Z tego co się zorientowałem, ta Kappa długo już gości na forum. Najpierw była EWCI a od niej kupił ją Michał z Częstochowy. Co do przeróbki zawieszenia tylnego jest to jak najbardziej możliwe i najczęściej występuje w przyrodzie, gdyż oryginalny amortyzator do SW kosztuje detalicznie 2204,68 zł brutto, preferowane są dwie opcje:
1. Opcja Lancia Team, czyli amortyzatory od pewnej Alfy (choć nie mam pewności) plus sprężyny nieznanego mi pochodzenia
2. Opcja całej reszty - wrzut zawieszenia od sedana (sprężyny + amory).
Którą przeróbkę masz u siebie, najlepiej stwierdzisz po numerze amortyzatora jaki fizycznie tam siedzi.
Co do stanu samej Kappy. Stała na allegro za ok. 8 tysięcy jeśli dobrze pamiętam. Ja w podobnych pieniądzach kupiłem swoją, fakt nowszą ale w benzynie i bez lpg. Myślę, że łączne koszty poniesione na doprowadzenie mojej do stanu bardzo dobrego, zamkną się w takiej kwocie, że jeśli chciałbym ją po tym pół roku posiadania sprzedać, każdego potencjalnego nabywce oferującego mniej niż 16 tysięcy peelenów, śmiało zrzucam ze schodów albo radzę mu: weź koło i pier

nij się nim w czoło...
Wniosek? Moja SW raczej ma u mnie dożywocie i żółte blachy, czego wcale nie żałuję, bo auto jest boskie

Wierz mi, jak zrobisz dobrze zawieszenie to passat b5 to w porównaniu z Kappą, śmietnik. Wiem to z autopsji bo niedługo przed Kappą, jeździłem właśnie b5...
Serdecznie pozdrawiam i zadowolenia z SW życzę!!!
Ps. Uzupełnij swój profil o miejscowość, to jest konieczne na forum.