topcio1 pisze:bichon pisze: jeżdżę nim głównie z yanosikiem,
O właśnie, dobrze że wspomniałeś o tym

. Jak się sprawuje Janosik? Jak dokładne ma mapy?
Wcześniej jeździłem a automapą na tradycyjnej nawigacji i działała ogólnie lepiej (więcej opcji, lepszy interface, generalnie bardziej rozbudowany system). Janosik pierwotnie służył do ostrzegania o suszarkach, nawigacja jest u niego rzeczą ciągle rozwijaną i widać, że jest to ciągle dosyć prosty system. Ale z punktu A do B doprowadzi, w maliny mnie jeszcze nie wywiózł (a automapa kilka razy tak, chociaż z automapą jeździłem dużo więcej). Czasami się przywiesza, nie wiem czy to wina Yanosika czy coś z telefonem. Podoba mi się w Yanosiku "dynamiczne" wyznaczanie trasy (omija korki objazdami), pokazuje też kolorami prędkość na danym odcinku, dzięki czemu można się spodziewać korka za zakrętem

Ostrzeganie o suszarkach i wypadkach - rewelacja jak dla mnie. Oczywiście system jest tak silny jak ludzie którzy "klikają", ale jak na razie działa to przyzwoicie.
Co do transferu danych - żre mało, rzędu 5 MB na trasę 200km (musi sobie ściągać mapy).
Mam automapę w wersji na komórkę, ale wolę jeździć z yanosikiem. Ta komórkowa wersja automapy wcale nie jest od yanosika jakoś zauważalnie lepsza jako nawigacja.