Witam. Tak jak napisałem w temacie mam problem z klimatyzacją (klimatronic) przeważnie zimą. Gdy temperatura schodzi poniżej 10 st sprężarka po prostu nie włącza się. Nie wiem czy to jest normalne przy takich temp. czy coś po prostu szwankuje Jest jeszcze druga sprawa... otóż nie był by to problem gdyby zimą przy większym stanie osób nie parowały mi szyby! W żaden sposób zwykły nawiew nie może z tym sobie poradzić, natomiast powietrze z klimy w parę sekund osuszało szyby. Nie wiem czy coś jest nie tak ze zwykłym nawiewem czy z klimą że nie działa? pomocy
Pozdrawiam
Dedra - problem z klimatyzacją w zimie w 1.9 tds
Odp: Dedra 1.9 tds - problem z klimatyzacją w zimie
moim zdaniem to normalne, u mnie jest podobnie. Pewnie chodzi o to żeby sie może nie zatarła spreżarka albo nie uszkodziła? albo 2 opcja, że to logiczne (nie trzeba schladzac auta w zimie). Co do parowania to ja albo lekko uchylam okno w czasie jazdy albo tylko nawiew na szybe lub na "siebie" bo wiadomo, teraz jest snieżek i wszystko sie kisi jesli dasz np. nadmuch na nogi i to cieply . Pozdrawiam
Lancia Delta II 1.6ie 8V 95r.
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Re: Dedra 1.9 tds - problem z klimatyzacją w zimie
Nie bój nic - normalka. Klima nie załancza się w temp. pon. 3st (przynajmniej u mnie w 156), ale osuszacz działa i ładnie wciąga wilgoc.