Potwierdzam, i żadnego syfu do paliwa. Ja tankuje tylko na Statoil/BP/Shell (zwykły ON) i nie mam w ogóle żadnych problemów z rozruchem i w ogóle z pracą silnika."arkashka" pisze:Paliwo z dobrej stacji.
kumpel lał to do laguny 2,2 i mu spalanie wzrosło o ok. 0,5-1l/100km... osobiście nie próbowałem."Windforce" pisze:A co myslicie o bio diesel ze stacji BLISKA ?
Ja narazie tankuje bo tanie...
Tankowałem biodiesla z bliskiej ale potem były problemy z obrotami."Windforce" pisze:A co myslicie o bio diesel ze stacji BLISKA ?
Ja narazie tankuje bo tanie...
A gdzie można dostać ten skandynawski specyfik i w jakiej cenie"Weeb" pisze:Na zimę na bardzo niskie temperatury warto wlać uszlachetniacz do paliwa. Nie są to syfy, bo nawet przy najlepszym ON parafina sie potrafi wytrącić, a po co męczyć wtryski.
Od zawsze znajomy leje taki specyfik jak SKYDD, Jest to specyfik kolegów z Norwegii. Wlewa się go w proporcji 1/1000, więc nie jest to jakaś pokaźna ilość. U mnie oczywiście juz został przed zimą zakupiony.
A co tu testować? Nigdy nie byłeś za wschodnią granicą? Przecież to normalna procedura."Gruby007" pisze:To ja wtrące taką anegdotkęKiedyś przy mrozie -20 byłem światkiem, gdzie facet odpalał beczkę diesla. Otóż pod miską olejową rozpalił niewielkie ognisko
a pod zbiornik paliwa podłożył maszynkę elektryczną i włączył na parę chwil... Uwierzecie lub nie. Ten widok strasznie mnie rozbawił
zatrzymałem się i obserwowałem gościa. i Powiem Wam, że beczka odpaliła!
miała lekkie trudności ale jednak
![]()
Może ktoś przetestuje ten patencik?![]()
Pozdrawiam
A choćby nawet tutaj"inferno_m" pisze:
A gdzie można dostać ten skandynawski specyfik i w jakiej cenie?
W takim razie gość posiadał zapewne albo zajeżdżoną do cna beczkę, albo przeszczepiona z benzyny z niesprawnymi świeczkami żarowymi."Gruby007" pisze:o ja wtrące taką anegdotkę Very Happy Kiedyś przy mrozie -20 byłem światkiem, gdzie facet odpalał beczkę diesla. Otóż pod miską olejową rozpalił niewielkie ognisko Laughing a pod zbiornik paliwa podłożył maszynkę elektryczną i włączył na parę chwil... Uwierzecie lub nie. Ten widok strasznie mnie rozbawił Very Happy zatrzymałem się i obserwowałem gościa. i Powiem Wam, że beczka odpaliła! Laughing miała lekkie trudności ale jednak Razz