Lybra - kontrolka poduszki powietrznej

Bogusław Łysy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - kontrolka poduszki powietrznej

Post autor: Bogusław Łysy » 23 lut 2012, 16:03

Witam Państwa!
Zakładam nowy wątek, bom nic takiego nie znalazł na Forum, a szukałem dwa dni. Jeżeli przeoczyłem, to przepraszam i proszę o przekierowanie (w końcu porządek musi być!).
Otóż: kilka dni temu zapaliła mnie się kontrolka uszkodzenia żarówki. Nie świeciła prawa postojowa przednia, choć żarówka była OK. Zabrałem się za bezpieczniki. Okazało się, że żarówka nie miała kontaktu (już świeci!, alarm zniknął). Problem jest inny. Od czasu manipulacji bezpiecznikami świecą się trzy alarmy: CHECK (czerwony), poduszka (czerwony, z taką kulką), poduszka (żółty z krzyżykiem). Jak to cholerstwo skasować? We Włoszech, gdzie mieszkam wizyta w ASO troszkę kosztuje, a specjaliści mają jedną radę: WYMIENIĆ NA NOWE. : cenzura :
Do tej pory było OK. Problem pojawił się PO wyjęciu bezpiecznika przy włączonej stacyjce (MAR).
Zastanawiałem się nawet nad restartem komputera pokładowego (przez odłączenie akumulatora). Tylko czy to coś pomoże?
Poradźcie, proszę.
Lancia Lybra 2,4 SW 150 KM, rocznik 2001.
Jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia, to lepiej milczeć. To mniej żenujące.
"Obelgi to argumenty tych, którzy nie mają argumentów." J.J. Rousseau

Awatar użytkownika
Ramzes_II
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Dominik

Re: Lybra - kontrolka poduszki powietrznej

Post autor: Ramzes_II » 23 lut 2012, 20:17

Odłączenie akku nie pomoze.
Zakup kabla np od VIAKENA :link: + Fiat Ecu Scan :link: i załatwisz temat sam.
Problemem jest błąd który trzeba skasowac, a wywołałes go wypieciem bezpiecznika przy właczonej stacyjce.
Pozdrowienia.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW :D

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166
<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Bogusław Łysy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Bogusław Łysy » 23 lut 2012, 20:50

Dzięki za radę. To znaczy, że nie minie mnie Concessionario Lancia : beczy : bo nie chcę sam próbować. Najbliższy mam w Castellanzy. I OBIECUJĘ! Żadnego grzebania przy włączonej stacyjce! Nawet w rurze wydechowej!
Lancia Lybra 2,4 SW 150 KM, rocznik 2001.
Jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia, to lepiej milczeć. To mniej żenujące.
"Obelgi to argumenty tych, którzy nie mają argumentów." J.J. Rousseau

Awatar użytkownika
Ramzes_II
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Dominik

Post autor: Ramzes_II » 23 lut 2012, 21:59

Bogusław Łysy pisze:Dzięki za radę. To znaczy, że nie minie mnie Concessionario Lancia : beczy : bo nie chcę sam próbować. Najbliższy mam w Castellanzy. I OBIECUJĘ! Żadnego grzebania przy włączonej stacyjce! Nawet w rurze wydechowej!
Nie no... w rurze sobie pogrzebac możesz, czemu nie. :lol: nawet śrubokrętem :lol:
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW :D

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166
<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”