Delta HPE - deska rozdzielcza
- p_r_z_e_m_k_o
- Forumowicz/ka
Mam zwykła deske rozdzielcza taka jak w tej delcie:
http://images34.fotosik.pl/92/2d3f05988a49bde1m.jpg[/img]
czy moge załozyc do niej taka deske?
http://images28.fotosik.pl/133/8e629f4a15e14af6m.jpg[/img] http://images34.fotosik.pl/92/381d99f2b8dba934m.jpg[/img]
Czy bedzie działac na zasadzie plug&play czy bedzie trzeba wyprowadzac przewody od czujnikow i czy w ogole te czujniki sa juz w silniku?
I sparawa cheka, czy zmienia cos ze to jest do wersji 5d a ja mam 3d?
http://images34.fotosik.pl/92/2d3f05988a49bde1m.jpg[/img]
czy moge załozyc do niej taka deske?
http://images28.fotosik.pl/133/8e629f4a15e14af6m.jpg[/img] http://images34.fotosik.pl/92/381d99f2b8dba934m.jpg[/img]
Czy bedzie działac na zasadzie plug&play czy bedzie trzeba wyprowadzac przewody od czujnikow i czy w ogole te czujniki sa juz w silniku?
I sparawa cheka, czy zmienia cos ze to jest do wersji 5d a ja mam 3d?
Alfa Romeo 155 2.0 8v TS - była
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm - była
Alfa Romeo 164 3.0 V6 - jest
Lancia Delta III 1.8t - jest
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
myśle że woltomierz zadziała i nic więcej. poza tym, gdybyś chciał uruchomić ten niby komputer pokładowy trzeba kilka rzeczy dodatkowo, inna miska olejowa z czujnikiem, zbiornik wrównawczy, z biornik spryskiwacza, no a kontrolki spalenia żarówek to nie wiem jak działają, chyba nawet nie będziesz miał tej wtyczki do check-panela.
o ile te dwa dodatkowe zegary można łatwo uruchomić (dodatkowy czujnik temperatury oleju) to chyba nie ma sensu bawić sie w check panel.zresztą zobacz, może jest wtyczka i wyprowadzone przewody, tylko czujników brakuje.
o ile te dwa dodatkowe zegary można łatwo uruchomić (dodatkowy czujnik temperatury oleju) to chyba nie ma sensu bawić sie w check panel.zresztą zobacz, może jest wtyczka i wyprowadzone przewody, tylko czujników brakuje.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
też się nad tym zastanawiałem. Kolega miał mazdę bez wskaźnika temperatury i obrotomierza. Wymienił tylko na wskaźniki od innego modelu i ma teraz wszystko. Niestety w delcie tak może nie być.
Swoją drogą przypadek mazdy kumpla pokazuje że cena samochodu nie zależy od kosztu wyposażenia
Swoją drogą przypadek mazdy kumpla pokazuje że cena samochodu nie zależy od kosztu wyposażenia
kappa 2,4jtd
w rodzinie: delta II 1,6; thesis 2,4jtd; y 1,2
w rodzinie: delta II 1,6; thesis 2,4jtd; y 1,2
- p_r_z_e_m_k_o
- Forumowicz/ka
Mój kumpel mial dokladnie taka sama sytuacje w felicji i tam bylo plug&play No w sumie mi zalezy na wskaznikach i na checku (takie przyzwyczajenie z tipo) No coz pomyslimy co z tym, ale prosze dalej o jakies spostrzezenia i rady."zrobek" pisze:też się nad tym zastanawiałem. Kolega miał mazdę bez wskaźnika temperatury i obrotomierza. Wymienił tylko na wskaźniki od innego modelu i ma teraz wszystko. Niestety w delcie tak może nie być.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
zdejmij swoją deskę i zobacz jakimi wtyczkami dysponujesz, gdybać można latami a faktycznie większość producentów standardowo puszcza wiązki elektr. do wszystkich urządzeń. Inna deska czy brak czujnika mogą zmniejszyć koszt produkcji ale podział na różne wiązki elektryczne tylko stwarza problemy i wręcz zwiększa koszty produkcji
cały czas myślę nad taka samą zamianą tylko ze ja będę szukał bez tego patentu z prawej strony tylko sam znaczek Lancii chcę
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Napewno komputerek nie będzie działał,codo reszty wskaźników... moży być różnie. Voltomierz pewnie zadziała, temp oleju radzej już nie
ja chcę takie wskaźniki
http://deltahpe.nl/gallery/albums/userp ... 00061x.JPG[/img]
woltomierz powinien zadziałać a jak nie to coś będzie trzeba przerobić. a co do temperatury oleju to na pewno będzie trzeba kupić czujnik zamontować i jak nie ma kabelka to będzie trzeba poprowadzić
http://deltahpe.nl/gallery/albums/userp ... 00061x.JPG[/img]
woltomierz powinien zadziałać a jak nie to coś będzie trzeba przerobić. a co do temperatury oleju to na pewno będzie trzeba kupić czujnik zamontować i jak nie ma kabelka to będzie trzeba poprowadzić
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- p_r_z_e_m_k_o
- Forumowicz/ka
Tylko problem ze ciezko taka deske znalezc Mi najbardziej by odpowiadala taka jak na gorze tylko od HPE, czyli zeby nie bylo kontrolek na 5 drzwi tylko na 3, ale jeszcze tej deski nie widzialem samej do kupienia u nas.No coz, jak sie ogarne po sylwestrze to moze pojdze odkrecic ta deche i zobaczyc jak to wyglada Szczesliwego Nowego 2008 Roku
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Witaj!
i próbowałeś coś z tą deską, bo ja przymierzam się do takiej zamiany czekam tylko na paczkę od użytkownika Kabara.
i próbowałeś coś z tą deską, bo ja przymierzam się do takiej zamiany czekam tylko na paczkę od użytkownika Kabara.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
deska dziala na zasadzie P&P...prawie. Woltomierz dziala, obrotomierz rowniez.
Aby uruchumic wskaznik temp oleju musisz zapewne zainwestoiwac w czujnik i podstawke pod filtr oleju pochodzaca z modelu z chlodnica (delta lub dowolny inny model fiata-np. uno turbo). Wymiana miski olejowej itp konieczna nie jest.
Naturalnie jest bardzo mozliwe, ze masz miejsce na czujnik temp oleju. O ile tylko delty z takim silnikiem jak Twoj byly w wersji HPE to napewno czujnik mialy. Spradz tylko gdzie byl wkrecony. Zapewne wystarczy za kilkanascie zlotych dokupic czujnik i poprowadzic porzewod.
To czy uda sie uruchomic check-panel nie wiem.
Aby uruchumic wskaznik temp oleju musisz zapewne zainwestoiwac w czujnik i podstawke pod filtr oleju pochodzaca z modelu z chlodnica (delta lub dowolny inny model fiata-np. uno turbo). Wymiana miski olejowej itp konieczna nie jest.
Naturalnie jest bardzo mozliwe, ze masz miejsce na czujnik temp oleju. O ile tylko delty z takim silnikiem jak Twoj byly w wersji HPE to napewno czujnik mialy. Spradz tylko gdzie byl wkrecony. Zapewne wystarczy za kilkanascie zlotych dokupic czujnik i poprowadzic porzewod.
To czy uda sie uruchomic check-panel nie wiem.
Jeśli miałeś checkpanel w poprzednich zegarach to bez problemu. Jeśli nie miałeś... no to mogą być schody. Trzeba by wiązkę od niego, i może by się udało.
- p_r_z_e_m_k_o
- Forumowicz/ka
Niestety jakos tak czas zlecial i nie zmienilem, z tym check panelem to z tego co wyczytalem to trzeba chyba kupic jeszcze skrzynke z bezpiecznikami od wersji z checka a i tak nie wiem czy na pewno bedzie pokazywalo czy drzwi sa otwarte (czy sa czujniki w drzwiach) No jesli ktos juz zrobi przekladke to niech sie pochwali, bo moze powroce do pomyslu
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Re: Delta HPE - deska rozdzielcza
To ja odgrzeię stary temat.
Pytanko- jak to z tym check panelem jest- oglądam wersje 1,8 16V 131KM z 97 roku i nie mają takowego.
Czy było to np. do któregoś roku a potem z tego zrezygnowano? Czy zależało od wersji wyposażenia czy jak? Ktoś obeznany w tym temacie?
Może i bajer, ale fajnie by było mieć go
Pytanko- jak to z tym check panelem jest- oglądam wersje 1,8 16V 131KM z 97 roku i nie mają takowego.
Czy było to np. do któregoś roku a potem z tego zrezygnowano? Czy zależało od wersji wyposażenia czy jak? Ktoś obeznany w tym temacie?
Może i bajer, ale fajnie by było mieć go
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Re: Delta HPE - deska rozdzielcza
zależało od wersji wyposażenia i silnika (co zresztą najczęściej wiązało się ze sobą
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT