Kappa - stacyjka (a konkretnie wkładka) - kto posiada?

_ADAM_
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: _ADAM_ » 20 paź 2005, 12:08

Witam,
jako, że od pewnego czasu miałem problem z przekręcaniem kluczyka w stacyjce (mimo dorobienia nowego, niewyrobionego), wczoraj postanowiłem ją wyciągnąć i sprawdzić w czym jest problem.
Okazuje się, że stacyjka była już kiedyś naprawiana (mój Kapiszon ma ponad 210tys przebiegu) i niektóre zapadki są nierówne (były piłowane pilnikiem), a 2, czy 3 nawet brakuje.
W związku z tym mam pytanie - czy ktoś z klubowiczów posiada na zbyciu uzywany, w obojętnym stanie (byle z zapadkami) sam bęben (wkładkę) do stacyjki?
Napisałem, że stan jest obojętny, bo tak naprawdę zalezy mi na samych zapadkach, które będę dopasowywał do swojego kluczyka.
Adam
Aktualnie: Vel Satis 3.5V6 241KM + Pyzio 206SW 2.0HDI
były: Laguna II 2.0T, Kappa 2.0T '99, Xantia 2.0 HDI '00, Citroen XM 3.0 V6 '97, Renault Safrane 3.0 V6 '93, Kappa 2.4 '95
tel. 0-694-199-877

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krzysiek » 21 paź 2005, 9:23

Też miałem ten problem. Stacyjka niekiedy nie chciała się ptrzekręcić. Aż wpuściłem obcego człowieka za kierownicę i po siłowym załatwieniu sprawy wyłamał jedną (tą problematyczną) zapadkę. Po prostu wywaliłem ją i mam o jedną mniej.
k 2.4 (LPG)
delta integrale

_ADAM_
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: _ADAM_ » 21 paź 2005, 10:03

"Krzysiek" pisze:Też miałem ten problem. Stacyjka niekiedy nie chciała się ptrzekręcić. Aż wpuściłem obcego człowieka za kierownicę i po siłowym załatwieniu sprawy wyłamał jedną (tą problematyczną) zapadkę. Po prostu wywaliłem ją i mam o jedną mniej.
Stacyjkę wczoraj naprawiłem :) Zajęło mi to co prawda 3 godz. ale teraz nic się nie zacina :) Praca była bardzo precyzyjna, bo musiałem "zregenerować" zapadki, które były już strasznie wytarte. Nie wiem, na jak długo zda to egzamin, bo regeneracji dokonałem przy użyciu cyny i drutu miedzianego, ale sądzę, że powinno wytrzymać co namniej rok (dopóki nie wytrze się miedź).
W wolnej chwili postaram się dołączyć zdjęcia.
Adam
Aktualnie: Vel Satis 3.5V6 241KM + Pyzio 206SW 2.0HDI
były: Laguna II 2.0T, Kappa 2.0T '99, Xantia 2.0 HDI '00, Citroen XM 3.0 V6 '97, Renault Safrane 3.0 V6 '93, Kappa 2.4 '95
tel. 0-694-199-877

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”