N.Delta 2.0 Termostat i kluczyk

dawidson

N.Delta 2.0 Termostat i kluczyk

Post autor: dawidson » 24 maja 2009, 14:44

Zauważyłem, ze podczas jazdy temp spada niemal do 55st. Obstawiam, ze termostat dokonał żywota. Do tego samochód jest wyraźnie slaby, wiec obstawiam, ze stan mieszanki fiksuje Na eBay nie mogę znaleźć żadnego podpisanego jako termostat do Delty 2.0 16v. Czy da się dopasować termostat z innego auta, np. Fiata Coupe 2.0 16v?

Druga sprawa to kluczyk. Kupując samochód dostałem bordowy kluczyk-matkę, szary i okrągły kluczyk do wyłączenia alarmu (syrena znajduje się pod maska, na niej jest miejsce do wyłączenia układu kluczykiem). Szary kluczyk nie pasuje do drzwi. Brak normalnego czarnego kluczyka. Na kluczach nie ma blaszki z numerem. Pilot od alarmu jest okrągły, szary. Na przedniej szybie jest chyba odbiornik z napisem Gemin (czarna kostka z czerwona dioda). Alarm jest chyba uruchamiany radiowo a nie podczerwienią jak w mojej drugiej Lancii. Da się jakoś dorobić kluczyk, żeby bordowy mógł bezpiecznie leżeć w domu?
Nie chciałbym się pozbawiać immo itp, ale równocześnie nie chce używać jedynego klucza do samochodu na codzien. Gdyby zaginął to byłoby niewesoło. Orientuje się ktoś jakie mogą być koszta dorobienia nowego klucza?

Rocznik mojej Delty to '95.

matias21
Klubowicz
Klubowicz

Odp: N.Delta 2.0 Termostat i kluczyk

Post autor: matias21 » 24 maja 2009, 16:29

myśle, że termostat ten powinien być ok klik
a co do kluczyka kiedyś sie pytałem na allegro kolesia o nicku: autozam1 i taką dostałem odpowiedz:
"witam ,koszt dorobienia klucza to 300 pln,czas okolo 1 dnia,potrzebujemy puszke immo i zamek,lub klucz działajacy(wtedy cena 160 pln)", ale z tego co widze to chyba on już nie sprzedaje tego typu usług może warto zapytać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”