Witam
W moim TDS-ie dzisiaj zdarzyła się mała nieprzewidziana niespodzianka. Dzwoni do mnie moja druga połowa że jej się zaświecił na infocenter komunikat jak wyżej. Jadę i faktycznie, czasami zaświecał mi się ten komunikat jak przekaźnik od odcięcia zapłonu nie zatrybił. Ale sprawdzam przekaźnik działa ale wogóle auto jakby miało odcięty zapłon się zachowuje, i kurcze może poradzicie coś żeby przynajmniej dojechać do mechanika jakiegoś. Dziękuję ze ewentualne sugestie co sprawdzić.
Pozdrawiam
Kappa - Engine Control Unit Failure
-
- Forumowicz/ka
Odp: Kappa - Engine Control Unit Failure
Ja jezdze z tym komunikatem caly czas. Bez stresu dojedziesz do mechanika.
Po polsku to jest "blad sterowania silnikiem". Mozesz pod tym haslem szukac rozwiazania.
Jesli jednak pojedziesz do mechanika, to napisz co powiedzial i co zrobil
Po polsku to jest "blad sterowania silnikiem". Mozesz pod tym haslem szukac rozwiazania.
Jesli jednak pojedziesz do mechanika, to napisz co powiedzial i co zrobil
- bialy-murzyn
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ten komunikat o błędzie sterowania silnika wyskakuje tylko raz po zapaleniu samochodu czy powtarza sie na infocenter ?
bo te ktore mialem dotychczas to sie zawsze wylaczaly tuz po rozpoczeciu jazdy
bo te ktore mialem dotychczas to sie zawsze wylaczaly tuz po rozpoczeciu jazdy
Witam
U mnie unieruchomiło to całe auto. A powodem był brak podgrzewania świec żarowych, spowodowany przegnitym kablem do tej czarnej puszki przy podszybiu, podłączenie na krótko do + z aku, odpaliło auto, ale kabel cały do wymiany.
Pozdrawiam
U mnie unieruchomiło to całe auto. A powodem był brak podgrzewania świec żarowych, spowodowany przegnitym kablem do tej czarnej puszki przy podszybiu, podłączenie na krótko do + z aku, odpaliło auto, ale kabel cały do wymiany.
Pozdrawiam