Lybra - wymiana Alcantary na skórę

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 12 lut 2009, 8:37

Witam! Mam pytanie do użytkowników Lybry ze skórą. Jak się ta skóra zachowuje? Poważnie się zastanawiamy nad zmianą foteli z Alcantary na skórę.. osobiście jestem wielkim zwolennikiem Alcantary jednak.. każdy wie co się z nią dzieje, a szara skóra mi się bardzo podoba!
Obrazek
[url=http://www.%20lanciapolska.org]Obrazek[/url]
I kolejne pytanie, gdzie są przyciski do podgrzewania foteli? Podejrzewam, że w fotelu? No i czy podłączenie to będzie wielki problem?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2009, 12:56 przez vincenzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jakubg
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: jakubg » 12 lut 2009, 8:46

Z tego co pamiętam to w Lybrze przyciski podgrzewania foteli są w środkowym tunelu pomiędzy fotelami.

Skórka ładna
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95

Zapraszam do sklepiku!

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 12 lut 2009, 8:58

nie mogę nigdzie w ogłoszeniach znaleźć fotki jak to jest z tym grzaniem :evil: a jeśli jest ono w tunelu środkowym to jest opcja podłączenia tego grzania, żeby wszystko działało?
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 12 lut 2009, 9:37

Pamietaj tylko, zeby jakis magik nie podlaczyl Ci grzania do zwyklego zasilania. Moze to sie skonczyc najzwyczajniej pozarem auta.
Grzane fotele to nie takie hop siup... :D
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: letnik22 » 12 lut 2009, 9:59

Przyciski do podgrzewania foteli są zamontowane w fotelach- widać je na pierwszym zdjęciu. Na tunelu zamontowana jest kontrolka właczenia przycisku

harnas
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: harnas » 12 lut 2009, 10:04

ja mam u siebie skórę i jestem zadowolony z jednym zastrzeżeniem - nie działa mi podgrzewanie (potwierdzam, przyciski w środkowym tunelu w okolicy dźwigni ręcznego)... jest kilka wątków na ten temat forum, poszukaj. często powodem jest zwarcie grzałki - usunięcie tej usterki jest nieopłacalne. drugim słabym punktem jest fakt, że oryginalnie załącza się bezpośrednio przyciskiem (bez przekaźnika), więc padają przyciski...
ale generalnie mój brzdąc może śmigać z każdym sokiem, choćby porzeczkowym.

zapomniałbym też o delikatnym problemie latem - jak postawisz auto na słońcu lepiej odpalić, włączyć klimę na pare minut. szara może się mniej nagrzewa (ja mam granatową)...

Lechu
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Lechu » 12 lut 2009, 10:08

Włączniki podgrzewania foteli to takie małe pstryczki w plastykowej podstawie fotela, na pierwszym zdjęciu widać takie białe punkciki po zewnętrznej stronie, każdego fotela.
Lybra 2.4 jtd SW + AX 1.0 LPG

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Kontakt:

Post autor: kartonik » 12 lut 2009, 11:36

Ja potwierdze slowa przedpiscow;) Skorka jest zajefajna! Przesiadlem sie z alkantary i rewelka. Na dziecko nie ma lepszego materialu - jest niezniszczalny. Soczki, deserki i inne wylane posilki sprzatasz zwilzona sciereczka.

Potwierdzam tez, ze mechanizm ogrzewania foteli to jedno wielkie gowno. U mnie maty grzejne dzialaja, ale co z tego, skoro przyciski sa konstrukcja bezsensowna! Nawet po kupnie nowego przycisku w ASO (jeden mialem polamany), przestal on dzialac po ok. 10 wlaczeniach :evil: Rozbieram go, rozginam blaszki (bo styki nie kontaktuja, taki feler), ale to tez wystarcza na kilka wlaczen :!:

Latem moja bezowa skora wcale nie nagrzeewa sie bardziej niz poprzednio granatowa alkantara. I wcale *** sie nie przykleja.

Ja sie przekonalem do skory w 200%. Kolejny samochod tez bedzie z taka tapicerka. Wiec jesli Cie stac na zakup kompletu z ogloszenia i jest on w dobrym stanie technicznym, to bierz. Nie bedziesz zalowal.

pozdrawiam,
mp

Awatar użytkownika
jaro1959
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: jaro1959 » 12 lut 2009, 13:25

Mam granatową skórę i jestem zadowolony. Łatwa w utrzymaniu.
Lybra 1,9 jtd SW ,Ypsilon 1,1 , (wcześniej 14 szt. innej Włoszczyzny)

Awatar użytkownika
teemka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: teemka » 12 lut 2009, 14:10

Łatwa w utrzymaniu.
To prawda. Poza tym skora w lubrze jest naprawde dobrej jakości (bardzo wytrzymała na pękanie, ścieranie itd).

Polecam;)
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)

Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Post autor: Sebastian » 12 lut 2009, 15:38

"harnas" pisze: zapomniałbym też o delikatnym problemie latem - jak postawisz auto na słońcu lepiej odpalić, włączyć klimę na pare minut. szara może się mniej nagrzewa (ja mam granatową)...
Ja to swego czasu przerobiłem to w Terrano II z beżową skórą jako obiciem foteli - na wakacjach auto sobie postało na słońcu, wróciliśmy z obiadu, pilocik, pik pik, otwarcie drzwi, szybki siad do auta (strój czysto wakacyjny-spodenki krótkie, klapeczki, itd. ;)) i.... - nie zapomnę tej chwili dosyć długo :).
Dlatego jak dla mnie połączenie skóry z alkantarą (jak mam obecnie w Lybrze) jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem.

Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 12 lut 2009, 18:07

Bardzo dziękuje za pomoc! Jeśli dokładne zdjęcia pokażą, że skóra jest faktycznie w idealnym stanie Lybra nabierze zupełnie innego wyglądu : yesyes :
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 13 lut 2009, 9:09

Czy ktoś kto ma skórę może ocenić ich stan? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo w niedziele chciałbym po nie jechać :)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 13 lut 2009, 9:29

Normalne slady uzytkowania...ja bym bral...tylko ponacieraj ja troche teraz...zeby byla taka elastyczna...
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 13 lut 2009, 17:24

no to jeszcze jedno pytanie, czym najlepiej pielęgnować skórę? Nigdy nie mieliśmy w żadnym samochodzie dlatego kompletnie nie mam pojęcia?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”