Kappa - nr silnika / kupiony silnik po przekreceniu panewki

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 maja 2006, 2:26

Witam,

po nieprzyjemnej przygodzie z panewkami zakupilem nowy silnik... tyle ze nie wiem o nim praktycznie nic. Slyszalem ze mozna sprawdzic w programie serwisowym ( a taki zapewne ktos z forumowiczow ma ) po numerze silnika wszystko na dany temat samochodu...

szczesliwe/nieszczesliwe numery zakupionego silnika to: B469 7765052 i 1 59AR tyle ze nie wiem czy ta 2ga czesc liczy sie jako nr silnika ;)

czekam na info - z gory dzieki :)

pozdrawiam
Stefan riDER
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 0:33 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 maja 2006, 23:55

mozna w ogole cos takiego po numerze silnika sprawdzic?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Przemo » 17 maja 2006, 23:57

Nie da się tego sprawdzic, musiałbys meic nr VIN auta z którego ten silnik został wyjęty
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM :)
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Awatar użytkownika
Patryklancia
Specjalista ds. części zamiennych

Post autor: Patryklancia » 18 maja 2006, 9:15

"Przemo" pisze:Nie da się tego sprawdzic, musiałbys meic nr VIN auta z którego ten silnik został wyjęty
wszystko da sie sprawdzić tylko podaj dokładny numer zczytany z silnika bo coś mi tu brakuje i z jakiego modelu jest on wyjęty?
ObrazekObrazek
Lancia Dedra 1.8 i.e 16v Ls
GG:7270607 GG:7270607

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Przemo » 18 maja 2006, 10:42

Jak tak to sorry za wprowadzenei w błąd :!:
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Anonymous

Post autor: Anonymous » 18 maja 2006, 13:46

"Patryklancia" pisze:
"Przemo" pisze:Nie da się tego sprawdzic, musiałbys meic nr VIN auta z którego ten silnik został wyjęty
wszystko da sie sprawdzić tylko podaj dokładny numer zczytany z silnika bo coś mi tu brakuje i z jakiego modelu jest on wyjęty?
chodzi o kappe 2.4 benzyna. Jest to caly nr, przynajmniej wiecej nic nie widzialem. Silnik jets kupiony w ciemno dlatego chce jakichs informacji na jego temat...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Patryklancia

Post autor: Patryklancia » 18 maja 2006, 14:17

no to może być ciężkawo, ale ktoś kto ma epera ja aktualnie nie posiadam online nie działa , jest w nim opcja szukania po numerze silnika wiec może ci pomoże, tylko ten numer jakiś krótki co podajesz
ObrazekObrazek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 18 maja 2006, 16:12

tyle bylo na silniku

Kod: Zaznacz cały

B469 7765052 1 59AR
wiecej nr ni ma

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Przemo » 18 maja 2006, 17:08

mam Epera ale nie znalazłem takiej opcji :!: Ten nr który kolega podaje to jest nr fabryczny częsci i ja wogóle takiego nie znalazłem w Eperze
Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Awatar użytkownika
Patryklancia

Post autor: Patryklancia » 18 maja 2006, 17:18

"Przemo" pisze:mam Epera ale nie znalazłem takiej opcji :!: Ten nr który kolega podaje to jest nr fabryczny częsci i ja wogóle takiego nie znalazłem w Eperze
Jest taka opcja szukaj po danych samochodu , wybierasz model i zamiast standardowo szukać po numerze nadwozia zaznaczasz po numerze silnika, jako że ten silnik może być np . nie z Kappy tylko jak na mój nos po tym oznaczeniu "AR" które kolega podaje trzeba szukać w Alfie Romeo pochodnych po kolei i napewno sie znajdzie gdybym dysponował Eperem w tej chwili pewnie by się znalazło
ObrazekObrazek

Kornelio
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Kornelio » 18 maja 2006, 17:25

w alfach "ar" jest na poczatku numeru a druga sprawa to silnika 2.4 tam nie uswiadczysz :D

piszesz ze kupiles silnik "w ciemno" czyli nie wiesz jaki to silnik i czy jest sprawny?
Obrazek

Awatar użytkownika
Patryklancia

Post autor: Patryklancia » 18 maja 2006, 17:41

i znów czytałem nieuważnie myślałem że to 2,4 jtd a to benzyna 2.4 to zmienia postać rzeczy i prawda w alfie niema takiego silnika ale w fiacie stilo jest 2.4 20v np.
ObrazekObrazek

Greegoory
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Odp: Kappa - nr silnika

Post autor: Greegoory » 18 maja 2006, 18:29

"rider" pisze:Witam,

po nieprzyjemnej przygodzie z panewkami zakupilem nowy silnik... tyle ze nie wiem o nim praktycznie nic. Slyszalem ze mozna sprawdzic w programie serwisowym ( a taki zapewne ktos z forumowiczow ma ) po numerze silnika wszystko na dany temat samochodu...

szczesliwe/nieszczesliwe numery zakupionego silnika to: B469 7765052 i 1 59AR tyle ze nie wiem czy ta 2ga czesc liczy sie jako nr silnika ;)
Czesc - jak niestety przygode z panewka mialem duzo wczesniej (jak wiesz) i silnik bede mial "juz" w aucie we wtorek (strasznie to trwa ale nie mam na to wplywu). Zamiast 2.0 bede mial wlozony 2.4 i az jestem ciekaw czy nie bedzie "zgrzytów" po operacji. Przyznaje ze masz nerwy zeby tak w ciemno kupic. A czy mozesz zdradzic ile dales i jakies dane na jego temat od sprzedajhacego? Trzymam kciuki za ten Twoj "silniczek" i za moj tez - mimo wszystko ja jakos sceptycznie podchodze to tego typu manewrow ale jak sam wiesz nie mamy obaj wyjscia, jesli kappa ma jezdzic (chyba ze dyszel i dwa konie :-)
pozdrawiam
Pozdrawiam Grzegorz
---------------------------
Kappa zagazowana sekwencyjnie, z nowym silnikiem....
CB UNIDEN PRO 520 XL , SIRIO Titanium 1400 black

Awatar użytkownika
wujek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: wujek » 18 maja 2006, 22:25

Witam,
Jeżeli już motor kupiony to obfotografuj go. I daj pooglądać fotki - jest szansa na ustalenie, co kupione.
Pozdrawiam

Anonymous

Post autor: Anonymous » 19 maja 2006, 0:30

"wujek" pisze:Witam,
Jeżeli już motor kupiony to obfotografuj go. I daj pooglądać fotki - jest szansa na ustalenie, co kupione.
Pozdrawiam
no wlasnie jesli chodzi o fotki to takowych nie zrobilem, ale nie wygladal on za ciekawie... gosciu rozebral nawe rozrzad a z czego co wiem nie powinno sie go rozbierac przy kupnie calego silnika, nie bylo tez sprzegla i jeszcze paru rzeczy - sam goly silnik...
nie bylo nawet czasu na pstrykniecie zdjec - odebralem go ok 21 a na 22 zawieziony byl juz do mechanika i tam u niego jest. dowiadywalem sie dzisiaj i strasznie duzo roboty jest przy wymianie silnika w kappie - czujniki nie czujniki - po prostu dzungla. Bede znal efekty mam nadzieje w ciagu najblizszych dni.
Przyznaje ze masz nerwy zeby tak w ciemno kupic. A czy mozesz zdradzic ile dales i jakies dane na jego temat od sprzedajhacego? Trzymam kciuki za ten Twoj "silniczek"
no w ciemno bo nie mam ani czasu ani pieniedzy....
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1106939
znalazlem taka aukcje na allegro a ze gosc mieszka nie dalego mnie (100km od lublina) to sie z nim skontaktowalem. Ponoc sciagaja cale rozbite lekko auta z anglii i sprzedaja.
za silnik nie wiem jaki rok i jaki przebieg zaplacilem 2500 + oddaje mu swoj uszkodzony. Na glowicy byly te numery i tam bylo cos takiego jak "94" otoczone promieniami na wzor slonca - wnioskuje ze to rocznik 94 ale oprocz tego nie wiem nic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”