Delta - Pasek sprężarki klimatyzacji
Delta - Pasek sprężarki klimatyzacji
Czy może mi ktoś napisać jaki pasek napędza sprężarkę klimatyzacji? Muszę kupić taki pasek, a nie mam informacji, jaki jest mi potrzebny. Silnik to 1.6 16V 103KM
Odp: Delta - Pasek sprężarki klimatyzacji
wielkie dzięki za pomoc!
Mam kolejne pytanie.
Kupiłem auto w którym była odłączona klima - sprężarka nie miała nałożonego paska.
Powiedziano mi, że auto miało wymienianą chłodnicę klimatyzacji, w wyniku czego układ został rozszczelniony i w tej chwili jest pusty.
Jako, że zbliża się lato, postanowiłem uruchomić klimę i w związku z tym mam następujące pytanie - czy w tej chwili mogę założyć pasek na sprężarkę? Czy poczekać z tym aż klima zostanie nabita?
Wiem, że prawdopodobnie w sprężarce nie ma oleju i boję się, że gdy nałożę na nią pasek to może się ona zatrzeć.
Zatem co mam robic?
Z góry dzięki za pomoc!
Kupiłem auto w którym była odłączona klima - sprężarka nie miała nałożonego paska.
Powiedziano mi, że auto miało wymienianą chłodnicę klimatyzacji, w wyniku czego układ został rozszczelniony i w tej chwili jest pusty.
Jako, że zbliża się lato, postanowiłem uruchomić klimę i w związku z tym mam następujące pytanie - czy w tej chwili mogę założyć pasek na sprężarkę? Czy poczekać z tym aż klima zostanie nabita?
Wiem, że prawdopodobnie w sprężarce nie ma oleju i boję się, że gdy nałożę na nią pasek to może się ona zatrzeć.
Zatem co mam robic?
Z góry dzięki za pomoc!
Re: Delta - Pasek sprężarki klimatyzacji
najpierw zakładaj pasek potem ją nabij, ja też tak mam i planuje to zrobić w lato.
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Re: Delta - Pasek sprężarki klimatyzacji
Z tego co wiem to jeżeli klimatyzacja jest pusta to kompresor się nie załączy.
Większość serwisów zajmujących sie klimą założy ci pewnie ten pasek więc możesz załatwić 2 rzeczy za jednym zamachem i w jednym miejscu. Musisz popytać.
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
Z zalozeniem paska nie mam problemu, tylko mialem dylemat czy nic sie nie stanie sprężarce gdy go założę, a ona jest pusta.