Wydech Delta II
Wydech Delta II
Wymieniłem sobie końcówkę i środkowy (łączone). Przypasował od Bravo (tego starszego oczywiście) bez problemu, na styk jest tylko w jednym miejscu (blisko wylotu u góry rura prawie przy karoserii). No i warto obciąć trochę końcówkę.
Robiłem w Wawie w IPACO - szybko i bezproblemowo, 60 PLN za uslugę - tyle że jakbym nie podpowiedział co można wsadzić do niuni to wyjechałbym z niczym (oryginałki tylko na zamówienie).
Robiłem w Wawie w IPACO - szybko i bezproblemowo, 60 PLN za uslugę - tyle że jakbym nie podpowiedział co można wsadzić do niuni to wyjechałbym z niczym (oryginałki tylko na zamówienie).
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Imię: Wiesław
- Kontakt:
Wydech Delta II
Możesz zdradzić, ile zapłaciłeś za sam tłumik?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wydech Delta II
320 PLN + zaczepy za 14 PLN + robocizna 46 PLN
ceny przy dogadywaniu były w nieco innych proporcjach niż na rachunku ale końcowa była ta sama ...
ceny przy dogadywaniu były w nieco innych proporcjach niż na rachunku ale końcowa była ta sama ...
Pepe le Pew
-
- Klubowicz
Wydech Delta II
320zł za sam tłumik??? tzn końcowy ze środkowym???
ja niedawno wymieniałem i zapłaciłem 150zł (trochę taniej bo tata mojej dziewczyny ma zniżki na warsztat ale to zniżka może z 30zł bo jak szukałem sam to były ok 180zł + przesyłka od fiata)
ten co ja mam tez było trzeba poddać małemu tuningowi, ostatni zaczep było trzeba trochę skrócić bo nie wchodził w uchwyt (był za długi) i dochodził prawie do samego zderzaka

ja niedawno wymieniałem i zapłaciłem 150zł (trochę taniej bo tata mojej dziewczyny ma zniżki na warsztat ale to zniżka może z 30zł bo jak szukałem sam to były ok 180zł + przesyłka od fiata)
ten co ja mam tez było trzeba poddać małemu tuningowi, ostatni zaczep było trzeba trochę skrócić bo nie wchodził w uchwyt (był za długi) i dochodził prawie do samego zderzaka
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
- Student_
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Wydech Delta II
Witam,
Właśnie w zeszłym tygodniu wymieniłem tłumik w swojej Delcie, pasował od Fiata Brava 1,2 (80KM). Koszt tłumika to 160 zł + koszt wymiany 80 zł.
I działa, za oryginał chcieli 680 zł z wymianą.
Pozdrawiam,
Student_
Właśnie w zeszłym tygodniu wymieniłem tłumik w swojej Delcie, pasował od Fiata Brava 1,2 (80KM). Koszt tłumika to 160 zł + koszt wymiany 80 zł.
I działa, za oryginał chcieli 680 zł z wymianą.
Pozdrawiam,
Student_
Lancia Nuova Delta
1.6 8V zagazowany, 94'
Made in Italy
Lancia - i wszystko jasne
1.6 8V zagazowany, 94'
Made in Italy
Lancia - i wszystko jasne
Wydech Delta II
ja brałem od Bravo 1.8 ...
Pepe le Pew
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Wydech Delta II
Yo!
Mam Delte Nuova 1995 z silnikiem 1.6 i.e. 835 C1000 75KM CAT
Potrzeba mi wymienić tłumik i znalazłem taki na allegro:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
Jest to oryginalnie tłumik z tipo, podobny do tego, który mam teraz ale ręki nie dam sobie uciąć. Ten oznaczony jako 07120AL mógłby pasować do mojej Loli, ale czy ktoś mógłby mnie utwierdzić w przekonaniu, że będzie pasować?
Mam Delte Nuova 1995 z silnikiem 1.6 i.e. 835 C1000 75KM CAT
Potrzeba mi wymienić tłumik i znalazłem taki na allegro:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
Jest to oryginalnie tłumik z tipo, podobny do tego, który mam teraz ale ręki nie dam sobie uciąć. Ten oznaczony jako 07120AL mógłby pasować do mojej Loli, ale czy ktoś mógłby mnie utwierdzić w przekonaniu, że będzie pasować?
Moja Lola
Odp: Wydech Delta II
Mam problem, czeka mnie wymiana tłumika. Jednak nie chce kupować oryginalnego bo drogi ... Mam delte II i zastanawiam się czy u mnie również będzie pasował tłumik od bravo. Napiszcie mi proszę od jakiej mam brać i na co mam uważać przy wymianie. Dodam że chciałbym wymianę przeprowadzić samemu.
Lancia Delta II 1.8 + gaz - w sumie to już nie ma 1,8 tylko 2,0
Delta II 1,8 - dawczyni
Delta II 1,8 - dawczyni
skoro pewowi pasował od bravo pewnie tobie też przypasuje, bo masz ten sam silnik, mi też szykuje sie wymiana bo odpadł na dziurze...
mi bez problemu - tylko tylny zintegrowany ze środkowym, tak to jest w Delcie IImfedor pisze:Mam problem, czeka mnie wymiana tłumika. Jednak nie chce kupować oryginalnego bo drogi ... Mam delte II i zastanawiam się czy u mnie również będzie pasował tłumik od bravo. Napiszcie mi proszę od jakiej mam brać i na co mam uważać przy wymianie. Dodam że chciałbym wymianę przeprowadzić samemu.
Pepe le Pew
Czy ktoś może wie gdzie można zamówić, kupić i ile może to kosztować
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/tI7 ... directlink
Chodzi mi głównie o elementy zaznaczone na niebiesko, ale jak będzie cały układ gdzieś dostępny nie będę protestował za bardzo.
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/tI7 ... directlink
Chodzi mi głównie o elementy zaznaczone na niebiesko, ale jak będzie cały układ gdzieś dostępny nie będę protestował za bardzo.
Delta II 1,8 - dawczyni
Delta II 1,8 - dawczyni
Hej, jeżeli jeszcze nie zamówiłeś, to ja kupiłem wysyłkowo z firmy PAMAKU - można ją znaleźć na sieci, na forum zresztą też. Tylko do mojej delty od bravo nie pasował, musiałem zamówić troche inny. Z ceny i obsługi u nich jestem zadowolony, tlumik też się jeszcze nie posypał. Ktoś inny z forum też od nich brał.
EDIT
Mala poprawka co do sypania sie tlumika. Nie wiem czy to normalne, ale na polaczeniach rura/tlumik zaczelo rdzewiec po ok. jednym roku. Podmalowalem to srebrzanka, zobaczymy na ile to powstrzyma korozje.
EDIT
Mala poprawka co do sypania sie tlumika. Nie wiem czy to normalne, ale na polaczeniach rura/tlumik zaczelo rdzewiec po ok. jednym roku. Podmalowalem to srebrzanka, zobaczymy na ile to powstrzyma korozje.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 7:21 przez Bichoń, łącznie zmieniany 1 raz.
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Dzisiaj właśnie zamówiłem wysyłkowo. Koszt 150zł + 25zł wysyłka. Firma "POLMOstrów"
Mają podobno taki sam jak bosal... Przyjdzie dopiero w poniedziałek więc jak się pojawi to dam znać. Dodam, że jak dzisiaj dzwoniłem to właśnie ten model tłumika się u nich pojawił do wyceny.
Mają podobno taki sam jak bosal... Przyjdzie dopiero w poniedziałek więc jak się pojawi to dam znać. Dodam, że jak dzisiaj dzwoniłem to właśnie ten model tłumika się u nich pojawił do wyceny.
Delta II 1,8 - dawczyni
Delta II 1,8 - dawczyni
brałeś ten od Bravo? z jakiego silnika? napisz jakiej to jakości i ile dałeś łącznie ...
Pepe le Pew
Tak jak pisałem, jest taki sam tłumik jak bosala. Dedykowany do naszej Delty II .
Delta II 1,8 - dawczyni
Delta II 1,8 - dawczyni