplon a tu - kica, kreci nie zapala! Paliwa mialem jeszcze jakies 10-15 l. Ale okazalo sie, ze spadek do garazu jest na tyle duzy, ze... pompa nie miala paliwa, ktore moglaby zassac - ale wstyd, sciagalem mojego mechanika, zeby podwiozl mi benzyne. Teraz musze miec co najmniej 1/4 zbiornika, albo bede musial powiekszyc garaz ;))
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krzysiek » 17 mar 2004, 10:26

Teraz to musisz mieś co najmniej pół zbiornika. Jak przy tej ilości benzyny nawet nie zassie, to w normalnej jeździe się grzeje. Jeszcze trochę i będziesz mógł sprawić sobie następną.
Gratulacje dla żony.
k 2.4 (LPG)
delta integrale

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 17 mar 2004, 11:00

"Krzysiek" pisze:Teraz to musisz mieś co najmniej pół zbiornika. Jak przy tej ilości benzyny nawet nie zassie, to w normalnej jeździe się grzeje. Jeszcze trochę i będziesz mógł sprawić sobie następną.
Nie przesadzajmy. D te pory jezdzila u mnie prawie 2 lata - 40 kkm, a przedtem pewnie tez nie byla wymieniana. Ale jak napisalem, jak tylko bede mial luzniejsza kase, zakladam przekaznik na pompe.
"Krzysiek" pisze:Gratulacje dla żony.
Dzieki, cieszymy sie bardzo, w koncu 20 kPLN na drodze nie lezy ;)
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”