Witam
Dalej walczę z doprowadzeniem swojej Kappy do porządku ale tera przeszło to już moją cierpliwość jadę sobie dzisiaj w trasie i nagle gaśnie mi auto podczas jazdy komputer wyświetla dosłownie przez 5 sek informacje Defunction Electrical Conection czy coś takiego tyle zapamiętałem po 5 sek z tym komunikatem zapalił się też check. Teraz już nic się nie zaświeca ani żadnych komunikatów a informacja pojawiła się w momencie zgaśnięcia auta. Po czym nie mogę zapalić teraz auta nie wiem co się dzieje proszę o pomoc bo nie wiem jaka może być przyczyna nie odpalania.
Dziękuje i Pozdrawiam
Kappa - Błąd komputera, nie pali
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Kappa - Błąd komputera, nie pali
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 0:28 przez Nat, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tematu na zgodny z regulami forum (typ Lancii)
Powód: zmiana tematu na zgodny z regulami forum (typ Lancii)
Odp: Kappa - Błąd komputera, nie pali
Napisz dokładniej jakie są objawy - czy kreci rozrusznik, czy swieca kontrolki?
Ojciec michala1045.
- Kappa SW 2.4 TDS 1997 - moja była
- Y 1.2 16V 1997 - była żony.
- Lancia Phedra 2,0 jtd 2004 - była
Aktualnie na stanie
- Y 1,2 8v 2001 Marie Claire - żony
- Citroen BX 19 TRI, 1989
- MZ ES 250 1965 - mój rocznik
- Dodge Grand Caravan 3,3 2007
- Kappa SW 2.4 TDS 1997 - moja była
- Y 1.2 16V 1997 - była żony.
- Lancia Phedra 2,0 jtd 2004 - była
Aktualnie na stanie
- Y 1,2 8v 2001 Marie Claire - żony
- Citroen BX 19 TRI, 1989
- MZ ES 250 1965 - mój rocznik

- Dodge Grand Caravan 3,3 2007
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Odp: Kappa - Błąd komputera, nie pali
Rozrusznik kręci kontrolki normalnie, lampka od immobilizera mruga na zielono i zachowuje się tak jak przy normalnym działaniu, sprawdzam check pisze " check ok", przy włączeniu kluczyka słychać pompę paliwa jak zabuczy.
-- 14 Paź 2009, 15:20 --
auto mnie zadziwia coraz bardziej jak wyżej pisałem nie mogłem zapalić i tak kręciłem aż rozładowałem akumulator, wiec go wyciągnąłem naładowałem i wsadziłem przekręcam kluczyk i... jest zapaliła ale mam nowe objawy nie chodzi równo nie pali na wszystkie gary i śmierdzi benzyną, szarpie silnikiem masakra
co to może się z tym dziać ??
Macie namiary na tego człowieka z Oławy co naprawia Lancie ?
-- 14 Paź 2009, 15:20 --
auto mnie zadziwia coraz bardziej jak wyżej pisałem nie mogłem zapalić i tak kręciłem aż rozładowałem akumulator, wiec go wyciągnąłem naładowałem i wsadziłem przekręcam kluczyk i... jest zapaliła ale mam nowe objawy nie chodzi równo nie pali na wszystkie gary i śmierdzi benzyną, szarpie silnikiem masakra

Macie namiary na tego człowieka z Oławy co naprawia Lancie ?