Bordowy Kluczyk Master
Bordowy Kluczyk Master
Witam Wszystkich gorąco. Byłem niedawno na przeglądzie mojej Lanci Ypsilon w ASO, samochud ten sprowadziłem z niemiec i niestety nie posiadał kompletu kluczyków oraz karty kodów, dysponuje jedynie kluczem master, z którym jeżdzę na codzień. W serwisie Pan zwrócił mi uwagę że ten klucz nie służy do codziennego użytku, gdyż po jakimś nieokreślonym czasie może spowodować nie uruchomienie silnika. Czy to prawda i czy można w jakiś tani sposób dorobić dwa klucze, które będą miały możliwość odpalenia mojego samochodu /samochód wyposażony jest w immobiliser/??????
Pozdrawiam
g01
Lancia Ypsilon 1.2 V8 Cosmopolitan
g01
- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Bordowy Kluczyk Master
W ASO bez problemu dorobią ci pozostałe dwa kluczyki, oczywiście za odpowiednią opłatą (chyba 260zł od kluczyka).
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
Bordowy Kluczyk Master
Byłem w ASO i facet który mnie obsługiwał powiedział, że koszt dorobienia jednego kluczyka to jakieś 750 zł. Szczerze powiem że ta cena mnie troche przeraża. Czy można załatwić ten problem gdzieś taniej i jeśli tak to gdzie? Ponawiam również pytanie czy na kluczyku master można jeździć bez obaw, że w pewnym momencie nie bede mógł odpalić silnika?
Pozdrawiam
g01
g01
Bordowy Kluczyk Master
Spytaj się w punktach gdzie dorabiają kluczyki. Dużo punktów gdzie dorabiaja zwykłe klucze do zamków dysponuja sprzętem do dorobienia kluczyków samochodowych. Na 100% na giełdzie samochodowej na Rybitwach dorabiają kluczyki bez względu na to czy ma immo czy nie.
Musisz popytać bo za 750 zł to dorobisz pewnie z 4 kluczyki gdzie indziej.
Pozdrawiam
Musisz popytać bo za 750 zł to dorobisz pewnie z 4 kluczyki gdzie indziej.
Pozdrawiam
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
Bordowy Kluczyk Master
Faktyczne 750 zł to kosmos. Ja dorabiałem do Dedry, zapłaciłem za kluczyk coś ok 230zł, do tego docięcie w punkcie dorabiania kluczy 25zł, zakodowałem sam, ale w dedrze mam system bez żadnych kart kodowych, nie wiem jak u ciebie
W punkcie dorabiania kluczy chcieli 200 za wszystko, ale wolałem oryginał.
Kluczyk brążowy służy do wprowadzania sterownika czy immobilisera w stan kodowania kluczyków, więc może faktycznie na dłuższą metę coś się pochrzanić i wyrzucić z pamięci ten (ostatni) klucz. Też mnie w serwisie ostrzeżono przd używaniem w codziennej ekspoloatacji brązowego klucza.
W punkcie dorabiania kluczy chcieli 200 za wszystko, ale wolałem oryginał.
Kluczyk brążowy służy do wprowadzania sterownika czy immobilisera w stan kodowania kluczyków, więc może faktycznie na dłuższą metę coś się pochrzanić i wyrzucić z pamięci ten (ostatni) klucz. Też mnie w serwisie ostrzeżono przd używaniem w codziennej ekspoloatacji brązowego klucza.
Bordowy Kluczyk Master
my z bordowego do Dedry dorobiliśmy za 160zł w Poznaniu.. fakt wyglądał strasznie.. prawie jak od cinquecento.. no ale co miał napis MADE IN ITALY to miał

Z tego co mówił mi ten gość w punkcie dorabiania kluczy - tak to prawda!Czy to prawda i czy można w jakiś tani sposób dorobić dwa klucze, które będą miały możliwość odpalenia mojego samochodu /samochód wyposażony jest w immobiliser/??????
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Bordowy Kluczyk Master
Nie rozumie niektórych ludzi - wczoraj osobiście pytałem o cene i tak jak napisałem wczesnie 750 zł jedna sztuke. Przed momentem dzwoniłem do Viamotu i rozmawiałem z kimś innym, ktory oznajmił że cena to 200 zł za sztuke + 60 zł kodowanie całego kompletu czyli w sumie 460 zł za komplet - ta cena brzmi juz bardziej interesująco, tylko czemu za kazdym razem inna odpowiedz...
Pozdrawiam
g01
g01
Bordowy Kluczyk Master
Bo rozmiawiałeś z innym człowiekiem, a tamte myślał, że znalazł jelenia i zarobi na nim parę złotych - Polska Panie, Polska.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Bordowy Kluczyk Master
Naszczęście są fora internetowe gdzie nasza polska zaściankowość jest zredukowana do zera 

Pozdrawiam
g01
g01
Bordowy Kluczyk Master
podobna sytuacja jak z intrukcjami opisywana już zresztą kilka razy...
- Vincenzo: Czy posiadacie instrukcje do Lancii Phedry?
- człowiek A: "wpłaci Pan 160zł w salonie i będzie za 2 tyg do odbioru"
- człowiek B: Po prostu wysłał listem poleconym, a mnie kosztowało to tyle, że musiałem podjechać na pocztę...
- człowiek C: Do Lancii JAKIEJ?!
(bez komentarza)
Oto Polska właśnie.
- Vincenzo: Czy posiadacie instrukcje do Lancii Phedry?
- człowiek A: "wpłaci Pan 160zł w salonie i będzie za 2 tyg do odbioru"
- człowiek B: Po prostu wysłał listem poleconym, a mnie kosztowało to tyle, że musiałem podjechać na pocztę...
- człowiek C: Do Lancii JAKIEJ?!

Oto Polska właśnie.
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Bordowy Kluczyk Master
bordowy kluczyk jest to kluczyk serwisowy służy tylko i wyłącznie do programowania pozostałych kluczy.Używanie tego kluczyka na codzień grozi rozjechaniem się imobilisera w aucie a co za tym idzie brakiem możliwości uruchomienia pojazdu.Programowanie kluczyków code 1 jest dziecinnie proste,pod warunkiem że posiadamy minimum dwa kluczyki niebieskie do zaprogramowania

Karta kodowa do imobilisera to koszt w serwisie ok60PLN/musisz podać nr vin pojazdu/po za tym za pomocą karty kodowej imobilisera odpalisz auto nawetjak ci się rozjedzie sterownik imo.

Karta kodowa do imobilisera to koszt w serwisie ok60PLN/musisz podać nr vin pojazdu/po za tym za pomocą karty kodowej imobilisera odpalisz auto nawetjak ci się rozjedzie sterownik imo.
Bordowy Kluczyk Master
Dzisiaj byłem raz jeszcze w serwisie i zamówiłem dwie sztuki kluczyków
, ale niestety bedą do odebrania dopiero w przyszłym tygodniu
poniewaz muszą je z Włoch sprowadzić i do tej pory będę zmuszony jeździć z "masterem". Nie wiecie czy mój immobiliser wytrzyma jeszcze jeden tydzień dodam, że jeżdze tak już dwa tygodnie?

Pozdrawiam
g01
g01
Bordowy Kluczyk Master
Odpukać... jeśli zwiesi się imm. to przy pomocy karty kodowej moge go zresetować i działa dalej poprawnie, czy moze juz po czyms takim jest do wymiany?
Pozdrawiam
g01
g01
Bordowy Kluczyk Master
kod na karcie służy do awaryjnego odpalenia samochodu w celu dojazdu do najbliższego serwisu a nie do resetowania imo