Delta II - łożysko podpory półosi
Delta II - łożysko podpory półosi
Witam. Czy ktoś wymieniał może łożysko przez które przechodzi półoś przedłużająca za silnikiem? Jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki gdzie takie dostać. Pozdrawiam i Wesołych 

Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Delta Nuova- łożysko podpory półosi
ostatnio przy robieniu zawieszenia oglądałem to u siebie i wyglądało mi to na jakąś tulejkę, ale nie przyglądałem sie dokładnie. w ePER jest cena, około 1000pln
u mnie to jest w całkiem dobrym stanie. u Ciebie już padło?
eper

eper
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Wymieniałem i wiem gdzie to kupić .
Jak jesteś zainteresowany to odezwij sie na pw ,to odpisze.
no padło i było wyczuwalne na drążku od zmiany biegów, ale to nie tulejka tylko łożysko o wymiarach 55x30x19(przynajmniej tak mi powiedział mechanik). W każdym bądź razie z tego powodu mechanik nie może przykręcić łapy i klimy i to hamuje naprawę. A co do tego zdjęcia w eperze to nie wiem bo nie widziałem tego dokładnie"kretekpodnietek" pisze:ostatnio przy robieniu zawieszenia oglądałem to u siebie i wyglądało mi to na jakąś tulejkę, ale nie przyglądałem sie dokładnie. w ePER jest cena, około 1000plnu mnie to jest w całkiem dobrym stanie. u Ciebie już padło?
eper
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Pisałem do Pana wiadomość na pw, czy doszła?"Bany" pisze:Wymieniałem i wiem gdzie to kupić .
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Karol, a jakie to łozysko, zwykłe kulkowe? czy coś innego? jeżeli masz wymiary to dobiorą Ci w sklepie z łożyskami takie same, bo raczej nic nietypowego tam nie ma...
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
No właśnie nie widziałem tego. Dostałem tylko rozkaz od mechanika że mam łatwić "łożysko podpory wału półosi", bo w naszych sklepach motoryzacyjnych nie ma i nie sprowadzą. Jutro pojadę do niego i zobaczę co to jest dokładnie, ale byłem dziś w większym mieście i powiedzieli, że trzeba kupić całą podporę, bo łożysko jest nie wymienialne. Po czym stwierdzili że nie mogą znaleźć nic takiego. Ogólnie to wkur..."kretekpodnietek" pisze:Karol, a jakie to łozysko, zwykłe kulkowe? czy coś innego? jeżeli masz wymiary to dobiorą Ci w sklepie z łożyskami takie same, bo raczej nic nietypowego tam nie ma...

Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Karol. tu jest katalog: link
a tu łozysko mniej więcej pasujące: link
a co do sprzedawców to mi nawet nie mów, mam jedyną deltę w przeworsku, naokoło same gulfy i ople
także jak już to mówie że trzeba coś do fiata Tipo, szybciej łapią..
a tu łozysko mniej więcej pasujące: link
a co do sprzedawców to mi nawet nie mów, mam jedyną deltę w przeworsku, naokoło same gulfy i ople

Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Znalazłem na allegro coś takiego z tym że do dedry 1,8. Jak myślicie czy wygląda tak samo? link
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
to jest napewno to samo, tylko ciekawe w jakim stanie jest łozysko..
spróbuj najpierw z samym łozyskiem, nie chce mi sie wierzyć że to nierozbieralne jest, moze w założeniu tak, ale zawsze sie da coś wykombinować. pozaglądam w swojej jak to wygląda, bo mnie to bardzo zaciekawiło, przecież w fabryce jakoś muszą wsadzić to łozysko..
spróbuj najpierw z samym łozyskiem, nie chce mi sie wierzyć że to nierozbieralne jest, moze w założeniu tak, ale zawsze sie da coś wykombinować. pozaglądam w swojej jak to wygląda, bo mnie to bardzo zaciekawiło, przecież w fabryce jakoś muszą wsadzić to łozysko..
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
No właśnie, a jutro jadę do powiatu i tam jest hurtownia łożysk to może kupię ten wymiar. Tylko nie wiem czy dobrze zapamiętałem mechanika z tymi rozmiarami.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
w katalogu nie ma szerokości 19mm. 17mm to chyba najszersze jakie udało mi sie znaleźć, a typowe to 13mm. spytaj sie go dokładnie, i jaki to rodzaj, bo może to nie kulkowe. chłopaki napewno dobiorą i myśle że nie przekroczy to 10pln. Powodzenia życzę 

Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Karol, do mnie to przez przypadek wysłałeś"karol1125" pisze:Pisałem do Pana wiadomość na pw, czy doszła?"Bany" pisze:Wymieniałem i wiem gdzie to kupić .

Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
oooooooo cholercia
pomyłeczka. Dzięki za info.

Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Byłem dziś w firmie zajmującej się łożyskami i znaleźli mi takie jak chciałem 30x55x19 kulkowe z plastikową zaślepką. Ceny jeszcze nie znam bo muszą sprowadzić z hurtowni, a jak wiadomo hurtownie mają w tym czasie renamenty więc będę je miał na piątek. Dla innych użytkowników którzy będą mieli z tym problem dodam że to łożysko ma oznaczenie:
3006 RS
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc kolegom.
3006 RS
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc kolegom.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.