N. Delta - dziwne stuki z okolic sprzęgła

matias21
Klubowicz
Klubowicz

N. Delta - dziwne stuki z okolic sprzęgła

Post autor: matias21 » 29 lis 2008, 13:39

Mam taki dziwny problem, a mianowicie ostatnio dzieje sie u mnie cos dziwnego w autku. Problem ten pojawia sie gdy po dluższej jeździe autko postoi około 1-3 godzin i zaczynam znowu jechać przez pewien czas bardzo dziwnie sie zachowuje. Dzieje sie tak, że autko nie chce nabrac obrotów powyżej 2 tys i sie muli nie reaguje na pedał gazu dodatkowo pojawiaja sie stuki z okolic sprzęgła/skrzynii dziwne szarpanie ustępuje gdy autko przegazuje do 3-4 tys i puszcze sprzęgło wtedy rusza z kopyta i jedzie juz normalnie, do tego czuc swąd spalonego sprzęgła, ktos wie o co może chodzić ?? dodam, że wymianiałem kompletne sprzęgło(valeo) z linką(oryginalną) w sierpniu(przejechałem 5tys od tego czasu i był spokój), ale w między czasie wymieniana była skrzynia( na początku września i też do tej pory było ok). Co najdziwniejsze problem nie wystepuje po dłuższym postoju po nocy wszystko jest ok tak samo jak autko jest jeszcze gorące.

pozdrawiam.
Delta HPE 1.6 16v 96r ----->klik

matias21
Klubowicz
Klubowicz

Odp: N. Delta - dziwne stuki z okolic sprzęgła

Post autor: matias21 » 19 gru 2009, 21:31

nie wiem czemu, ale przyszła zima i problem sie powtórzył czy ktoś coś wie/ może pomóc ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”