Lybra - zestaw kluczyków

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Lybra - zestaw kluczyków

Post autor: Kris » 30 paź 2010, 23:01

Witam

Mam na oku Lybre z 2000 roku

W zestawie są kluczyki sztuk 2, każdy ma dwa przyciski - otwieranie i zamykanie samochodu + otwieranie bagażnika

Czy powinien być w zestawie trzeci kluczyk matka lub/i dodatkowe karty z kodami? Takie cos miałem w bravo rocznik 99?

Poza tym przyciski na kluczykach nie działają.
Czy jest możliwe ich sparowanie z centralnym zamkiem, a jeśli tak to jak się to robi lub za ile się to robi? :)

Pozdrawiam licząc na szybką odpowiedź ponieważ muszę podjąć ostateczną decyzję o zakupie Lyberki we wtorek lub w środę.

Z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, 9:27 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł zgodnie z zasadami
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

Awatar użytkownika
Fiorino
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: zestaw kluczyków Lybra rok 2000

Post autor: Fiorino » 31 paź 2010, 9:12

ja posiadam dwa kluczyki + kartę kodów
kluczyk? może bateria,ale czasami potem kluczyk wymaga kodowania (tak pisze w instrukcji)

sparowania ? nie rozumiem,przeciez te przyciski otwieraja przez centralny wszystkie zamki w drzwiach
Lancia Lybra SW 2.0 20V

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 31 paź 2010, 9:19

Widocznie coś Ci gdzieś nie styka, idź do zegarmistrza- polutuje to. Ja miałem ten sam problem, który teraz się powtórzył.

A co do zestawu, to ja mam 2 kluczyki + karta kodów.

Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Konrad

Post autor: Heathen » 31 paź 2010, 9:20

Wpierw sprawdź baterię.
Potem sprawdź środek (zimne luty) bo czasami lubi coś nie stykać.
QV...soon:)

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jerzy

Re: Lybra - zestaw kluczyków

Post autor: markiz » 31 paź 2010, 13:23

Fragment z instrukcji:
Razem z dwoma kluczykami dostarczana jest
Karta kodowa CODE card, na
której podane s?:
A - Kod elektroniczny s?u˝?cy do awaryjnego
uruchamiania silnika.
B - Kod mechaniczny kluczyków potrzebny
ASO Lancii w przypadku zamówienia
przez użytkownika duplikatów
kluczyków
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia

Kris
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Kris » 31 paź 2010, 20:54

Ściągnąłem sobie manuala do Lybry i tam jak byk pisze o dwóch kluczykach:)
Sorki za laickie pytanie:)

Co do stanu baterii, zimnych lutów itp to niestety nie miałem okazji aż tak bardzo się im przyglądać. Do zegarmistrza iśc z takim problemem nie muszę bo z zawodu i z zamiłowania jestem elektronikiem:)

pisząc sparowanie miałem na myśli sposób zaprogramowania kluczyków w komputerze centralnego zamka i immobilisera.

Dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi:)
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

jaceksto
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: jaceksto » 31 paź 2010, 21:07

To ja mogę dodać, że prawdopodobnie czeka cię wymiana mikroswitchy. U mnie to ostatecznie rozwiązało problem. Plus czyszczenie wszystkiego co da się wyczyścić.

lybra1,9
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lybra1,9 » 02 lis 2010, 19:57

declamer pisze:
pisząc sparowanie miałem na myśli sposób zaprogramowania kluczyków w komputerze centralnego zamka i immobilisera.

Co do sparowania kluczyków z centralnym zamkiem ,masz kilka rozwiązań;
---wydłubać z lampki pod sufitem odbiornik podczerwieni i wyedytować zawartość pamięci dopisując nowe kluczyki do centralnego zamka/tu trzeba mieć trochę wiedzy i umiejetności/
---Zaopatrzyć się w kod do centralki centralnego zamka tu jest gorzej mozesz liczyc tylko na serwis,ale i tam musisz trafić na kumającego w czym rzecz./To rozwiązanie raczej nierealne,przynajmniej w moim przypadku.
--Najtaniej i najprościej dołozyc sterownik centralnego zamka z podwójnym impulsem otwarcia i zamknięcia.
Co do sparowania imo mozna pójść dwiema drogami;
---Zaopatrzyć się w ASO w kartę kodową.
---mozna wydłubać zawartość pamięci z puszki imo i dopisać sobie nowe kluczyki,lub wydobyć z zawartości imo kod,który zakupisz w ASO/tylko dla znających temat/za pomocą programatora "willem",wpis jest w dwóch miejscach powtórzony na wspak/tylko trzeba podnieść nóżkę od transmisji i masy.
Pozdrawiam i miłego dłubania.Serwis to omijałbym szerokim łukiem.

Kris
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Kris » 02 lis 2010, 20:53

lybra1,9 pisze:
declamer pisze:

Co do sparowania kluczyków z centralnym zamkiem ,masz kilka rozwiązań;
---wydłubać z lampki pod sufitem odbiornik podczerwieni i wyedytować zawartość pamięci dopisując nowe kluczyki do centralnego zamka/tu trzeba mieć trochę wiedzy i umiejetności/
---Zaopatrzyć się w kod do centralki centralnego zamka tu jest gorzej mozesz liczyc tylko na serwis,ale i tam musisz trafić na kumającego w czym rzecz./To rozwiązanie raczej nierealne,przynajmniej w moim przypadku.
--Najtaniej i najprościej dołozyc sterownik centralnego zamka z podwójnym impulsem otwarcia i zamknięcia.
Co do sparowania imo mozna pójść dwiema drogami;
---Zaopatrzyć się w ASO w kartę kodową.
---mozna wydłubać zawartość pamięci z puszki imo i dopisać sobie nowe kluczyki,lub wydobyć z zawartości imo kod,który zakupisz w ASO/tylko dla znających temat/za pomocą programatora "willem",wpis jest w dwóch miejscach powtórzony na wspak/tylko trzeba podnieść nóżkę od transmisji i masy.
Pozdrawiam i miłego dłubania.Serwis to omijałbym szerokim łukiem.
Prawdę mówiąc nie do końca Cię zrozumiałem. Ten odbiornik podczerwieni to od czego jest? Kluczyk chyba jest na keyloq'u radiowym...
Masz jakiś odnośnik do tego tematu na necie czy jesteś samoukiem - przechodziłeś przez ten temat osobiście?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”