Thesis Sportiva - opcje wyposażenia

JJack
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Jacek

Thesis Sportiva - opcje wyposażenia

Post autor: JJack » 31 maja 2014, 13:44

Jako iż jestem nowy na forum wszystkich chciał bym serdecznie przywitać.
Jako iż noszę się z zamiarem zakupu Lancii Thesis a do gustu przypada mi jedynie czerwona skóra w środku (dostępna w modelu sportiva) chciał bym zapytać czy w tej wersji samochodu występował dach solarny? Wie ktoś może czy przednie/ tylne fotele w tym modelu mogły posiadać system masażu? Jeżeli nie to czy chociaż tylna kanapa ma ogrzewane i klimatyzowane siedzenia? Wszędzie gdzie znajde jakiś opis auta piszą tylko o podgrzewaniu przednich foteli, wydaje mi się że w takim samochodzie a tym bardziej edycji na 100 lecie marki nie powinno zabraknąć opcji dostępnych przy kupnie auta w normalnej edycji. Z góry dziękuje za odpowiedź ;)

Na niemieckich stronach jest ok 6 sztuk sportivy i w żadnej nikt nie napisał czy ma wentylowane fotele. I jeszcze chciał bym zapytać czy jeżeli darował bym sobie sportive a chciał kupić 3.2l z pełnym wyposażeniem tj wszystko co sie da m.in. dach solarny i masaże w tylnej kanapie to czy bym sie wyrobił w 40-50 tyś zł? I czy takie wersje wgl istniały w sportivie?

W sportivie były dostępne fotele Comfort Plus czy tylko i wyłącznie te ze skóry poltrona frau z samym ogrzewaniem?

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Thesis Sportiva - opcje wyposażenia

Post autor: belial666 » 31 maja 2014, 17:39

Cześć
Ja mam solar i z chęcią bym się go pozbył,zresztą nie mnie tylko dokucza
Kupić Thesisa z wszystkimi bajerami będzie trudną sprawą,ale życzę pomyślnych łowów
Rozumiem zależy Ci też na skrzyni automatycznej?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Mikuś

Post autor: tacitus » 31 maja 2014, 18:01

Belial666 a powiedz mi szczerze czemu się pozbywać byś chciał solardachu??chciałbym tylko skonfrontować czy mamy ten sam powód ;-)

JJack Ci powiem że chyba raczej wątpię abyś znalazł wersję z masażami w tylnej kanapie......ale powodzenia życzę i radości z auta jak już nabędziesz ;-)
było:Talbot solara1.6......126P 86r.....mazda323 92r
jest:lybra2.0 99r.....citroen C4 coupe 1.6 2004r.....thesis 2.0TB 2002r .......żona i dwójka synów ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 31 maja 2014, 18:08

tacitus pisze:Belial666 a powiedz mi szczerze czemu się pozbywać byś chciał solardachu??chciałbym tylko skonfrontować czy mamy ten sam powód ;-)

JJack Ci powiem że chyba raczej wątpię abyś znalazł wersję z masażami w tylnej kanapie......ale powodzenia życzę i radości z auta jak już nabędziesz ;-)
Chodzi o uszczelkę która leci dookoła szyberdachu,przy 120/130km/h uszczelka schodzi z solaru i zaczyna wiać
Temat będę ogarniał ,ale trzeba ściągnąć podsufitkę(a do tego potrzebuję słonecznego dnia)by wkleić uszczelkę na nowo
Masz ten sam problem?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Mikuś

Post autor: tacitus » 31 maja 2014, 18:14

belial666 pisze:
tacitus pisze:Belial666 a powiedz mi szczerze czemu się pozbywać byś chciał solardachu??chciałbym tylko skonfrontować czy mamy ten sam powód ;-)

Chodzi o uszczelkę która leci dookoła szyberdachu,przy 120/130km/h uszczelka schodzi z solaru i zaczyna wiać
Temat będę ogarniał ,ale trzeba ściągnąć podsufitkę(a do tego potrzebuję słonecznego dnia)by wkleić uszczelkę na nowo
Masz ten sam problem?
A to nie ;-) u mnie problem jest tylko taki że nie mam zaufania do szyber i go totalnie nie używam(czyli to ze mną jest problem) haha......zwyczajnie się boję że się kiedyś otworzy i już się nie zamknie..........
było:Talbot solara1.6......126P 86r.....mazda323 92r
jest:lybra2.0 99r.....citroen C4 coupe 1.6 2004r.....thesis 2.0TB 2002r .......żona i dwójka synów ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 31 maja 2014, 18:23

tacitus pisze:
belial666 pisze:

Masz ten sam problem?
A to nie ;-) u mnie problem jest tylko taki że nie mam zaufania do szyber i go totalnie nie używam(czyli to ze mną jest problem) haha......zwyczajnie się boję że się kiedyś otworzy i już się nie zamknie..........

Nie no tak źle z nim nie jest :)
Do mechanizmu to nie mam zarzutów,tylko ta uszczelka,ale ogarniemy temat i będzie ok
Co do używalności szyberdachu to przydaje się tylko np:w mieście przy większych prędkościach nie zdaje egzaminu :(
Nr. telef. 501259455

AUFER
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: AUFER » 31 maja 2014, 21:15

Potwierdzam mi też zawiewa.... Ale to fajny ogranicznik prędkości o szybciej niż 160km/h się kurde nie da:-)

Taciutus to nie ruszaj go:-) :-)
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 31 maja 2014, 22:23

JJack pisze:Jako iż jestem nowy na forum wszystkich chciał bym serdecznie przywitać.
Jako iż noszę się z zamiarem zakupu Lancii Thesis a do gustu przypada mi jedynie czerwona skóra w środku (dostępna w modelu sportiva) chciał bym zapytać czy w tej wersji samochodu występował dach solarny? Wie ktoś może czy przednie/ tylne fotele w tym modelu mogły posiadać system masażu? Jeżeli nie to czy chociaż tylna kanapa ma ogrzewane i klimatyzowane siedzenia? Wszędzie gdzie znajde jakiś opis auta piszą tylko o podgrzewaniu przednich foteli, wydaje mi się że w takim samochodzie a tym bardziej edycji na 100 lecie marki nie powinno zabraknąć opcji dostępnych przy kupnie auta w normalnej edycji. Z góry dziękuje za odpowiedź ;)

Na niemieckich stronach jest ok 6 sztuk sportivy i w żadnej nikt nie napisał czy ma wentylowane fotele. I jeszcze chciał bym zapytać czy jeżeli darował bym sobie sportive a chciał kupić 3.2l z pełnym wyposażeniem tj wszystko co sie da m.in. dach solarny i masaże w tylnej kanapie to czy bym sie wyrobił w 40-50 tyś zł? I czy takie wersje wgl istniały w sportivie?

W sportivie były dostępne fotele Comfort Plus czy tylko i wyłącznie te ze skóry poltrona frau z samym ogrzewaniem?
Witaj,

Z tego co śledzę to raczej Sportiva nie była tak bogato wyposażona, jedynym co miała innego niż pozostałe ( emblemy i executiv ) to czerwone skóry, felgi 18", czarny lakier, znaczek 100leciea na słupku środkowym i silnik 185 KM z filtrem dpf co też narzucała UE. Reszta pozostawała do wyboru klienta, a z racji małego popytu na auto tej urody chętny nie ładował się w koszta bogatego wyposażenia. Uważam, że dla wielu podstawowe wyposażenie było bogate w porównaniu do ceny i stąd są tak "biedne".
Najbogatsza to Emblema i tu możesz trafić dobre bogate bajery. Kiedyś na otomoto widziałem taką lalkę 3,2 z uszkodzoną skrzynią automatyczną ( która potrafi przysporzyć problemów ) co miała naprawdę wszystko. Biłem się z myślami czy by jej nie kupić jako drugiej ale akurat byłem po walkach z moją skrzynią i miałem trochę dosyć tych przejść. Teraz bardo żałuję, że jej nie kupiłem bo była fajnym kąskiem, chyba za jakieś 25 czy 29 tys zł plus naprawa lub kupno skrzyni.
Jeśli w thesis są fotele z poltrony frau to nie zawsze masz masażery, wentylację czy np podgrzewanie tylnej kanapy. Zaś gdy są te opcje na fotelu w miejscu pokrętła do podgrzewania fotela przedniego masz przycisk z literą "C", po wciśnięciu tego klawisza na wyświetlaczu connect uruchamia się panel ze sterowanie masażerami i wentylacją foteli. Jeśli na zdjęciu nie widać tego przycisku to możesz zwrócić uwagę na siedzisko fotela. Poltrona w "standardzie" ma siedzisko dziurkowane w miejscu pośladkowym, zaś w "full" otworki są również na siedzisku w miejscu podudzi.
U mnie nie ma przycisku "C" a jest pokrętło i oraz przyciski sterowania fotele w każdej płaszczyźnie i myślę, że jest to opcja bardzo fajna i dla mnie wystarczająca mimo, że tylna kanapa nie ma podgrzewania.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 31 maja 2014, 22:37

Czyli moja ma brak:
-TV
-brak masażu
-brak radaru cruise
- i czego tam może jeszcze brakować
czyli jest wypasiona ?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 31 maja 2014, 22:42

Czepiasz się, weź sobie cenę i wyposażenie nowej thesis na przełomie jej świetności i porównaj z konkurencją z tej samej klasy.

AUFER
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: AUFER » 31 maja 2014, 22:44

Kto kogo się czepia?
Grzesiek się pyta czego brakuje Mu...
Tv masz, tylko zmienił się standard Tv z analogu na cyfrowy dlatego nie odbieramy tv w samochodzie
Czyli nam brakuje tylko:
Masaży,
Radaru,
I karty zamiast kluczyka
:-)
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 31 maja 2014, 22:47

Problem był też wcześnie, jak sygnał był analogowy.Tuner w Thesis odbioerał w NTSC wiec albo był głos i obraz czarno-biały albo brak głosu i obraz kolorowy ale i tak jak ze starego rubina ;)

AUFER
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: AUFER » 31 maja 2014, 22:52

Ale każdy w wyposażeniu pisze że TV jest, a że coś śnieżło to nie ważne:-)

Awatar użytkownika
LUKIThesis
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: LUKIThesis » 31 maja 2014, 22:54

Piszą też, że jest navi :)
Tylko my jesteśmy w Polsce więc tak jakby jej nie było ;)

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 31 maja 2014, 22:56

To jak,mam wypas czy nie,bo nie wiem czy się chwalić

Ps:Luki nie odbieraj wszystkiego za atak : ok2 :
Nr. telef. 501259455

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”