Delta II 1.6- pompa paliwa
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Delta II 1.6- pompa paliwa
Chciałem się zapytać gdzie w moim modelu mam najłatwiejszy dostęp do pompy paliwa ?
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Re: Lancia Delta II 1.6- pompa paliwa
Od bagażnika, złóż kanape, przeżuć wykładzine na stronę kanapy odkręć plastikowy dekiel i tam masz już "dostęp" do pompy. Dlaczego "dostęp"? Bo ułożenie pompy paliwa projektował jakiś imbecyl ... i nie ustawił jej na prost dekla tylko pod kątem, wyjmiesz zobaczysz.
Co się stało?
Co się stało?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lancia Delta II 1.6- pompa paliwa
Posiadam instalacje gazową. Obecnie samochód mi nie odpala. Kable, świece, rozrusznik są dobre. Samochód kręci jest tak jakby zapłon ale od razu gaśnie. Tak samo na benzynie i gazie. Wcześniej wymieniałem monowtrysk. W tym momencie pompa paliwa już w ogóle siadła. Muszę sprawdzić czy jest to wina zabezpieczeń elektrycznych, czy po prostu jest już zatarta. W sumie to nie wiem dlaczego nie odpala mi teraz na gazie. Zaczynam od sprawdzenia pompy. Może masz jakieś rady dla mnie.....
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Re: Delta II 1.6- pompa paliwa
Dużo cierpliwości... Na początek uważaj jak będziesz od góry wszystko wyjmował po plastiki są tam kruche i lubią się łamać. Na pewno będzie ci łatwiej zdemontować pompe paliwa jeżeli zdemontujesz czujnik poziomu. Od góry jest to to mniejsze kłeczko, a wyjmuje się go przekręcając, a potem do góry.
Sprawdz na tyle ile możesz układ elektryczny później bierz się za pompe, bo jest to nerwowa rzecz.
Sprawdz na tyle ile możesz układ elektryczny później bierz się za pompe, bo jest to nerwowa rzecz.