Lybra - Wyciek???
- m4riusz123
- Forumowicz/ka
Lybra - Wyciek???
Witam drogich kolegów i koleżanki.
niedawno dostrzegłem dziwnie brudne miejsce na silniku w tak jakby oleju i nie mam pojęcia skąd i czemu to się tam robi. dorzucam fotki aby było łatwiej skojarzy o co mi chodzi .
będę wdzięczny za wszelkie rady i podpowiedzi .
pozdrawiam .
niedawno dostrzegłem dziwnie brudne miejsce na silniku w tak jakby oleju i nie mam pojęcia skąd i czemu to się tam robi. dorzucam fotki aby było łatwiej skojarzy o co mi chodzi .
będę wdzięczny za wszelkie rady i podpowiedzi .
pozdrawiam .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odp: Lybra - Wyciek???
to takie newralgiczne miejsce gdzie ten typ tak ma że spod uszczelki pod deklem tam leje
ja załatwiłem to defensywnie - uszczelkę wyczyściłem rozpusczalnikiem nitro, posmarowałem gdzie trzeba czarnym silikonem i problemu nie ma. Tylko akcję trzeba tak zrobić żeby silnik nie wyglądał jakby go kto osrał silikonem - z umiarem, poczekać 30 minut i chodzi.
Kupienie nowej uszczelki i skręcenie tego z momentami jak zaleca producent usunie usterkę na chwilę, tak to jest już z autkami nie nowymi.
ja załatwiłem to defensywnie - uszczelkę wyczyściłem rozpusczalnikiem nitro, posmarowałem gdzie trzeba czarnym silikonem i problemu nie ma. Tylko akcję trzeba tak zrobić żeby silnik nie wyglądał jakby go kto osrał silikonem - z umiarem, poczekać 30 minut i chodzi.
Kupienie nowej uszczelki i skręcenie tego z momentami jak zaleca producent usunie usterkę na chwilę, tak to jest już z autkami nie nowymi.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam też mam taki sam wyciek to prawdopodobnie ciśnie ci olej przez turbinę do intercoolera i dalej do kolektora ssącego i tak właśnie to później wygląda ale czym to jest spowodowane to tak dokładnie nie wiem bo turbo w porządku a może przedmuchy w silniku mam nie jestem pewny ale dokładnie mam taki sam wyciek w swojej Lybrze 1,9 jtd może ktoś podpowie czym to pachnie?
przedmuchy to tak jak u mnie czyli głowica do regeneracji - koszt 400 pln + uszczelka pod głowicę
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Niekoniecznie to uszczelka pod głowicą.
Wymień wąż odmy, nowe opaski, dokładny montaż. Wyczyść, pojeździj i zobaczysz co się bedzie działo. Koszt nowego węża w ASO ok. 40-50 pln.
Wymień wąż odmy, nowe opaski, dokładny montaż. Wyczyść, pojeździj i zobaczysz co się bedzie działo. Koszt nowego węża w ASO ok. 40-50 pln.
Dudi nie chodziło mi o uszczelkę pod głowicą tylko o uszczelkę pod deklem a jeśli tym bardziej są przedmuchy to jedynie silikon i spokojnie śmigać aż do nazbierania funduszu na regenerację głowicy