Kappa - amortyzatory tył
Kappa - amortyzatory tył
do sedana czym sie różni stary model od nowego nr katalogowe sa inne moze ktoś wie na czym polega rożnica ??
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
z tego co mi się wydaje to nie ma róznicy - w budowie - wymieniałem u siebie i chyba nie było róznicy
Kappa - amortyzatory tył
ale moze kupiłeś odpowiednie"norbiwolow" pisze:z tego co mi się wydaje to nie ma róznicy - w budowie - wymieniałem u siebie i chyba nie było róznicy
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
monroe reflex - numer 4611 - chyba gazowe - po 280 za sztukę
post o amorkach
moje były od 96-> a pasowały
post o amorkach
moje były od 96-> a pasowały

Kappa - amortyzatory tył
coż przekonam sie na własnej skórze , bo mam amorki od kappy 2000r zobaczymy czym się różnia w mojej z 1995 roku
Kappa - amortyzatory tył
Napisz o wyniku tych porównań..."Egon" pisze:coż przekonam sie na własnej skórze , bo mam amorki od kappy 2000r zobaczymy czym się różnia w mojej z 1995 roku
Pozdrawiam.
KAPPA TDS & JTD
- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
stare numery w EPER zostały zamienione na nowe po prostu. Amorki są identyczne. Sprawdzał mi to kumpel ze sklepu motoryzacyjnego.
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
oby tak było bo dostałem 2 tylne amorki w prezencie ,a w mojej jak ostatnio zmieniałem zauważyłem że tył wycieka, jeszcze pytanko z której strony dostać sie bo tylnego górnego mocowania amorka od bagażnika czy od kabiny ?? i co trzeba zdemontować na co uważać by nie urwać zadnych plastików"Taz" pisze:stare numery w EPER zostały zamienione na nowe po prostu. Amorki są identyczne. Sprawdzał mi to kumpel ze sklepu motoryzacyjnego.
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
gdzieś już to opisywałem ale ok - po krótce:
- wyjmujesz kanape tylną i oparcie
- zdejmujesz maskownice z głośników na tylnej półce
- odkręcasz cały plastik z głośnikami i osłona mocowania pasów bezpiecz.
- wyjmujesz gąbke i twoim oczom ukarze sie górne mocowanie amora
- dalej już sobie poradzisz
jakby co to pisz - pomogę
- wyjmujesz kanape tylną i oparcie
- zdejmujesz maskownice z głośników na tylnej półce
- odkręcasz cały plastik z głośnikami i osłona mocowania pasów bezpiecz.
- wyjmujesz gąbke i twoim oczom ukarze sie górne mocowanie amora
- dalej już sobie poradzisz

jakby co to pisz - pomogę

Kappa - amortyzatory tył
panowie Taz i norbiwolow macie lanie
amorki rożnią się i to bardzo nie da się ich założyc zamiennie !!!
http://i26.tinypic.com/2qkmmh1.jpg[/img]
ja by tego było mało wyjechałem kappa na ulice (na wsi) w celu testu amorków i zatrzymała mnie policja podobno ktoś zgłosił (moja kappa nie zarejestrowana bez oc) auto mi odholowali na parking wpieprzyłem się w galante koszty

http://i26.tinypic.com/2qkmmh1.jpg[/img]
ja by tego było mało wyjechałem kappa na ulice (na wsi) w celu testu amorków i zatrzymała mnie policja podobno ktoś zgłosił (moja kappa nie zarejestrowana bez oc) auto mi odholowali na parking wpieprzyłem się w galante koszty

- Taz
- Klubowicz
- Imię: Irek
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
no to szczerze powiedziawszy jestem bardzo zdziwiony. Kolega sprawdzał to na specjalistycznych programach sklepowych (nie znam nazw) i stwierdził że to te same amorki.
Jednak rzeczywistość okazała się inna. Przepraszam więc za wprowadzenie w błąd. Dasz radę zrobić zwrot do sklepu?
Jednak rzeczywistość okazała się inna. Przepraszam więc za wprowadzenie w błąd. Dasz radę zrobić zwrot do sklepu?
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
Kappa - amortyzatory tył
spoko amorki miałem używane od znajomka poprostu mu odam przy okazji wiem jak już się wyciąga co trzeba odkreci itp."Taz" pisze:no to szczerze powiedziawszy jestem bardzo zdziwiony. Kolega sprawdzał to na specjalistycznych programach sklepowych (nie znam nazw) i stwierdził że to te same amorki.
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
sorry
ale masz chłopie pecholca
czyli za brak oc jakeś 3 paczki jak się nie myle - oj dokopałbym sąsiadowi co zgłosil niebieskim ten fakt
co do amorków to chyba mi sie udało bo moje pasowały ( ewentualnie moze miałem zmienione poduchu amora na nowe )

ale masz chłopie pecholca

czyli za brak oc jakeś 3 paczki jak się nie myle - oj dokopałbym sąsiadowi co zgłosil niebieskim ten fakt

co do amorków to chyba mi sie udało bo moje pasowały ( ewentualnie moze miałem zmienione poduchu amora na nowe )
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Kappa - amortyzatory tył
To nie pech ale skrajna nieodpowiedzialność. Jak moja babcia mawiała : stać cię na krowę to powinno i stać na łańcuch dla niej. Drobna niesprawność przy tym testowaniu, małe bum w nowsze auto, dodatkowo uszczerbek na zdrowiu u poszkodowanego Egon pozbywa się dochodów na ładnych parę latek. Jak klient szczwany to buja się po sanatoriach przez pół życia na koszt Egona a twoi koledzy po fachu mają robotę i niezłą prowizyjkę. Czy warto dla tych kilku stówek narażać się na takie ryzyko ? Nie toleruje pijaczków na drodze i ludzi bez ubezpieczeń bo nie mam czasu i ochoty ciągać się latami po sądach by odzyskać kasę za rozbite auto. Życie mnie tego nauczyło."norbiwolow" pisze:ale masz chłopie pecholca