dedra 89. 1.8ie - problem z centralnym zamkiem.

trk0
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: trk0 » 07 mar 2008, 9:19

witam po dluzszej przerwie bez zadnych problemow z moja lancia. wiem ze ten temat kiedys byl poruszany, ale nie moge go gdzies znalezc. a wiec szybko i na temat, od dwoch dni mam problem z centralnym.
samochod zamkniety wkladam kluczyk w zamek od kierowcy przekrecam i otwieraja sie tylko drzwi kierowcy. zamykam i tez tylko one sie zamykaja. probuje tak kilka razy i ciagle to samo. a i slychac w tylnych lewych drzwiach takie jakies stuki.
wsiadam do srodka i z srodka probuje otworzyc wszystkie drzwi, ale tez to nic nie daje. slychac wyrazniej z tych z tylu te dziwne odglosy i z puszki bezpiecznikow "pykanie". a drzwi musze otwierac recznie i zamykac tez tylko tymi "cyckami".
bezpiecznik sprawdzilem byl caly nie spalony.
jakies rady?!?

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 05 kwie 2008, 20:26

mam ten sam problem zawsze zimą.. wtryskaj wszędzie gdzie się da WD40 lub inny srodek smarujący, u mnie zawsze pomaga - do zamków i przy otwartych drzwiach wszędzie gdzie się da ;) a gdyby ktoś wiedział jak zakodowac kluczyk przy centralnym zamku Dedry to proszę o pomoc. Wiem że czujnik jest w lampce wewnętrznej z tyłu, ze trzeba nadusić ten mały guziczek i przytrzymując go jedenoczesnie wdusić na ok 3s guzik w kluczyku. Niestety u mnie to nie pomaga... gdy wduszam guzik w kluczyku zielona lampka w samochodzie gaśnie i nic więcej się nie dzieję. Proszę o pomoc.
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”