Kappa 3.0 V6 - ustawienie rozrządu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa 3.0 V6 - ustawienie rozrządu
czy w Kappie '95 3.0 v6 24v są znaki na kole i czy obie glowice napedza jeden pasek ? Chodzi o dobre ustawienie rozrządu, czy potrzebny jest jakiś przyrząd ? Chodzi o sprawdzenie czy pasek przeszkoczyl czy tez jest ok.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 22:45 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł zgodnie z zasadami
Powód: Tytuł zgodnie z zasadami
Re: Ustawienie rozrządu 3.0 V6
Do tego rozrządu są specjalne blokady na walki.Katalizatorki pisze:czy w Kappie '95 3.0 v6 24v są znaki na kole i czy obie glowice napedza jeden pasek ? Chodzi o dobre ustawienie rozrządu, czy potrzebny jest jakiś przyrząd ? Chodzi o sprawdzenie czy pasek przeszkoczyl czy tez jest ok.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Re: Kappa 3.0 V6 - ustawienie rozrządu
Według tego schematu z Autodaty ustawia się na znakach ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
topcio1 pisze:Według tego schematu z Autodaty ustawia się na znakach ?

- topcio
A jak rozróżnić wizualnie i nie rozbierając niczego który mamy silnik?
Tak czy inaczej na znakach ustawimy pod warunkiem że wcześniej było OK, a nie możemy mieć pewności w takim przypadku jak Katalizatorki, czyli jeśli było ryzyko przeskoku.
Tak czy inaczej na znakach ustawimy pod warunkiem że wcześniej było OK, a nie możemy mieć pewności w takim przypadku jak Katalizatorki, czyli jeśli było ryzyko przeskoku.
-
otóż to, pokazywales mi kiedys ze sa dwa podobne ale tzn ze jeden drugiemu nie równy ? nie wejdzie bez wielkich przeróbek ? a co z silnikami alfy, tez nie bedą pasowac do reszty mojej kappy ? wykraczam poza temat ale to tak przy okazji,
sprawdze rozrząd w sobotę, zobaczymy czy się uda, dzieki za schemat
sprawdze rozrząd w sobotę, zobaczymy czy się uda, dzieki za schemat
Blokady są po to aby naciąg paska był prawidłowy - dlatego są stożki na wałach rozrządu ,można wtedy to ustawić idealnie.Znaki to o d......ę rozbić w tym modelu silnika jeżeli ma miećte swoje kuce po maską.
We Wroclawiu utworzylem mały klub kappy można poznać nas po rejestracjach wszystkie zaczynaja sie DW 222 mam tez duzo czesci lanci... Tel.691-771-549 A teraz do stadka dołączy Thesis 2.4 jtd mojej żonki DW 898
-
Na początku jako nowy chciałbym się przywitac ze wszystkimi.
Mam pytanko. Rozbieram Kappe 3.0 96 rok po zerwanym pasku rozrządu. Problem mam z tylną głowicą, a niamowicie nie mogę jej zdjąc. Na schemacie 2 posty wyżej widac na lewej głowicy "idler" - wolne kółko, lecz ma ono wałek przenoszący napęd do wnętrza głowicy. Od środka widac zębatkę ślimakową, lecz nie wiem co przytrzymuje głowicę. Jeśli ktoś to już rozbierał i miałby ochotę podzielic się doświadczeniem byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam i najlepszego w nowym. Oby było lepiej niż w tym poprzednim.
Mam pytanko. Rozbieram Kappe 3.0 96 rok po zerwanym pasku rozrządu. Problem mam z tylną głowicą, a niamowicie nie mogę jej zdjąc. Na schemacie 2 posty wyżej widac na lewej głowicy "idler" - wolne kółko, lecz ma ono wałek przenoszący napęd do wnętrza głowicy. Od środka widac zębatkę ślimakową, lecz nie wiem co przytrzymuje głowicę. Jeśli ktoś to już rozbierał i miałby ochotę podzielic się doświadczeniem byłbym wdzięczny.
Jak spełnisz wymagania związane z rejestracją na forum to może się podzielę wiedzą.emiloski pisze:Na początku jako nowy chciałbym się przywitac ze wszystkimi.
-
Czy już spełniłem czy jeszcze czegoś brakuje?
Konto jak widac założyłem wczoraj dosyc późno, oko się przymknęło i nie zdążyłem.
Pozdrawiam

Konto jak widac założyłem wczoraj dosyc późno, oko się przymknęło i nie zdążyłem.
Pozdrawiam
-
emiloski pisze:Czy już spełniłem czy jeszcze czegoś brakuje?![]()
Pozdrawiam
będe rozbierał ten silnik u siebie w przyszły piątek, jeśli interesują informacje to napisz PW, odeślę info w miarę możliwości i wiedzy
- topcio
A tam PW . Rób zdjęcia i reportaż do działu "Zrób to sam" .