lancia delta-korek paliwa,przebicie

gutek
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: gutek » 16 paź 2007, 16:17

Mam dwa problemy.

1.Gdy chce zatankowac to musze delikatnie odkręcać wlew paliwa bo słychać jakieś syczenie,trzeszczenie.Czy to moze zapowietrzenie zbiornika,jak go odpowietrzyć?

2.Po przejechaniu nawet małej odległosci podczas wysiadania i dotykaniu drzwi to trzaska mnie prąd.Brak uziemienia?

Boorek

Post autor: Boorek » 16 paź 2007, 16:24

z tym bakiem to normalne, nawet na korku czy gdzieś w okolicy wlewu pisze żeby odkręcać powoli, służy to (przynajmniej tak myślę) temu żeby opary paliwa, które jak wiadomo są łatwo palne nie wydostawały sie na zewnątrz tylko zostawały w środku. jeśli chodzi o drugą sprawę to pewnie wystarczy dać taki pasek antystatyczny pod auto. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
blantek212
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: blantek212 » 16 paź 2007, 18:13

co do tego korka, kazdy ma taki maly otwor przez ktory zasysane jest powietrze, jesli jedziesz gdzies w dluzsza droge (300km) i samochod caly czas chodzi normalnie nie spada mu moc ani nic takiego to wszystko jest ok. Jeden moj znajomy mial tak ze mu sie ten otworek zatkal i powietrze nie dochodzilo do zbiornika, i po przejechaniu jakis 160km zaczal tracic moc, okazalo sie ze jak odkrecil korek to podczas odkrecania zasysalo powietrze do baku, po czym znow normalnie silnik dzialal az do momentu wytworzenia sie podcisnienia, wtedy pompa nie mogla zassac paliwa i znowu trzeba bylo odkrecic korek od zbiornika
Lancia Lybra 2.4JTD
2000 rok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”