Dziękuję za uwagę

Zbynek pisze:Jako że mam pękniętą szybę przednią (uwaga na nisko latające kamienie), a ceny nowych szyb sami wiecie jakie są, szukam używanej szyby niebieskiej. Znalazłem taką aukcję i mam pytanie do osób które miały podobny problem. Czy szyba wycięta w ten sposób, jak pokazana na zdjęciu nadaje się do ponownego montażu? Może ktoś z klubowiczów ma do sprzedania szybę w rozsądnej cenie?
Dziękuję za uwagę
Uszczelka to praktycznie tylko ozdoba chroniąca przed wodą, moge ją dowoli wyciągać i wkładaćwega pisze:Zbynek pisze:Jako że mam pękniętą szybę przednią (uwaga na nisko latające kamienie), a ceny nowych szyb sami wiecie jakie są, szukam używanej szyby niebieskiej. Znalazłem taką aukcję i mam pytanie do osób które miały podobny problem. Czy szyba wycięta w ten sposób, jak pokazana na zdjęciu nadaje się do ponownego montażu? Może ktoś z klubowiczów ma do sprzedania szybę w rozsądnej cenie?
Dziękuję za uwagę
Ta się w ogóle nie nadaje, bo jest zniszczona uszczelka. Reszta pomysłów jw.
Marcin_D pisze:Łukasz nie piernicz głupot jak nie wiesz jak jest w Kappie szyba zrobiona - ona jest zwulkanizowana z uszczelką i se możesz - wyciągać uszczelkę w PF126p albo w Uno.
Ta szyba z aukcji to się nadaje do domku dla dzieci na działkę.
Gościa co umie wyciąc szybę z Kappy dobrze to znam jednego - z AutoGlass na Polnej w Radomiu.
Ja mam też w piwnicy wyciętą szybę z Kappy przez "fachowców" - napewno lepiej niż ta, ale według Marcina z Polnej nie nadaje się do wklejenia - kiedyś też sie połasiłem - i musialem kupić drugą nową w "szklarnii" - dobrze że mam znajomego to mnie po kosztach przeszło.