Delta 97r 1,6 16V nie pali.
Przed chwilą wyszedłem z domu i wsiadłem do samochodu. Prąd jest (dziala radio, światła itp), przekręciłem kluczyk w stacyjce i...silnik kręci ale nie odpala

co to może być?
silnik kreci czyli wara od rozrusznika-czytac dokładnie"strang" pisze:Spróbuj tego - wrzuć 4kę i przepchnij auto na biegu ponad metr. Po czym spróbuj odpalić. Jeśli zadziała to znaczy że przyczyną jest bendix.
Daj znać czy zadziałało
A kto tu o czymś takim pisze? To że kręci nie ma nic do rzeczy-zabierak się może nie ustawiać."Bany" pisze:silnik kreci czyli wara od rozrusznika-czytac dokładnie"strang" pisze:Spróbuj tego - wrzuć 4kę i przepchnij auto na biegu ponad metr. Po czym spróbuj odpalić. Jeśli zadziała to znaczy że przyczyną jest bendix.
Daj znać czy zadziałało
SILNIK KRĘCI!!co da przepychanie na 4 biegu??"strang" pisze:A kto tu o czymś takim pisze? To że kręci nie ma nic do rzeczy-zabierak się może nie ustawiać."Bany" pisze:silnik kreci czyli wara od rozrusznika-czytac dokładnie"strang" pisze:Spróbuj tego - wrzuć 4kę i przepchnij auto na biegu ponad metr. Po czym spróbuj odpalić. Jeśli zadziała to znaczy że przyczyną jest bendix.
Daj znać czy zadziałało