delta - obroty silnika 1.6 16v
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
witam na jakich obrotach powinna chodzić delta 1.6 16v?? moja chodzi na 900 i wydaje mi sie że to za dużo a na dodatek strasznie kopci na biało??
1.6 16v ma chodzić na 900. Oleju czasem nie zjada albo płynu chłodniczego?Warto by sprawdzić lambdę jeszcze. Ogólnie dobrze by było podpiąć ją pod komputer.
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
1.6 16v
w sumie oleju nie bierze a płynu też nie dolewałem. jakieś 2 miesiące temu był podłańczany pod komputer i wykazało usterkę elektryczną.podejrzewam że to przez alternator bo skakało napięcie.teraz jest nowy.ale zauważyłem że auto czasem chodzi bardzo dobrze a czasem tak jakby coś go zamulało.może mieć na to wpływ otwarty termostat przez co silnik nie osiąga swojej temperatury??
moim zdaniem, terostat nie bedzie odczuwalnie zmulal motoru, co najwyzej troche wiecej spali i nie bedzie osiagal jego optymalnej temp pracy. co do tego dymu, jesli to mialby byc olej, to ma on charakterystyczny, bardzo intensywny sapach i nie da sie go z niczy pomylic. jedyna sluszny pomysl to chyba pod komputer i szukac usterki.