Kappa 2.4 BZ - pasek rozrządu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marx
Kappa 2.4 BZ - pasek rozrządu
Witam.
Mam pytanie odnosnie wymiany paska rozrządu jaki poradzicie aby kupić,oraz co przy takiej wymianie dodatkowo jeszcze należy zakupić,z tego co wyczytałem to napinacze również należałoby wymienić,cos jeszcze?
Pozdrawiam
Mam pytanie odnosnie wymiany paska rozrządu jaki poradzicie aby kupić,oraz co przy takiej wymianie dodatkowo jeszcze należy zakupić,z tego co wyczytałem to napinacze również należałoby wymienić,cos jeszcze?
Pozdrawiam
Re: Pasek rozrządu Kappa 2.4 BZ
Rozrządy wymienia się kompletne - pasek , rolka prowadząca , rolka napinająca.
Warto wymienić też pompę wody.
Pasek Dayco
rolki SKF lub INA
pompa Bugatti, Airtex lub w najgorszym przypadku Magneti Marelli
Pasek Dayco
rolki SKF lub INA

-
Re: Pasek rozrządu Kappa 2.4 BZ
Dzięki.Już namierzyłem wszystko poza pompą nad którą jeszcze się zastanowie,pozatym narazie znalazłem tylko Hepu-229.35 zł i Thermatec-133.80,DamianS pisze:Rozrządy wymienia się kompletne - pasek , rolka prowadząca , rolka napinająca.
Pasek Dayco
rolki SKF lub INA
Dzięki za podpowiedz pozdrawiam
Re: Kappa 2.4 BZ - pasek rozrządu
Wszystkie części dostępne są w autosklep24.pl.
Dla klubów stały rabat.
Dla klubów stały rabat.

-
A jeszcze jedno mam pytanko w sprawie pompy wody,jakiej firmy w oryginale były montowane w tych Kappach??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Fiat stara się chronić informację na temat podwykonawców.
Nie mam informacji kto dla Fiata produkuje pompy.
Bugatti to włoska fabryka która od 1973 roku produkuje pompy układów chłodzenia. To renomowany producent z tradycjami - moim zdaniem jeden z najlepszych producentów na rynku. Na przestrzeni lat sprzedaliśmy setki pomp Bugatti - żadnej reklamacji.
Dobre pompy ale trochę tańsze produkuje Airtex. 3 lata gwarancji, produkowana w UE.
Magneti Marelli - szanujący się producent dbający o jakość nawet jeśli korzysta z podwykonawców.
Potem jest cała masa produktów z Turcji i Chin które zalewają ostatnio rynek. Niestety w PL jest ostatnio duży popyt na TANIO.
Pojawiają się niemiecko brzmiące marki. Łączy je jedno - im są tańsze tym bardziej "wzmocnione" w/g opisów sprzedawców na Allegro.
Nie mam informacji kto dla Fiata produkuje pompy.
Bugatti to włoska fabryka która od 1973 roku produkuje pompy układów chłodzenia. To renomowany producent z tradycjami - moim zdaniem jeden z najlepszych producentów na rynku. Na przestrzeni lat sprzedaliśmy setki pomp Bugatti - żadnej reklamacji.
Dobre pompy ale trochę tańsze produkuje Airtex. 3 lata gwarancji, produkowana w UE.
Magneti Marelli - szanujący się producent dbający o jakość nawet jeśli korzysta z podwykonawców.
Potem jest cała masa produktów z Turcji i Chin które zalewają ostatnio rynek. Niestety w PL jest ostatnio duży popyt na TANIO.
Pojawiają się niemiecko brzmiące marki. Łączy je jedno - im są tańsze tym bardziej "wzmocnione" w/g opisów sprzedawców na Allegro.

-
- Imię: piter
kolega przesadza z tradycją tej firmy bo to tylko 30lat;
dolz to przeszło 70 lat i na chiński chłam nie wygląda, sam mam taką pompę koszt był około 140pln;
ja nie sprzedaję części tylko montuję a są też inni producenci oprócz tych co robią dobrej jakości produkty;
powodzenia przy wyborze - pozdrawiam.
dolz to przeszło 70 lat i na chiński chłam nie wygląda, sam mam taką pompę koszt był około 140pln;
ja nie sprzedaję części tylko montuję a są też inni producenci oprócz tych co robią dobrej jakości produkty;
jeśli czegoś nie możesz naprawić młotkiem widocznie problem tkwi w elektryce
kappa 2.4vis 99`
delta 1.6 16v 98`
charade GTti 1.0 87`
charade GTti 1.0 90`było
phedra 2.0 16v 136km 03'
kappa 2.4vis 99`
delta 1.6 16v 98`
charade GTti 1.0 87`
charade GTti 1.0 90`było
phedra 2.0 16v 136km 03'
To inaczej - handlujemy pompami od lat i nie zdążyła się żadna reklamacja czy negatywna opinia klienta.bia2c pisze:kolega przesadza z tradycją tej firmy bo to tylko 30lat;
Za czasów jak prowadziłem serwis na rozrząd oparty na pasku Dayco , rolkach SKF i pompie Bugatti dawałem pisemne gwarancje. Zgadzam się, że Dolz to w tej chwili niska półka - niestety.

-
- Imię: piter
spoko - wspomniałem tylko że są też inne dobre pompy, chyba że ktoś nimi nie handluje...DamianS pisze:To inaczej - handlujemy pompami od lat i nie zdążyła się żadna reklamacja czy negatywna opinia klienta.bia2c pisze:kolega przesadza z tradycją tej firmy bo to tylko 30lat;
Za czasów jak prowadziłem serwis na rozrząd oparty na pasku Dayco , rolkach SKF i pompie Bugatti dawałem pisemne gwarancje. Zgadzam się, że Dolz to w tej chwili niska półka - niestety.
pozostała część zestawu rozrządu bdb.
pozdrawiam;
jeśli czegoś nie możesz naprawić młotkiem widocznie problem tkwi w elektryce
kappa 2.4vis 99`
delta 1.6 16v 98`
charade GTti 1.0 87`
charade GTti 1.0 90`było
phedra 2.0 16v 136km 03'
kappa 2.4vis 99`
delta 1.6 16v 98`
charade GTti 1.0 87`
charade GTti 1.0 90`było