Lybra 2.0 - przekręcona panewka-remont czy wymiana silnika?

konradward
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra 2.0 - przekręcona panewka-remont czy wymiana silnika?

Post autor: konradward » 16 maja 2012, 15:16

Witam... moja siostra jeździ lybra 2.0 20v z gazem V generacji... i było wszystko ładnie pięknie do wczoraj, szwagier jechał nagle zaczął dziwnie pracowac więc zjechał wezwał assistance i...
i dziś po oględzinach mechanik orzekł, że panewka się przekręciła bodjaże na 2... z tego co mi przekazano.

pytanie od mojej siostry, a że jest młodziutką kobietą to liczę na waszą pomoc hehe ;)

lepiej remontowac silnik czy wymienic na jakiś używany?
ew. co należałoby zrobic przy remoncie żeby ktoś jej fuszerki nie odwalił... i jakie są koszty ok. przywrócenie do życia silnika po takiej awarii?

serdecznie proszę o pomoc osoby które mają pojęcie w temacie lub doświadczone osoby, które przeżyły taką awarię
i ew. czy znacie kogoś kto to porządnie ale tak naprawdę porządnie zrobi? bo u nas w małym miasteczku to pewnie by to zrobili ale mam złe doświadczenia i obawy co do jakości usług tutaj :/ najlepiej ktoś kto "włożył by serce" w naprawę tak jakby robił dla siebie...

z góry dziękuje i pozdrawiam :)

rysiuwalus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: rysiu

Re: Lybra 2.0 - przekręcona panewka-remont czy wymiana silni

Post autor: rysiuwalus » 16 maja 2012, 23:50

Jeśli jest uszkodzony wał korbowy to lepiej odrazu szukaj silnika,bo sam wał nie wystarczy,dojdą napewno korbowody ,pierścienie,osiowanie bloku silnika,naprawa głowicy ,uszcelki,jeszcze dużo innych drobiazgów i zrobi sie astronomiczna suma.

argenta67

Post autor: argenta67 » 17 maja 2012, 7:13

Wszystkie odpowiedzi mogą być poprawne tylko po poprawnej diagnozie bo nikt nie wie jak wyglądało "dziwna praca" jeśli usłyszał coś i zgasił to może wiele nie zniszczył ale jeśli mu się jeszcze wydawało a jak dopiero spadła moc i wtedy zgasił to już mógł zniszczyć więcej.

konradward

Post autor: konradward » 17 maja 2012, 17:27

Ado kolegi Argenta67 - możesz podac mi do Siebie kontakt telefoczniczny? byłbym wdzięczny bo zadzwonili byśmy żeby się z Tobą skonsultowac :) możesz podac na PW jeśli nie chcesz publicznie :)

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Post autor: stabraf » 17 maja 2012, 17:36

konradward pisze:Ado kolegi Argenta67 - możesz podac mi do Siebie kontakt telefoczniczny? byłbym wdzięczny bo zadzwonili byśmy żeby się z Tobą skonsultowac :) możesz podac na PW jeśli nie chcesz publicznie :)
:link:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”